Delfins Beach

Delfins Beach ligt aan de midwestkust van Bonaire; vier kilometer ten zuidwesten van Kralendijk. De wijk waar het strand zich bevindt heet Punt Vierkant; een wijk waar voornamelijk villa’s zijn gesitueerd. Delfins Beach dankt diens naam aan het feit dat er veel dolfijnen worden gespot in de Caribische Zee die zich voor het strand bevindt.

Hoe ziet Delfins Beach eruit?

Delfins Beach is een breed strand. Het achterste gedeelte is opgespoten met zand en het domein van tientallen wuivende palmbomen. Aan de noordkant van het strand bevinden zich verschillende steigers die het mogelijk maken om op een makkelijke manier het oceaanwater aldaar te betreden. Eén van de steigers is van hout gemaakt, op de andere stenen steigers bevinden zich kleine rietgedekte huisjes.

Privé of openbaar?

Delfins Beach is het privéstrand van het Delfins Beach Resort.

Niet-gasten van het Delfins Beach Resort mogen na het kopen van een dagpas ook gebruikmaken van Delfins Beach. Let op: het aantal dagpassen dat wordt uitgegeven is gelimiteerd en op sommige dagen zelfs nul.

De koraalriffen, zeegrasvelden en mangrovebossen van Bonaire verkeren in een goede staat. Het kost veel geld om deze unieke natuurgebieden te beschermen en te borgen voor de toekomst. Daarom wordt van iedereen die op Bonaire gebruikmaakt van de Caribische Zee een financiële bijdrage gevraagd. Als je gaat duiken koop je een duiktag. Als op een andere manier in het oceaanwater gaat recreëren, schaf je een nature tag aan.

Wat zijn de mogelijkheden op Delfins Beach?

Zoals eerder gememoreerd worden er regelmatig dolfijnen gespot bij Delfins Beach; dolfijnen zijn elegante zeezoogdieren. In de Caribische Zee komen drieëndertig soorten zeezoogdieren voor. Van deze drieëndertig soorten, worden er tweeëntwintig gespot rondom de wateren van Bonaire of spoelen onfortuinlijk aan op diens stranden. Zeezoogdieren maken gebruik van de ondiepe kustwateren van het Nederlandse duikeiland alsook de diepzee.

Rondom Bonaire worden regelmatig zeldzame spitssnuitdolfijnen van Gervais gespot. Over deze dolfijnsoort is heel weinig bekend. Wel is komen vaststaan dat ze heel diep kunnen duiken. Wetenschappers hebben ontdekt dat deze dolfijnen naar dieptes van gemiddeld achthonderdzeventig meter duiken om te foerageren. Op dit soort dieptes jagen ze op verschillende soorten inktvissen.

Bonaire ressorteert onder de Benedenwindse Eilanden. Deze eilanden bevinden zich in het zuidelijke deel van de Caraïben. Dit gedeelte is het meest voedselrijk van de gehele Caribische archipel. Koud oceaanwater welt hier op vanuit de diepte en zorgt ervoor dat zeer voedselrijk water naar minder diepe lagen wordt getransporteerd. De wateren van Bonaire kunnen door zeezoogdieren voor vier doeleinden worden gebruikt: om te foerageren, overwinteren, kramen en te dienen als migratieroute. Rondom Bonaire houdt zich een permanente populatie tuimelaars (Tursiops truncatus) op. Dat is ook het geval bij zustereiland Curaçao. Heel af en toe treedt er uitwisseling plaats tussen leden van beide groepen.

Voor zeezoogdieren die zich in Bonairiaanse wateren melden, dreigen verschillende gevaren. Zo kunnen er aanvaringen plaatsvinden met olietankers en cruiseschepen. Daarnaast zorgen de geluiden van zeeschepen voor desoriëntatie en doofheid bij deze majestueuze dieren.

Faciliteiten

Restaurant, strandbar (beachbar), strandbedden, loungebedden, parasols, hangmatten, duikschool (duikcentrum) en foodtruck.

Accommodaties

Delfins Beach Resort

Bereikbaarheid

Delfins Beach is met de auto te bereiken.

Bekijk een overzicht van de stranden op Bonaire.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 7.7. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
D-Reizen
Beach Check Aanbiedingen
Silverjet Aanbiedingen Bonaire