Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Bonaire

Aanbiedingen en Lastminutes naar Bonaire
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Toeristische informatie

Toeristische informatie is in te winnen aan de informatiebalies op de luchthaven, de cruiseterminals, de hotels en bij het Bonairiaans verkeersbureau (toeristenbureau van Bonaire, Tourist Corperation Bonaire (TCB)) aan de Kaya Grandi 2 in Kralendijk.

Inocencia P. Rodreguez is de naam van een bekende Bonairiaanse vrouw. Zij vormt het boegbeeld van de TCB. Inocencia P. Rodreguez is namelijk gezegend met een mooie glimlach. Ze wordt daarom ook wel 'Mamma Smile' genoemd. De beeltenis van haar prijkt op allerlei voorwerpen zoals tassen, kopjes, petjes, etcetera.

Verder zit in Haarlem het Tourism Corporaton Bonaire European Office. De TCB heeft ook nog kantoren in New York en in Bogota (Colombia).

Daarnaast zijn er tientallen boeken geschreven over Bonaire. Naast Nederlandstalige (duik)boeken zijn er heel veel Engelstalige (duik)boeken over Bonaire in de handel en op internet verkrijgbaar.

Als je op Google naar Bonaire gaat zoeken, wordt je getrakteerd op ruim 25 miljoen 'hits'. Internet is dus een onuitputtelijke bron van informatie over het Caribische eiland. Op YouTube zijn bovendien honderdduizenden filmpjes over Bonaire geüpload, waar je uren naar kunt turen.

Tourist Corperation Bonaire

Slogans

Op Bonaire worden een aantal slogans gebruikt die de sfeer op het eiland duiden. 'Diver’s Paradise'. Bonaire wordt als de belangrijkste duikbestemming gezien in de Caribische regio, die tekst prijkt ook op de nummerplaten van het gemotoriseerde verkeer op Bonaire.

Doordat het koraaleiland ook overspoeld wordt door Caribische flamingo’s wordt Bonaire ook veelvuldig 'Flamingo Island' genoemd.

Een andere vaak gehoorde slogan luidt 'Once a visitor, always a friend'. Veel mensen die één keer op Bonaire zijn geweest komen vaker terug (40% van de bezoekers/toeristen komt nog een keer terug naar Bonaire).

De slogan 'Drive and Dive' past ook bijzonder goed bij het Benedenwindse Eiland. Er zijn maar weinig mondiale (top)duikbestemmingen waar je zoveel kantduiken kunt maken als op Bonaire. Op het Caribische eiland rij je gewoon met een pick-up langs de kust waar je overal gemakkelijk kunt parkeren om vervolgens binnen een paar stappen de Caribische Zee in te plonzen.

Tot slot galmt de slogan 'Smile, Boneiru ta dushi' (lach, Bonaire is lief) over het Nederlandse duikeiland heen.

Bonaire ambassadeurs

Het Bonairiaans verkeersbureau erkent gasten die jaar op jaar Bonaire bezoeken. Er zijn drie verschillende categorieën waarin je een Bonaire ambassadeur kunt worden: brons (10-15 jaar), zilver (16-20 jaar) en goud (>21 jaar).

Er zijn twee voorwaarden om in aanmerking te komen voor het ambassadeurschap van Bonaire en de daaraan gekoppelde medaille. De bezoeker moet Bonaire opeenvolgende jaren bezoeken en gedurende die bezoeken in een hotel of appartement verblijven.