Het weer en klimaat op Bonaire

Op Bonaire heerst – volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger – een steppeklimaat. De temperatuurverschillen zijn laag op jaarbasis, er is weinig neerslag en veel zon. De luchtvochtigheid is met 76% vrij hoog, maar door de immer aanwezige passaatwinden is het aangenaam. Soms staat er op het koraaleiland geen wind, op die dagen is het dan ook bloedheet.

Strand van Bonaire

Temperaturen rond de 30 graden Celsius

De gemiddelde temperatuur overdag ligt op Bonaire rond de 30 graden Celsius. In 1925 werd met 19 graden Celsius de laagste temperatuur ooit gemeten op het Caribische eiland. Het aantal dagen regen per maand is op een hand te tellen. Tezamen met een gemiddelde zeewatertemperatuur van 29 graden Celsius vormen dit de ideale ingrediënten voor een uiterst aangenaam klimaat.

Appartement direct aan zee Delfins Beach Resort Bonaire

Tip! Defins Beach Bonaire

Géén boekingskosten!

Het heerlijke privé strand is slechts één van de vele pluspunten van het Delfins Beach Resort Bonaire. Je loopt er zo de zee in, wat een heerlijk plek! Je verblijft er in de wijk Punt Vierkant, in ruim en modern appartement. Op het appartementencomplex is een à la carte restaurant en een PADI duikcentrum. Kralendijk ligt op 6 km afstand, wil je er naar toe dan is er een shuttleservice beschikbaar. Er is gratis wifi. Meer info & boeken

Klimaattabel Bonaire

  gemiddelde
temperatuur
overdag °C
gemiddelde
temperatuur
's nachts °C
gemiddeld
aantal uren
zonneschijn
gemiddeld
aantal
regendagen
per maand
gemiddelde
hoeveelheid
neerslag per
maand in mm
gemiddelde
zeewater
temperatuur in °C
jan 29 25 8 4 31-60 27
feb 30 24 9 3 6-30 26
mrt 30 25 9 2 6-30 27
apr 31 26 9 2 6-30 27
mei 32 27 9 2 31-60 28
jun 32 28 9 2 31-60 28
jul 33 29 10 3 31-60 29
aug 33 29 10 3 61-100 29
sep 33 29 9 3 61-100 29
okt 32 28 9 3 101-200 28
nov 31 27 9 6 61-100 27
dec 30 26 8 6 31-60 27

Komen er orkanen voor op Bonaire?

De noordoostpassaat heeft op het eiland een gemiddelde snelheid van 7 m/s. Februari, maart en augustus zijn de windrijkste maanden op het Nederlandse duikeiland. Bonaire valt buiten de orkaanzone en heeft dus geen last van tropische stormen, orkanen en tornado’s.

Doordat Bonaire buiten de 'hurricane belt' ligt, zal het Benedenwindse Eiland doorgaans geen directe negatieve gevolgen ondervinden van het natuurgeweld op de Atlantische Oceaan, Caribische Zee en de Golf van Mexico. Maar indirect beïnvloedt het orkaanseizoen het weer wel op Bonaire. Zo kan het dagen windstil en droog zijn dan weer afgewisseld met flinke plenspartijen.

Donkere wolken boven Bonaire

Voor veel eigenaren van zeilschepen en motorjachten is Bonaire een aantrekkelijke bestemming om hun dure bootjes veilig te stallen tijdens het orkaanseizoen waardoor ze geen grote stormschade kunnen oplopen.

Het regenseizoen op Bonaire loopt van oktober tot en met december. De meeste regen valt dan gedurende de nacht en bij het krieken van de dag. In de loop van de ochtend en aan het begin van de middag wordt het dan droog.

Column: Orkanen op Bonaire!

"Maar zo nu en dan is het wel 'alle hens aan dek' op Bonaire en dan is de invloed van orkanen prominenter aanwezig op het Caribische eiland..."Lees column

Als je de drie ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) met elkaar vergelijkt, staat op Aruba op jaarbasis de meeste en de hardste wind. Dit heeft te maken met de geografische positie van Aruba.

Gevaren van de zon

Het feit dat op Bonaire veelvuldig de zon schijnt is uiteraard zeer aangenaam. Toch moet je jezelf ook goed beschermen tegen de koperen ploert. De Bonairianen zelf mijden het heetste moment van de dag (tussen 12.00 en 14.00 uur) en zoeken dan de schaduw op. 

Om niet in gezondheidsproblemen te komen is het belangrijk om je vochtbalans goed op orde te houden door het drinken van veel vocht – ook op de momenten dat je geen dorst hebt: preventief drinken. Ook met het dragen van een hoed of pet is de kans kleiner dat je een vervelende zonnesteek oploopt.

Zonnen op het strand van Bonaire

De onbedekte huid kan het beste worden ingesmeerd met een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor (minimaal factor 30). Iedereen die in of op het water gaan recreëren (zwemmen, snorkelen, windsurfen, kitesurfen, zeilen, etcetera) kan het beste een waterproof zonnebrandmiddel gebruiken of zijn T-shirt aanhouden. In de handel is overigens ook speciale UV-werende kleding te verkrijgen.

Tip! Maak gebruik van de juiste zonnebrandcrème zonder oxybenzone. Oxybenzone is namelijk zeer schadelijk voor het koraal, plankton en de vissen.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Klein Bonaire

Wil jij met een privégids gaan snorkelen op Klein Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad! Boek deze tour bij Viator.  Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij