Boca Slagbaai

Boca Slagbaai is een strand dat zich aan de noordwestkust van Bonaire bevindt, negentien kilometer ten noordwesten van het historische centrum van Kralendijk. Boca Slagbaai is gesitueerd in het Washington Slagbaai National Park (WSNP). Ten zuiden van Boca Slagbaai ligt Playa Frans en ten noorden bevindt zich Wayaka (Wayaká of Wayaké). Boca Slagbaai wordt ook wel als Boka Slagbaai geschreven. Boca/boka is Papiaments en betekent mond of inham.

Boca SlagbaaiBoca Slagbaai ligt in het Washington Slagbaai National Park.

Hoe ziet Boca Slagbaai eruit?

Boca Slagbaai lijkt op een wonderbaarlijke manier uitgebeiteld in de ruige kalkstenen rotskustlijn die deze kant van het Nederlandse duikeiland zo karakteriseert. Het strandje ligt aan de westkant aan de voeten van de Caribische Zee en gaat aan diens oostkant geruisloos over in Saliña Slagbaai. Het kleine strand laat op verschillende plekken een ander gezicht zien. Op sommige delen nodigt fijn strandzand uit om heerlijk op te zonnebaden. Andere gedeelten bestaan uit scherp versteend koraal en grote kiezels die beter met degelijk schoeisel belopen kunnen worden. Het strand gaat langzaam over in de oceaan.

Glass bottom boot tour Bonaire

Tip! Tour door Washington Park met gids

Verken het Washington Slagbaai National Park! Ontdek afgelegen baaien, verscholen stranden, zoutmeren en waterpoelen terwijl een gids je de weg wijst. Dit park was oorspronkelijk het leefgebied van de Caiquetio-indianen. Tegenwoordig dienen de stranden als belangrijke broedplaatsen voor zeeschildpadden. Grijp de kans om de overweldigende natuurlijke schoonheid vast te leggen, terwijl je flamingo's, geiten, leguanen, ezels en inheemse vogelsoorten spot. Zorg voor comfortabele wandelschoenen en vergeet je waterschoenen niet. De tourprijs is inclusief een lunch.Meer info & boeken

Aan de rand van strand bevinden zich verschillende koloniale gebouwen behorend tot Landhuis Slagbaai. Deze okergele met rood bedakpande bouwsels contrasteren op een grandioze manier met het geelgekleurde strandzand, de azuurblauwe baai en de groene zuilcactussen. Een lust voor het oog! Landhuis Slagbaai was ooit het middelpunt van twee van de belangrijkste plantages van de voormalige Nederlandse Antillen: plantage Slagbaai en plantage Washington. Het landhuis speelde ook een prominente rol bij het slachten, pekelen en verschepen van geiten. Aan deze activiteiten hebben het landhuis en de baai dan ook hun naam te danken; slagbaai is een verbastering van slachtbaai!

Boca SlagbaaiKoloniale gebouwen op het strand van Boca Slagbaai.

Privé of openbaar?

Boca Slagbaai ligt zogezegd in het Washington Slagbaai National Park. Informeer vooraf aan je bezoek naar de actuele openingstijden. Om toegang tot het WSNP te verkrijgen, heb je wel een zogenaamde Nature Fee nodig. Deze Nature Fee koop je online op de website van STINAPA.

Nature Fee

De Caribische Zee die Bonaire omspoelt is van een grote schoonheid en behoort in zijn geheel tot het Bonaire National Marine Park (BNMP). Om te kosten te betalen om dit unieke onderwaterpark te beschermen, is het verplicht om een Nature Fee te kopen als je voornemens bent om het oceaanwater te betreden of het park te bezoeken.

Wat zijn de mogelijkheden op Boca Slagbaai?

Accommodaties

Geen

Bereikbaarheid

Boca Slagbaai is met de auto bereikbaar.Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen