Boka Kokolishi

Boka Kokolishi ligt aan de noordoostkust van Bonaire, drieëntwintig kilometer ten noordwesten van Kralendijk. Het strand bevindt zich in het Washington Slagbaai National Park (WSNP). Boka Kokolishi wordt ook wel Boka Kokolishi-strand of Boka Kokolishi-beach genoemd.

Boka Kokolishi Boka Kokolishi is een enorme inham en ligt in het Washington Slagbaai National Park.

Hoe ziet Boka Kokolishi eruit?

De noordoostkust van Bonaire wordt gekenschetst door één doorlopende kalksteenklif die repeterend wordt onderbroken met inhammen; boka’s (boca’s) genoemd. Eén van die grootste inhammen is Boka Kokolishi.

Aan de noordoostkant van het Nederlandse duikeiland is de Caribische Zee ruig en woest. Onder aanvoering van de meedogenloze noordoostpassaatwind beuken metershoge golven hier al miljoenen jaren op de grillige kustlijn. Het oceaanwater spat dan uiteen of wordt tientallen meter hoog de lucht gespoten. Erg spectaculair om te aanschouwen! Oók in het grootste deel van Boka Kokolishi hebben de golven nog de maximale vuurkracht, maar richting het strand doemen er plotseling natuurlijke golfbrekers op. In de bodem van de oceaan liggen namelijk verschillende halfronde kalksteenplateaus verzonken die de golven breken en temmen.

Het strand van Boka Kokolishi bestaat uit zand en vulkanisch gesteente. Als gevolg van de restanten van waterslakbehuizingen heeft het zand bovendien een lichtzwarte tint. Her en der staan er op het strand gigantische rotsblokken. Deze lijken wel door grote reuzen pardoes op het Boka Kokolishi-strand geplaatst te zijn! Kokolishi is Papiaments en betekent schelp. Rondom het strand liggen veel schelpjes die miljoenen jaren oud zijn!

Jurassic Park

Toen Steven Spielberg in 1993 een geschikte filmlocatie zocht voor de kaskraker Jurassic Park, kwam hij uit op de Hawaiiaanse eilanden Kauai en Oahu. Daar vond de Amerikaanse topregisseur een prehistorisch ogende landschap waarin de dinosauriërs de hoofdrolspelers flink op de hielen konden zitten. Hij had toentertijd ook kunnen kiezen voor het WSNP. Oók hier denk je ieder moment oog in oog komen te staan met een vredelievende Brachiosaurus of bloeddorstige Tyrannosaurus rex. Uiteraard duiken deze iconen van het dinotijdperk niet op in het Bonairiaanse natuurpark, maar wél hun verre nazaten. Het WSNP wordt namelijk volop bevolkt door groene leguanen; indrukwekkende reptielen met een dinosaurusachtig voorkomen!

Boka Kokolishi BonaireBoka Kokolishi.

Privé of openbaar?

Boka Kokolishi bevindt zich zogezegd in het WSNP. Het natuurpark is van dinsdag t/m zondag te bezoeken; van 08:00-17:00 uur. De openingstijden kunnen gewijzigd zijn. Informeer daarom vooraf voor de zekerheid naar de juiste tijden.

Nature Fee

De Caribische Zee van Bonaire valt onder het Bonaire National Marine Park (BNMP). Iedereen die het water van het Benedenwindse Eiland wil betreden, moet daar een Nature Fee voor hebben. Ook voor het bezoek aan het park heb je een Nature Fee nodig.

Wat zijn de mogelijkheden op Boka Kokolishi?

Je kunt er niet zwemmen

Omdat Boka Kokolishi-beach zich aan de noordoostkust van Bonaire bevindt, is het onverstandig om hier het ocaanwater te betreden; de kans op hoge golven en sterke stromingen is te groot; waterrecreatie is daardoor te gevaarlijk!

Bescherm jezelf tegen de zon

Zonnebaders, picknickers en natuurliefhebbers kunnen zich er wél prima vermaken, maar moeten wel goed geprepareerd de zon ingaan. Boka Kokolishi is namelijk gespeend van natuurlijke schaduwplekjes. Smeer derhalve de ongedekte huid goed in met een zonnebrandcrème met een hoge factor. Draag daarnaast een hoofddeksel en bescherm je ogen met een zonnebril. Bovendien is het belangrijk om veel te drinken!

Faciliteiten

Geen

Accommodaties

Geen

Bereikbaarheid

Boka Kokolishi is met een auto of mountainbike te bereiken. In het WSNP zijn twee zandwegen aangelegd die geschikt zijn voor auto’s en mountainbikes. De groene route is vierentwintig kilometer lang en de gele route heeft een lengte van vijfendertig kilometer. Beide routes starten bij de ingang van het park en zijn eenrichtingswegen. De routes moeten dus helemaal worden uitgereden om het park weer te kunnen verlaten. Boka Kokolishi ligt langs de groene route en wordt aangegeven langs de weg met een bordje.Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen