Kontiki Beach

Kontiki Beach ligt aan de zuidoostkust van Bonaire, acht kilometer ten zuidoosten van het historische centrum van Kralendijk. Kontiki Beach wordt ook als KonTiki Beach gespeld. Kontiki Beach is één van de drie stranden van Lac Bay; een 700 ha grootte lagune. De andere twee stranden zijn Lac Cai Beach en Sorobon Beach. Kontiki Beach ligt aan de zuidoostkant van Lac Bay, aan de zuidkant van het betoverende kustmeertje is Sorobon Beach gesitueerd en aan de noordoostkant van Lac Bay bevindt zich Lac Cai Beach.

Kontiki Beach BonaireKontiki Beach is een fraai zandstrand. Vanaf het strand heb je een fantastisch uitzicht over Lac Bay.

Hoe ziet Kontiki Beach eruit?

Kontiki Beach bestaat uit zand, vergruist koraal en her en der wat groen. Aangename schaduwplekken worden opgeworpen door verschillende rietgedekte afdakjes waaronder zich strandligstoelen bevinden. Het uitzicht vanaf Kontiki Beach op Lac Bay is fenomenaal. Lac Bay is van onschatbare waarde voor Bonaire. Naast het feit dat het één van de mondiale topwindsurflocaties is, herbergt Lac Bay een koraaldam, zeegrasvelden en mangrovebossen. Kontiki Beach is een schitterend zandstrand maar toch is het er meestal rustig. Wij komen hier graag om te genieten van de rust en het mooie uitzicht over Lac Bay.

Sorobon Beach hotel voor surfen op Bonaire

Sorobon Beach & Wellness Resort Bonaire

Online géén boekingskosten!

Vlakbij de prachtige stranden Kontiki Beach en Lac Bay bevindt zich het Sorobon Beach & Wellness Resort. Hier geniet je van een verblijf in een chalet direct aan een van de mooiste stranden van Bonaire, werkelijk een paradijs! Het resort beschikt over een windsurfschool, dat maakt het ook de ideale plek om te (leren) windsurfen. Er ook wellnessfaciliteiten zodat je kunt ontspannen tijdens een verkwikkende massage. Wil je een foto of filmpje posten op je social media? Er is gratis wifi beschikbaar. Daarnaast is er een restaurant en een gezellige beachclub waar je heerlijk kunt eten of borrelen terwijl je geniet van de omgeving. Meer info & boeken

Privé of openbaar?

Kontiki Beach is een openbaar strand.

Nature Fee

De onderwaterwereld van Bonaire is van een grote schoonheid, maar tegelijkertijd erg kwetsbaar. Om de koraalriffen, zeegrasvelden en mangrovebossen te beschermen voor toekomstige generaties, wordt van iedereen die de Bonairiaanse Caribische Zee betreedt een financiële bijdrage (Nature Fee) gevraagd.

Kontiki BeachOp Kontiki Beach tref je een aantal schaduwplekken.

Wat zijn de mogelijkheden op Kontiki Beach?

Faciliteiten

Rietgedekte afdakjes en ligstoelen.

Kontiki Beach BonaireKontiki Beach.

Mangroven

Een mangrove-leefomgeving wordt gekenschetst door loofhoudende bomen en struikachtige bomen die aangepast zijn om te overleven in zoute binnenwateren die bovendien onder invloed staan van getijdenstromingen.

Mangrovebossen (mangroven, mangroves) hebben een hoge natuurwaarde en komen op een paar plekken voor op Bonaire; de belangrijkste zijn Lac Bay en het Pekelmeer. Op Bonaire komen drie soorten mangroven voor: rode mangrove (Rhizophora mangle), zwarte mangrove (Avicennia germinans) en witte mangrove (Laguncularia racemosa). Rode mangrove is de meestvoorkomende mangrovesoort van Bonaire. In magrovegebieden groeit ook veel zeekraal, zeepostelein en krapéwiwiri. Mangrovebossen worden gekenmerkt door hoge concentraties muggen hetgeen insectenminnende vogels aantrekt.

Mangroven vervullen belangrijke functies. Zo beschermen ze de kust tegen stormen, tornado’s en tsunami’s. Daarnaast fungeren mangroven als kraamkamer en opgroeigebied voor vissen (grijze zeebaars, regenboog papegaaivis, barracuda, et cetera) en kreeftachtigen (Caribische langoest, et cetera). Mangroven vangen bovendien voedingsstoffen en milieuvreemde stoffen op waardoor ze koraalriffen en zeegrasvelden beschermen. Tot slot zijn het belangrijke foerageergebieden voor vogels (gele zanger, groene reiger, et cetera) en rustgebieden voor vogels (duiven, parkieten, et cetera).

Mangrovebossen BonaireMangrovebossen op Bonaire.

De eilanden van de Caribische archipel bestaan uit de Kleine Antillen en Grote Antillen. Op de Kleine Antillen komen in tweehonderddrieeënzestig gebieden mangroven voor met een totaal oppervlakte van 20.636 ha. Twee procent van dit areaal (365 ha) bevindt zich op Bonaire. De achterliggende vijfentwintig jaar is areaal mangroven op de Kleine Antillen met eenenveertig procent afgenomen. Gedurende die periode is het areaal mangroven op Bonaire hetzelfde gebleven. Toch staan de mangroven op het Nederlandse duikeiland onder druk. Vervuiling, dichtslibbing en verstoring vormen de voornaamste bedreigingen. Vervuild (bodem)water verzameld zich uiteindelijk in mangroven en richt daar grote schade aan. Door landerosie, onder andere veroorzaakt door overbegrazing, spoelt sediment/grond/zand de mangroven in en slibt het uiteindelijk verstikkend dicht. Door toename van recreatie treedt verstoring op voor vogels die rusten en foerageren in de mangroven van Lac Bay.

Accommodaties

Appartement LacBaai Bonaire (voorheen KonTiki Beach Club & Lac Bay).

Bereikbaarheid

Kontiki Beach is met de fiets, scooter en auto bereikbaar.
Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen