Facebook Twitter Google+
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Bonaire

Aanbiedingen en Lastminutes naar Bonaire
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Vliegen naar Bonaire Vliegtuigmaatschappijen

Vliegen naar Bonaire

Om op Bonaire te komen vanaf Schiphol moet ongeveer 9 uur gevlogen worden. Net buiten de hoofdstad Kralendijk ligt het kleine maar moderne vliegveld; Flamingo Airport Bonaire.

Vliegtickets

Vliegtuigmaatschappijen die dagelijks en tweewekelijks vanuit Amsterdam naar Bonaire vliegen zijn de KLM en TUI fly. Via Schipholtickets vind je vaak de beste tarieven voor vliegtickets naar Bonaire.

TUI Boeing 787 Dreamliner

Vliegen naar Bonaire was nog nooit zo comfortabel als met de splinternieuwe TUI Boeing 787 Dreamliner. TUI heeft dit prachtige vliegtuig als eerste Nederlandse vliegtuigmaatschappij in haar vloot.

Arke Dreamliner Flamingo Airport Bonaire

Dit nieuwe toestel is hyper modern en heeft een groot aantal voordelen. Het is in de cabine bijvoorbeeld veel stiller en het toestel is ook veel minder gevoelig voor turbulentie. Dit maakt het vliegen naar Bonaire veel leuker en comfortabeler. Wat ook nieuw is is de hogere cabinedruk en het verbeterde luchtzuiveringssysteem. Je zult met dit toestel veel uitgeruster landen op Flamingo Airport Bonaire.

De Dreamliner verbruikt veel minder brandstof. Het scheelt 20% en dat is natuurlijk goed nieuws voor het millieu. De ramen zijn ook veel groter zodat je beter naar buiten kunt kijken. Het interieur is strak en super modern met als klap op de vuurpijl de dynamische LED-verlichting. Tijdens onze vlucht naar Bonaire was de piloot ook niet te beroerd om een demonstratie te geven van de LED-verlichting.

Boek je vlucht naar Bonaire met de TUI Dreamliner.

Flamingo Airport Bonaire

Flamingo Airport Bonaire (BON) is vernoemd naar de beroemdste vogel van Bonaire; de Caribische Flamingo. Alle gebouwen op het knusse vliegveld zijn dan ook geschilderd in de kleur van deze majestueuze vogel; rozerood. Jaarlijks doen zo’n half miljoen passagiers het vliegveld aan. Op het vliegveld kunnen alle vliegtuigtypen landen waaronder de Boeing 747. Vanaf de zomer van 2014 gaat TUI fly met de Boeing 787 Dreamliner naar Bonaire vliegen, dit nieuwe vliegtuig biedt 223 stoelen. 

Zowel in de openbare ruimtes als in de vertrekhal van het vliegveld zijn er verschillende faciliteiten aanwezig zoals restaurants, souvenirwinkels, banken, drankwinkels en parfumerieën.

Iedereen die met een KLM-vlucht weer terug vliegt naar Amsterdam kan vanaf 4 uur voor vertrek inchecken op Flamingo Airport Bonaire. Je moet minimaal 70 minuten voor vertrek ingecheckt zijn voor de vlucht naar Amsterdam.

Overigens zijn de 2.880 meter lange landings- en startbaan van Flamingo Airport Bonaire in 2011 grondig gerenoveerd. Mede hierdoor de luchthaven van Bonaire één van de veiligste luchthavens van de regio. Op luchtvaart gebied valt Bonaire onder het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur & Milieu (Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)).

Flamingo Airport Bonaire

Bovendien heeft het Nederlandse Ministerie van Justitie en Veiligheid in januari 2012 het 'Luchthaven Beveiligingsprogramma (Airport Security Program)' van Flamingo Airport Bonaire goedgekeurd. Een goedgekeurd beveiligingsplan is een voorwaarde voor alle mondiale vliegvelden met internationale vluchten.

Tijdsverschil

Het horloge moet op Bonaire wel een stukje terug worden gezet. In de zomer is het namelijk op het Caribische eiland 6 uur vroeger dan in Nederland, in de winter is het 5 uur vroeger.

Op Bonaire kent men overigens geen zomer- en wintertijd. Het Caribische eiland volgt de zogenoemde 'Atlantic Standaard Time'. Iedere dag van het jaar wordt het tussen 19.00 en 20.00 uur na een korte schemering donker. 

Luchthavenbelasting

Op Bonaire ben je bij vertrek een zogenaamde luchthavenbelasting (airport tax/departure tax) verschuldigd. Soms is deze belasting bij de ticket ingegrepen maar dat is niet altijd het geval.

Als je vanaf Bonaire naar Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Saba of Sint Eustatius vliegt bedraagt de airport tax $9.00 Voor iedere andere bestemming vanaf Bonaire moet $35.00 betaald worden. Voor kinderen jonger dan 2 jaar oud hoeft overigens geen airport tax betaald te worden.

Parkeren

Op Flamingo Airport Bonaire mag je om passagiers op te halen of om bagage af te leveren maximaal 5 minuten gratis parkeren. Daarnaast is het mogelijk om voor kortere of langere tijd je auto op de parkeerplaats betaald te parkeren.

Er staan twee parkeerautomaten op het vliegveld waar je met dollars kunt betalen, zowel met muntgeld ($0.25 en $1.00) als met papiergeld ($1.00, $5.00, $10.00 en $20.00). De kosten voor 'short term parking' bedragen $12.00 per dag en voor 'long term parking' geldt een tarief van $6.00 per dag.

Autoverhuur

Op het vliegveld is het mogelijk om een auto te huren bij verschillende autoverhuurbedrijven. Zowel lokale als internationale autoverhuurbedrijven hebben hier een kantoor.

Lokale en regionale vluchten

Vanaf Bonaire is het mogelijk om naar Curaçao en Aruba te vliegen. De vliegduur vanaf Bonaire naar Curaçao bedraagt 30 minuten en vanaf Bonaire naar Aruba ongeveer 40 minuten. Er bestaan overigens sinds 2013 weer bootverbindingen tussen de ABC-eilanden onderling en tussen Bonaire met Venezuela.

Vliegen vanaf Bonaire naar de SSS-eilanden (Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius) kan ook, dan zit je ongeveer 90 minuten in het vliegtuig.

Met de Zuid-Amerikaanse landen Colombia, Venezuela, Ecuador, Peru en Brazilië zijn ook luchtverbindingen. Met de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico onderhoudt Bonaire eveneens een luchtbrug. Niet verwonderlijk natuurlijk als je bedenkt dat het leeuwendeel van de 60.000 toeristen die jaarlijks Bonaire bezoeken uit dat werelddeel komen.

Vliegen naar Bonaire Vliegtuigmaatschappijen