Chachacha Beach

Chachacha Beach ligt aan de midwestkust van Bonaire; direct aan de boulevard van Kralendijk. Chachacha Beach wordt ook als Cha Cha Cha Beach geschreven en staat verder bekend als Playa Chachacha of Playa Pàriba. Chachacha was de bijnaam van een vrouw die er ooit woonde. Zij danste graag en gaf Nederlandse havenarbeiders in het weekend dansles in de Cubaanse chachacha. Iets ten noorden van Chachacha Beach bevindt zich de cruisehaven van Bonaire.

Chachacha BeachChachacha Beach.

Hoe ziet Chachacha Beach eruit?

In 2020 vonden er grondige herstel- en renovatiewerkzaamheden plaats aan Chachacha Beach waardoor het strand er nu keurig bijligt. Het strand is voor een groot deel door de mens aangelegd en bestaat hoofdzakelijk uit geelgekleurd beton, rood baksteen, versteend koraal en gepolijst kiezel. Wellicht is het woord strandkade een betere omschrijving voor Chachacha Beach. Het strand is erg populair onder de locale bevolking en bij cruisetoeristen. In het weekend wordt Chachacha Beach veel bezocht door families en jongeren. Bij Chachacha Beach wordt al decennialang door oudere Bonairianen iedere ochtend gezwommen. Het is ook een locatie waar veel Bonairianen hun eerste zwemlessen hebben gevolgd.

Penthouse on the Bay in Chachacha Beach

Penthouse on the Bay in Chachacha Beach

Wil jij elke dag genieten van het uitzicht op Chachacha Beach? Dat kan. Vanuit je penthouse en vanaf je terras kijk je uit over Chachacha Beach, dat is toch prachtig? Het appartement is luxe ingericht en heeft twee slaapkamers, uiteraard voorzien van airco en zeezicht. Stel je voor. Je wordt wakker en doet de gordijnen open en het eerste dat je ziet is de zee, waanzinnig! Om te shoppen of gezellig een drankje te drinken hoef je niet ver weg, je wandelt zo het centrum van Kralendijk in.
Meer info & boeken

Het pronkstuk van het strand is de Chachacha pier (Chachachapier, Waf di Chachacha) die tijdens de renovatie volledig vernieuwd werd. Het eerste deel van de pier is opgetrokken uit beton en het laatste gedeelte bestaat uit hardhout. Op de pier staat een houten tafel met een dakje van palmbladeren. Middels twee glimmende stalen trapjes met handrails kun je vanaf de pier op een gemakkelijke manier het kraakheldere oceaanwater betreden. Uiteraard is de Chachacha pier ook een ideale plek om het water in te springen!

Chachacha Beach vlakbij havenEnorm schip vlakbij Chachacha Beach. Indrukwekkend om te zien.

Privé of openbaar?

Chachacha Beach is een openbaar strand.

Bonaire National Marine Park

Bonaire is erg zuinig op de Caribische Zee die het eiland omspoelt. Niet voor niets werd in 1979 de oceaan van het Benedenwindse Eiland tot een diepte van 75 meter aangewezen tot beschermd gebied en zag het Bonaire National Marine Park (BNMP) het levenslicht; het allereerste onderwaternatuurpark van de wereld. Iedereen die op het boemerangvormige eiland het water ingaat, zal een nature fee moeten aanschaffen. De opbrengsten die met de nature fees worden gegenereerd, worden aangewend om het BNMP te beschermen.

Wat zijn de mogelijkheden op Chachacha Beach?

Chachacha BeachIn de zee bij Chachacha Beach wordt veel gezwommen door Bonairianen.

Duiken

Duikers kunnen vanaf Chachacha Beach een kantduik maken. Het rif kan ook middels een boot benaderd worden voor een bootduik. Op de duiklocatie staan beperkte stromingen waardoor Chachacha Beach geschikt is voor sportduikers van alle niveaus. De gemiddelde diepte bedraagt 30 meter met een maximale diepte van 45 meter. Het onderwaterzicht is ongeveer 25 meter. Het eerste deel van de bodem bestaat uit zand; wat dieper doemt het koraal op. Tussen het koraal bevindt zich volop maritiem leven zoals zeepaardjes, octopussen en zeeschildpadden.

Omdat Chachacha Beach op steenworp afstand ligt van de cruisepier is het alleen maar mogelijk om er een duik te maken als er geen cruiseschepen aanmeren of vertrekken. Dat zou namelijk tot levensgevaarlijke situaties kunnen leiden. Het is derhalve verstandig om van tevoren te informeren wanneer er cruiseschepen aankomen of vertrekken. Omdat Chachacha Beach zo makkelijk toegankelijk is, is het een populaire locatie voor veel duikscholen. Derhalve vinden er bij Chachacha Beach veel proefduiken plaats en worden er duikopleidingen gegeven. Liefhebbers van nachtduiken zijn bij Chachacha Beach ook aan het juiste adres; het is er een prima locatie voor.

Faciliteiten

Tafels (beton), banken (beton) en palapa’s.

Accommodaties

Chachacha Beach Appartementen

Bereikbaarheid

Chachacha Beach is met de auto, scooter of fiets bereikbaar. Bij het strand zijn verschillende parkeerplekken beschikbaar.Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen