Playa Lechi

Playa Lechi ligt aan de midwestkust van Bonaire aan de boulevard van Kralendijk. Playa Lechi zit ingeklemd tussen de stranden van twee grote resorts. Aan de noordkant van het strand ligt het Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire en aan de zuidkant wordt Playa Lechi begrensd door het Eden Beach Resort. Recht tegenover Playa Lechi ligt bovendien Klein Bonaire.

Playa LechiVanaf Playa Lechi heb je een schitterend uitzicht over de zee en Klein Bonaire.

Hoe ziet Playa Lechi eruit?

Playa Lechi is Papiaments en betekent ‘melkstrand’. Uiteraard heeft het strand deze naam niet voor niets gekregen; het zand van Playa Lechi is namelijk doorgaans wit. Ondanks het feit dat Playa Lechi grenst aan de stranden van twee grote resorts, is het een lang en rustig strand dat ook bij de locale bevolking erg populair is. Op het brede zandstrand staan wuivende palmbomen die voor aangename schaduwplekken én typische Caribische sferen zorgen. Uiteraard is de Caribische Zee bij Playa Lechi kraakhelder en van een heerlijke temperatuur.

Privé of openbaar?

Playa Lechi is een openbaar strand. De oceaan die Bonaire omspoelt, is beschermd gebied en ressorteert onder het Bonaire National Marine Park (BNMP). Als je het water wil betreden, zul je daar een Nature Fee voor moeten hebben.

Wat zijn de mogelijkheden op Playa Lechi?

Playa Lechi BonairePlaya Lechi.

Snorkelen en duiken

Voor snorkelaars en duikers is het koraalrif dat zich uittrekt voor Playa Lechi zeer de moeite waard. Vlak in de buurt van het strand bevinden zich bovendien veel duikscholen; dat is dus handig als je een duikopleiding wil volgen of een duikuitrusting wil huren.

Misschien zie je wel dolfijnen

Playa Lechi is ook een locatie waar veel dolfijnen worden gespot. Zogezegd ligt Playa Lechi tegenover Kleine Bonaire. In het water tussen Bonaire en Klein Bonaire is veel vaarverkeer aanwezig. Zo pendelen dagelijks kleine veerbootjes op en neer om toeristen naar Klein Bonaire te brengen en weer op te pikken. Daarnaast varen er ook veel boten rond met sportduikers en sportvissers aan boord. Deze veertje en bootjes trekken de aandacht van onder andere langsnuitdolfijnen; één van de meest voorkomende dolfijnensoorten van Bonaire. Langsnuitdolfijnen vinden het namelijk fantastisch om te duelleren met de boeggolven die door de boten worden veroorzaakt; hetgeen geweldig is om te aanschouwen!

Klein Bonaire

Klein Bonaire is een piepklein en onbewoond eilandje. Vroeger was Klein Bonaire een groen eldorado met een overweldigende vegetatie. Stormen, houtzucht en vraatzuchtige geiten maakten in de loop van de tijd korte mette met de bomen en struiken van het eiland. Heden ten dage mag er gelukkig niet meer gekapt worden en zijn er geen geiten meer te bekennen op Klein Bonaire.

Strand Klein BonaireKlein Bonaire.

Sinds 2006 zijn er verschillende herbeplantingscampagnes geweest op Klein Bonaire en groeien er nu vruchtdragende bomen op het beschermde mini-eilandje. In 2021 werden er op Klein Bonaire met behulp van vrijwilligers en militairen vijfhonderd Sabal Palmen geplant. De Sabal Palm (Sabal causiarum) wordt op Bonaire ‘Kabana’ genoemd en is de enige inheemse palmsoort die op het Nederlandse duikeiland voorkomt.

Doordat Klein Bonaire steeds meer bebost raakt, is het eiland weer interessant geworden voor vogelsoorten die er voorheen niets te zoeken hadden. Eén van die vogelsoorten is de roodhalsduif (Patagioenas squamosa). Zoals de naam al doet vermoeden, is deze prachtige duivensoort getekend met een rode hals.

Faciliteiten

Geen

Accommodaties

Bereikbaarheid

Het strand is prima met een auto, fiets of scooter te bereiken. Ook zijn er ruime parkeermogelijkheden aanwezig bij Playa Lechi.
Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen