Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Bonaire

Aanbiedingen en Lastminutes naar Bonaire
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Huisdieren

Voor mensen die naar Bonaire willen emigreren, of er voor langere tijd willen verblijven, is het mogelijk om huisdier(en) mee te nemen.

Voor het invoeren van honden en katten gelden er een aantal vereisten van de Veterinaire Dienst van Bonaire. Men dient aan de volgende eisen te voldoen:

1 Geldige gezondheidsverklaring, afgegeven en ondertekend door een bevoegde dierenarts niet eerder dan 2 weken voor aankomst op Bonaire.
2 Geldige verklaring van vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës) gegeven en ondertekend door een bevoegde dierenarts. Deze vaccinatie moet minimaal één maand en maximaal één jaar voor de datum van aankomst op Bonaire zijn afgegeven. Puppies of kittens, jonger dan 4 maanden hoeven geen rabiësvaccinaties te krijgen. In dat geval dient de dierenarts te verklaren, dat het dier 'te jong voor rabiësvaccinaties' is.
3 Een adequate omschrijving (signalement) van het dier. Deze omschrijving wordt meestal op de gezondheidsverklaring vermeld. Bij deze identificatie wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van een microchip. De identificatie moet in ieder geval het volgende vermelden: diersoort, geslacht, leeftijd, haar (soort haar, kleur en aftekening) en opvallende permanente bijzonderheden.
4 Diervriendelijk transport. De luchtvaartmaatschappijen zien hier tegenwoordig goed op toe en kunnen daar inlichtingen over verschaffen.


Huisdieren op Bonaire

Het aantal huisdieren dat je mag meenemen naar Bonaire is begrensd. Per persooon mag je namelijk maximaal drie honden of katten meenemen naar het duikeiland.

Als je een andere diersoort wilt meenemen wordt aangeraden om vooraf contact op te nemen met de Veterinaire Dienst van Bonaire.

Honden, katten en apen afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika, exclusief Suriname, mogen niet in- of doorgevoerd worden naar Bonaire. Als het dier dat je wilt invoeren naar Bonaire behoort tot een beschermde diersoort moet je in het bezit zijn van zogenoemde CITES-documenten.

Dierenartsen

Voor het geval dat je hond of kat tijdens het verblijf op Bonaire medische zorg nodig heeft kun je je wenden tot verschillende dierenartsen die veterinaire diensten aanbieden in goed geoutilleerde dierenartspraktijken.

Dieren Kliniek Bonaire