Chogogo Beach

Chogogo Beach bevindt zich aan de midwestkant van Bonaire. Het centrum van Kralendijk ligt op nog geen kilometer afstand van Chogogo Beach. De afstand tussen Flamingo Airport Bonaire en het strand bedraagt ongeveer zes kilometer. Rechttegenover Chogogo Beach ligt Klein Bonaire. De naam Chogogo Beach refereert aan het typische nasale geluid dat Caribische flamingo’s maken: ‘cho-go-go’ ‘cho-go-go’. De Caribische flamingo is het icoon van het Benedenwindse Eiland; diens beeltenis kom je er overal tegen.

Hoe ziet Chogogo Beach eruit?

Chogogo Beach is een lang en breed zandstrand. Dit strand wordt opgesierd door talloze palmbomen die enerzijds voor een ultieme tropische sfeer zorgen en anderzijds aangename schaduwplekken creëren.

Chogogo Beach op BonaireIllustratie van Chogogo Beach.

Privé of openbaar?

Chogogo Beach is het privéstrand van het Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire.

Wat zijn de mogelijkheden op Chogogo Beach?

Snorkelaars en duikers vallen met hun neus in de boter op Chogogo Beach. Recht voor het strand bevindt zich namelijk één van de mooiste duiklocaties van het eiland: Bari Reef. Qua biodiversiteit kent het Bari-rif zijn gelijke niet binnen de Caribische archipel. De drop-off bevindt zich niet ver van het strand op een diepte die tussen de vijfentwintig en dertig meter ligt en langzaam overloopt in een zandboden op een diepte van honderddertig meter. Het lijkt wel of alle denkbare Caribische wezens zich verzameld hebben in Bari Reef. Van de meest kleurrijke koraalvissen tot prehistorisch ogende zeeschildpadden.

Vanaf Chogogo Beach vertrekt een watertaxi richting Klein Bonaire. De stranden en riffen van dit koraaleilandje zijn van een ongekende schoonheid. Dat maakt Klein Bonaire erg geliefd bij strand- en duikliefhebbers. Klein Bonaire is nu onbewoond, maar dat was niet altijd het geval. Archeologisch onderzoek uit 2020, onder leiding van de Konrad A. Antczak, laat zien dat er in de 18de eeuw volop bedrijvigheid was op Klein Bonaire. Konrad A. Antczak is een Venezolaans-Pools archeoloog.

In de 17de en 18de eeuw was er veel handel tussen Bonaire en Curaçao enerzijds en de Spaanse kolonie Venezuela anderzijds. Formeel was dit een illegale handel omdat Spanje het handelsmonopolie bezat en veel restricties uitvaardigde. De Spaanse kolonisten verzuimden echter om Venezolaanse kust van voldoende vitale basisgoederen te voorzien, hetgeen smokkel in de hand werkte.

De opgravingen die Antczak op Klein Bonaire deed, laten zien dat er een kamp was voor de beheerders van de goederenopslag. De ruïnes van dit magazijn zijn nog steeds op het eilandje aanwezig. Onder de talrijke vondsten bevonden zich schoengespen, tinnen lepels, munten, wapenfragmenten en kanonskogels. Daarnaast werd er veel Creools aardewerk zoals kookpotten blootgelegd. Deze vondsten geven een aardig inkijkje in het dagelijks leven in het kamp gedurende de eerste helft van de 18de eeuw. Heden ten dage is Klein Bonaire gelukkig een beschermd gebied en ressorteert het onder het Bonaire National Marine Park (BNMP). Derhalve zullen er nooit geen menselijke bouwactiviteiten meer op het kwetsbare eilandje plaatsvinden.

Faciliteiten

Restaurants, beachbar, parasols, palapas, strandbedden, douches, toiletten en duikschool.

Accommodaties

Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire.

Bereikbaarheid

Het Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire is met de auto te bereiken en is in het bezit van parkeerplaatsen.

Bekijk een overzicht van de stranden op Bonaire.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 7.7. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
D-Reizen
Beach Check Aanbiedingen
Silverjet Aanbiedingen Bonaire