Kite Beach

Kite Beach ligt zich aan de zuidwestkant van Bonaire, elf kilometer ten zuidwesten van het historische centrum van Kralendijk. Ten zuiden van Kite Beach ligt de duikspot Vista Blue en ten noorden bevindt zich Pink Beach. Kite Beach heette oorspronkelijk Atlantis Beach. Maar nadat kitesurfers de locatie ontdekten, staat het tegenwoordig meer bekend als Kite Beach.

Kite Beach BonaireKite Beach op Bonaire.

Hoe ziet Kite Beach eruit?

Kite Beach bevindt zich op één van de mooiste locaties van Bonaire. Aan de westkant lonkt de azuurblauwe Caribische Zee en aan de oostzijde liggen de betoverende saliñas oftewel zoutpannen van het boemerangvormige Benedenwindse Eiland. Als je al niet gehypnotiseerd wordt door het blauwe oceaanwater, dan zal dat zeker wel gebeuren wanneer je een blik werpt over de Bonairiaanse zoutmeren. Zoutgevoelige algen aldaar openbaren zich in de meest waanzinnige kleuren en tinten; variërend van groen, blauw, paars, lila, rood en oranje! Het strand van Kite Beach bestaat enerzijds uit fijn wit zand en anderzijds uit versteend koraal. Verspreid over het strand liggen verder stenen en groeien struiken.

Privé of openbaar?

Kite Beach is een openbaar strand.

Als je gaat duiken op Bonaire moet je in bezit zijn van een zogenaamde Dive Tag. Ga je niet duiken maar toch de oceaan in voor een andere wateractiviteit dan moet je een Nature Tag aangeschaft hebben. Deze tags zijn online te koop bij STINAPA-Bonaire of bij duikondernemingen, hotels & resorts, activiteitenaanbieders en bij het Washington Slagbaai National Park-bezoekerscentrum. Het geld dat met de verkochte tags wordt gegenereerd, wordt aangewend om het Bonaire National Marine Park (BNMP) te onderhouden en beschermen.

Kitesurfen op Kite Beach Kitesurfen.

Wat zijn de mogelijkheden op Kite Beach?

Dé kitesurfhotspot van Bonaire is Kite Beach. Het leeuwendeel van de mensen dat op Bonaire gaat kitesurfen, is hier te vinden. Op het strand bevinden zich twee hippe kitesurfschoolbussen waar je lessen kunt volgen en kitesurfmaterialen kunt huren. Doordat je bij Kite Beach te maken hebt met een aflandige noordoostpassaatwind is het er veilig om te leren kitesurfen; je zult namelijk niet zo snel gevaarlijk op het strand geblazen worden! Windsurfers zul je bij Kite Beach niet veel tegenkomen, hun ‘place to be’ ligt aan de oostkant van het eiland bij Sorobon Beach.

Vanaf Kite Beach is het voor duikers mogelijk om een kantduik te maken. Uiteraard kun je het schitterende koraalrif ook middels een bootduik ontginnen. De oceaan die zich voor Kite Beach bevindt, is niet geheel gevrijwaard van stromingen. Doordat er bij tijd en wijle matige tot sterke stromingen staan, is de duikspot alleen geschikt voor halfgevorderde en gevorderde sportduikers. De gemiddelde diepte bedraagt 20 meter met een maximale diepte van 30 meter. Het onderwaterzicht is plusminus 20 meter. Duikers moeten op deze locatie wel rekening houden met kitesurfers! Maak om je veiligheid te borgen bij het opstijgen gebruik van een boei!

Met een beetje geluk spot je bij het Kite Beach-rif gevlekte adelaarsroggen. Deze majestueuze zeeroofdieren patrouilleren geduldig over de vlakke zandbodem heen, wachtend op het juiste moment om toe te slaan. Op het menu van deze roggensoort staan voornamelijk week- en schaaldieren die uiteindelijk verbrijzeld worden tussen diens afgeplatte tanden.

Faciliteiten

Twee kitesurfscholen.

Accommodaties

Geen

Bereikbaarheid

Kite Beach is met de auto bereikbaar.

Bekijk een overzicht van de stranden op Bonaire.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 7.7. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
D-Reizen
Beach Check Aanbiedingen
Silverjet Aanbiedingen Bonaire