Boca Slagbaai

Boca Slagbaai is een strand dat zich aan de noordwestkust van Bonaire bevindt, negentien kilometer ten noordwesten van het historische centrum van Kralendijk. Boca Slagbaai is gesitueerd in het Washington Slagbaai National Park (WSNP). Ten zuiden van Boca Slagbaai ligt Playa Frans en ten noorden bevindt zich Wayaka (Wayaká of Wayaké). Boca Slagbaai wordt ook wel als Boka Slagbaai geschreven. Boca/boka is Papiaments en betekent mond of inham.

Strand Klein BonaireBoca Slagbaai.

Hoe ziet Boca Slagbaai eruit?

Boca Slagbaai lijkt op een wonderbaarlijke manier uitgebeiteld in de ruige kalkstenen rotskustlijn die deze kant van het Nederlandse duikeiland zo karakteriseert. Het strandje ligt aan de westkant aan de voeten van de Caribische Zee en gaat aan diens oostkant geruisloos over in Saliña Slagbaai. Het kleine strand laat op verschillende plekken een ander gezicht zien. Op sommige delen nodigt fijn strandzand uit om heerlijk op te zonnebaden. Andere gedeelten bestaan uit scherp versteend koraal en grote kiezels die beter met degelijk schoeisel belopen kunnen worden. Het strand gaat langzaam over in de oceaan.

Aan de rand van strand bevinden zich verschillende koloniale gebouwen behorend tot Landhuis Slagbaai. Deze okergele met rood bedakpande bouwsels contrasteren op een grandioze manier met het geelgekleurde strandzand, de azuurblauwe baai en de groene zuilcactussen. Een lust voor het oog! Landhuis Slagbaai was ooit het middelpunt van twee van de belangrijkste plantages van de voormalige Nederlandse Antillen: plantage Slagbaai en plantage Washington. Het landhuis speelde ook een prominente rol bij het slachten, pekelen en verschepen van geiten. Aan deze activiteiten hebben het landhuis en de baai dan ook hun naam te danken; slagbaai is een verbastering van slachtbaai!

Privé of openbaar?

Boca Slagbaai ligt zogezegd in het WSNP. Het WSNP is van woensdag t/m zondag geopend van 08:00-17:00 uur. Na 13:00 uur is het niet meer mogelijk om het park te betreden. Om toegang tot het WSNP te verkrijgen, moet je een entreekaartje kopen bij het bezoekerscentrum van het park. De prijs van het toegangskaartje is afhankelijk van verschillende factoren. Zo betalen ingezetenen van Bonaire een andere prijs dan niet-ingezetenen. Mensen die de Stinapa Dive Tag (Round) of de Stinapa Nature Tag (Square) kunnen tonen, betalen ook een andere prijs.

De Caribische Zee die Bonaire omspoelt is van een grote schoonheid en behoort in zijn geheel tot het Bonaire National Marine Park (BNMP). Om te kosten te betalen om dit unieke onderwaterpark te beschermen, is het verplicht om een tag/penning te kopen als je voornemens bent om het oceaanwater te betreden. Er zijn twee verschillende tags/penningen: de STINAPA Dive Tag (Round) en de STINAPA Nature Tag (Square). STINAPA is een afkorting voor Stichting Nationale Parken. Duikers zijn verplicht om de ronde Dive Tag (duiktag, duikpenning) aan te schaffen. Als je niet gaat duiken, maar toch de zee ingaat voor een andere wateractiviteit moet je de vierkante Nature Tag (natuurtag, natuurpenning) kopen. Deze tags zijn online te koop bij STINAPA of bij duikwinkels/duikcentra, hotels & resorts, activiteitenaanbieders en het WSNP-bezoekerscentrum.

Wat zijn de mogelijkheden op Boca Slagbaai?

Faciliteiten

Restaurant en palapas (rieten parasols). Het mini-restaurant is niet altijd geopend en serveert alleen maar eenvoudige gerechten (snacks).

Accommodaties

Geen

Bereikbaarheid

Boca Slagbaai is met de auto bereikbaar.

Bekijk een overzicht van de stranden op Bonaire.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 7.7. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
D-Reizen
Beach Check Aanbiedingen
Silverjet Aanbiedingen Bonaire