Te Amo

Te Amo is een strand dat zich bevindt aan de midwestkust van Bonaire. Te Amo staat ook bekend onder de namen Te Amo Beach en Te Amo Strand. ‘Te Amo’ is Spaans en betekent ‘Ik hou van je’. Ten zuiden van Te Amo ligt Playa Palu di Mangel. Te Amo ligt bovendien op steenworp afstand van het internationale vliegveld van Bonaire; Flamingo Airport.

Hoe ziet Te Amo eruit?

Te Amo is één van de weinige zandstranden die Bonaire rijk is. Het strand is daardoor erg populair onder strandliefhebbers. Andere bekende zandstranden van het Benedenwindse Eiland zijn No Name Beach op Klein Bonaire en Sorobon Beach bij Lac Bay.

Te Amo BonaireTe Amo is een populair strand op Bonaire.

In de wateren van Bonaire foerageren vijf verschillende soorten zeeschildpadden. Daarnaast nestelen op de zandstranden van het Nederlandse duikeiland vier verschillende zeeschildpadsoorten. Omdat Bonaire over zo weinig zandstranden beschikt, botst het regelmatig tussen de belangen van de strandliefhebbers enerzijds en die van de nestelende zeeschildpadden anderzijds. Dat is helaas ook het geval op Te Amo.

Eén van de grootste gevaren voor zeeschildpadden en zeeschildpadjonkies vormt het te veel aan kunstlicht. Hierdoor kunnen zij ernstig gedesoriënteerd raken en uiteindelijk sterven. Door felle koplampen, helse kampvuren en verlichte feesten ontstaat er bij tijd en wijle veel kunstlicht op Te Amo. Daarnaast bestaat er altijd een risico dat de nesten door auto’s overreden of door strandgasten vertrapt worden. Om dit te voorkomen worden de net ontdekte nesten direct afgezet met kooien.

Privé of openbaar?

Te Amo is een openbaar strand.

De prachtige Caribische Zee die Bonaire omspoelt, nodigt uit om betreden te worden. Je wordt verleid om er in te gaan zwemmen, snorkelen, duiken, windsurfen, kitesurfen of zeilen. Als je dat wil gaan doen, moet je echter eerst een vergunning kopen. De oceaan bij Bonaire valt namelijk onder het Bonaire National Marine Park (BNMP). Duikers, zwemmers en andere waterrecreanten schaffen een zogenaamde nature tag aan. Met de verworven inkomsten worden de kosten betaald die gemaakt worden om de kwetsbare onderwaternatuur van Bonaire te beschermen en voor toekomstige generaties te waarborgen.

Wat zijn de mogelijkheden op Te Amo?

In het weekend wordt Te Amo veelvuldig bezocht door de lokale bevolking en knetteren de barbecues om welriekend vlees te garen. Doordeweeks is het veel rustiger op het strand. Het hagelwitte strand nodigt uit om heerlijk in te gaan zonnen. Omdat Te Amo echter over weinig schaduwplekken beschikt, is het belangrijk om goed beschermd de zon in te gaan. Zeker gedurende het heetste moment van de dag is het dan belangrijk om de niet-bedekte huid goed in te smeren, een hoofddeksel (petje, et cetera) te dragen, zonnebril op te zetten en voldoende water te drinken.

Zoals boven reeds vermeld ligt Te Amo niet ver van Flamingo Airport af. Dat maakt het strand voor vliegtuigspotters een interessante locatie om inkomende en uitgaande vliegtuigen te spotten. Enerzijds zijn dat kleine exemplaren die op bestemmingen vliegen binnen de Caribische archipel en anderzijds betreft het grote Boeings en Airbussen die intercontinentaal vliegen.

Voor snorkelaars en duikers is het aantrekkelijk om het Te Amo-rif te gaan verkennen. De dominante koraalsoorten van dit rif zijn sla-vormig koraal (Agaricia agaricites), hersenkoraal, kei-ster-koraal (Orbicella annularis en Orbicella franksi) en Caribische zeezweep (Plexaura homomalia). Het Te Amo-rif vormt de natuurlijke habitat voor tal van betoverende vissen en andere oceaanbewoners zoals sergeant-majoorvissen, oranje gestipte vijlvissen en koffervissen.

Faciliteiten

Foodtruck.

Accommodaties

Geen

Bereikbaarheid

Te Amo is met de auto, scooter, fiets of te voet bereikbaar. Bij het strand bevinden zich voldoende parkeergelegenheden.

Bekijk een overzicht van de stranden op Bonaire.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 7.7. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
D-Reizen
Beach Check Aanbiedingen
Silverjet Aanbiedingen Bonaire