Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Bonaire

Aanbiedingen en Lastminutes naar Bonaire
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Telefoneren en internetten

Naast een vast telefoonnet kun je op Bonaire prima bellen via mobiele telefonie. Internet heeft de laatste decennia de wereld razendsnel veroverd. Voor welke accommodatie je ook kiest op Bonaire, internetmogelijkheden zijn vrijwel overal beschikbaar.

Telefoneren

Als je naar Bonaire wilt bellen vanuit Nederland draai dan: (00-landnummer (Antillen: 599)-eilandnummer (Bonaire: 717).

Als je lokaal op Bonaire wilt bellen draai dan: (abonneenummer).

Als je vanaf Bonaire wilt bellen draai dan: (00-landnummer (Nederland: 31)-netnummer-abonneenummer).

Als je vanaf Bonaire naar een van de andere ABC-eilanden of naar de Bovenwindse Eilanden wilt bellen draai dan: (0-netnummer van het desbetreffende eiland (Aruba: 8, Curaçao: 9, Saba: 4, Sint Eustatius: 3 en Sint Maarten: 5)-abonneenummer).

Telefoneren op Bonaire

Er zijn verschillende manieren waarop je op Bonaire kunt bellen. Vanuit het Telbo-gebouw (creditcard of collect call), vanuit het Antelecom-gebouw (creditcard of collect call), vanuit hotels en vanuit de twee telefooncellen die op het duikeiland staan (waarvan een op het vliegveld). Telefoonkaarten zijn verkrijgbaar op het postkantoor en bij verschillende winkels.

Op Bonaire is uiteraard ook een gsm-netwerk dus je kunt gewoon met je mobiele telefoon op het eiland bellen. Op het grootste deel van het koraaleiland heb je prima bereik.

Geschiedenis van de telefonie op Bonaire

De eerste telegrafieverbinding van Bonaire met Curaçao dateert uit 1911. In 1921 werden er telefoonkabels in de grond gelegd tussen Kralendijk en Rincon.

In 1944 is men een telefooncentrale gaan bouwen in Kralendijk. Deze telefooncentrale werd in 1961 volledig automatisch. In 1975 was Bonaire het eerste eiland van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba waar internationale telefoongesprekken gevoerd konden worden.

Tenslotte werd er in 1999 een glasvezel telefoonkabel onder de bodem van de Caribische Zee van Bonaire gelegd.

Playa Grandi

Playa Grandi is het kleinste en meest geïsoleerde dorpje van Bonaire. Playa Grandi bestaat slechts uit zes woningen. Het dorpje ligt dicht tegen de grens van het Washington Slagbaai National Park aan.

Helaas kon Playa Grandi niet mee profiteren op het moment dat heel Bonaire werd aangesloten op telefoonnetwerk. In 1963 werd daarom door de regering van Bonaire besloten dat er een telefooncel moest geplaatst in het kleine dorpje.

De telefooncel is nog steeds operationeel. De telefooncel is met name bedoeld voor noodsituaties in Playa Grandi. Gesprekken zijn derhalve gratis. Er kan vanaf de telefooncel overigens niet naar het buitenland worden gebeld of naar mobiele nummers.

Internetten

Vrijwel alle hotels & resorts en andere accommodaties hebben supersnelle (draadloze) internetfaciliteiten voor hun gasten, zowel op de kamers als in hotellobby’s en in gemeenschappelijke ruimtes. Daarnaast kent Kralendijk een flink aantal internetcafés.