Wayaka 2

Wayaka 2 ligt aan de noordwestkust van Bonaire. Het strand wordt ook als Wayaká 2 gespeld en bevindt zich in het Washington Slagbaai National Park (WSNP). Op steenworp afstand van Wayaka 2 liggen twee andere strandjes: Wayaka 1 (Wayaká 1) en Wayaka 3 (Wayaká 3). Wayaka 2 is één van de verborgen pareltjes van Bonaire. Ten oosten van Wayaka 2 is Saliña Wayaka (Saliña Wayaká) gesitueerd. Saliñas zijn zoutmeren met een hoge natuurwaarde. Wanneer saliñas worden gebruikt om commercieel zout te oogsten, spreekt men van zoutpannen.

De drie Wayaka-stranden liggen in een gebied dat Wayaka (Wayaká) wordt genoemd. Wayaka is het Papiamentse woord voor pokhout. In Wayaka staan veel pokhoutbomen; vandaar de naam. Op Bonaire groeien twee soorten pokhoutbomen: Guaiacum officinale en Guaiacum sanctum. Pokhoutbomen groeien heel traag, hebben knoestige stammen en dragen altijd groene bladeren. Een paar keer per jaar staan de pokhoutbomen in volle bloei en zijn de violetgekleurde bloempjes een lust voor het oog. Ook de vruchten van de pokhoutbomen zijn fraai gekleurd: geeloranje. Omdat pokhout over unieke eigenschappen beschikt (hoge dichtheid en medicinale werking) zijn de bomen in het verleden veel gekapt op Bonaire en werd hun voortbestaan ernstig bedreigd. Tegenwoordig zijn ze beschermd en mogen ze niet meer worden gevloerd.

Hoe ziet Wayaka 2 eruit?

Het zandstrand van Wayaka 2 openbaart zich alleen tijdens laag water. Tijdens hoog water wordt het strand overspoeld door de Caribische Zee. Het strand is te bereiken middels een prachtige stenen trap die uitgehakt is uit de grillige rotswand. De ‘trapleuningen’ zijn met fraaie gele en groene kleuren opgesierd. Wayaka 2 bestaat uit fantastisch wit zand dat her en der wordt onderbroken door plakkaten vulkanisch gesteente en brokken versteend koraal. Op sommige plekken heeft het strandzand zelfs een betoverende rose kleur. De overgang van Wayaka 2 naar de Caribische Zee verloopt middels een ondiep plateau.

Privé of openbaar?

Wayaka 2 is een openbaar strand. Zoals boven reeds vermeld ligt Wayaka 2 in het WSNP. Toegang tot dit fantastische natuurpark is niet gratis. Je hebt een Nature Fee nodig om het park te betreden.

Wat zijn de mogelijkheden op Wayaka 2?

Snorkelen en duiken

Voor snorkelaars en duikers is Wayaka 2 een uiterst interessante spot. Het eerste deel van het rif bestaat uit een ondiep plateau waarna het afloopt tot een diepte van vijfenveertig meter. Het Wayaka 2-rif is onder andere het domein van doktersvissen, slijmvissen, platvissen, papegaaivissen en zeeschildpadden.

Faciliteiten

Geen

Accommodaties

Geen

Bereikbaarheid

Wayaka 2 te bereiken middels een mountainbike of auto. Het is aanbevelenswaardig om gebruik te maken van een 4WD als je dit strand met een auto wil aandoen. Het WSNP wordt doorkliefd met twee zandwegen; een groene (24 km) en gele route (35 km). Deze zandwegen zijn allebei eenrichtingswegen die derhalve helemaal uitgereden moeten worden om weer bij de parkuitgang te komen. Wayaka 2 is zowel met de korte als lange route te bereiken. Bij Wayaka 2 kun je bovendien je auto parkeren. Als het hard heeft geregend kan de weg naar Wayaka 2 afgesloten zijn. Bij de parkingang kun je informeren of de weg naar Wayaka 2 wel of niet is afgesloten.
Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen