Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Bonaire

Aanbiedingen en Lastminutes naar Bonaire
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Reisdocumenten

Iedereen met de Nederlandse nationaliteit mag maximaal 180 dagen (6 maanden) vrij als toerist op Bonaire blijven zonder een vergunning binnen het tijdsbestek van 1 jaar. Als je langer dan 180 dagen wil blijven of als je eerder gaat werken of je gaat vestigen, dan dien je een verblijfsvergunning aan te vragen.

Vliegveld Bonaire

De vrije periode staat overigens los van een kalenderjaar. Met andere woorden de vrije periode van 180 dagen geldt in een periode van een jaar en niet gedurende bijvoorbeeld het jaar 2013.

De 180 dagen hoeven overigens niet achtereen geschakeld te zijn. Je kunt bijvoorbeeld 40 dagen op Bonaire verblijven en dan weer 60 dagen van het Caribische eiland weg zijn om vervolgens weer 140 dagen op Bonaire te bivakkeren. Feitelijk moet je telkens terugkijken in een periode van 1 jaar hoeveel dagen je al op Bonaire bent geweest om uit te rekenen hoe lang je nog mag verblijven op het eiland.

Iedereen zonder de Nederlandse nationaliteit en zonder visum verplichting mag maximaal 90 dagen (3 maanden) vrij als toerist op Bonaire blijven zonder een vergunning binnen het tijdsbestek van een half jaar. Als je langer dan 90 dagen wil blijven of als je eerder gaat werken of je gaat vestigen, dan dien je een verblijfsvergunning aan te vragen.

Als Europees Nederland het land van herkomst is zijn er drie reisdocumenten noodzakelijk voor een toeristisch verblijf op Bonaire:

  soort document
1 Geldig paspoort, dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst in het land van afgifte
2 Geldige retour- of doorreisticket
3 Volledig ingevulde en ondertekende landingskaart (Embarkation-Disembarkation Card) (Deze wordt aan je uitgereikt in het vliegtuig of vaartuig waarmee je naar Bonaire komt)