Reisdocumenten Vaccinaties & inentingen Aangifte goederen Huisdieren op Bonaire Geldzaken Post Drinkwater en elektriciteit Telefoon & internet Hulpdiensten Toeristische informatie Met een handicap naar Bonaire

Reisdocumenten voor Bonaire

Iedereen met de Nederlandse nationaliteit mag maximaal 180 dagen (6 maanden) vrij als toerist op Bonaire blijven zonder een vergunning binnen het tijdsbestek van 1 jaar. Als je langer dan 180 dagen wil blijven of als je eerder gaat werken of je gaat vestigen, dan dien je een verblijfsvergunning aan te vragen.

De vrije periode staat overigens los van een kalenderjaar. Met andere woorden de vrije periode van 180 dagen geldt in een periode van een jaar en niet gedurende bijvoorbeeld het jaar 2013.

Vakantiehuis met zwembad op Bonaire

De 180 dagen hoeven overigens niet achtereen geschakeld te zijn. Je kunt bijvoorbeeld 40 dagen op Bonaire verblijven en dan weer 60 dagen van het Caribische eiland weg zijn om vervolgens weer 140 dagen op Bonaire te bivakkeren. Feitelijk moet je telkens terugkijken in een periode van 1 jaar hoeveel dagen je al op Bonaire bent geweest om uit te rekenen hoe lang je nog mag verblijven op het eiland.

Iedereen zonder de Nederlandse nationaliteit en zonder visum verplichting mag maximaal 90 dagen (3 maanden) vrij als toerist op Bonaire blijven zonder een vergunning binnen het tijdsbestek van een half jaar. Als je langer dan 90 dagen wil blijven of als je eerder gaat werken of je gaat vestigen, dan dien je een verblijfsvergunning aan te vragen.

Als Europees Nederland het land van herkomst is zijn er drie reisdocumenten noodzakelijk voor een toeristisch verblijf op Bonaire:

  soort document
1 Geldig paspoort, dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst in het land van afgifte
2 Geldige retour- of doorreisticket
3 Volledig ingevulde en ondertekende landingskaart (Embarkation-Disembarkation Card) (Deze wordt aan je uitgereikt in het vliegtuig of vaartuig waarmee je naar Bonaire komt)

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Guide and Go!

Meer info

TIP: Snorkeltour Klein Bonaire

Wil jij gaan snorkelen op Klein Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad! Boek deze tour bij Guide and Go.  Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
Kras
D-Reizen
De Vakantie Discounter