Reisdocumenten Vaccinaties & inentingen Aangifte goederen Huisdieren op Bonaire Geldzaken Post Drinkwater en elektriciteit Telefoon & internet Hulpdiensten Toeristische informatie Met een handicap naar Bonaire

Welke reisdocumenten heb je nodig voor Bonaire?

Iedereen met de Nederlandse nationaliteit mag maximaal 180 dagen (6 maanden) vrij als toerist op Bonaire blijven zonder een vergunning binnen het tijdsbestek van 1 jaar. Als je langer dan 180 dagen wil blijven of als je eerder gaat werken of je gaat vestigen, dan dien je een verblijfsvergunning aan te vragen.

De vrije periode staat overigens los van een kalenderjaar. Met andere woorden de vrije periode van 180 dagen geldt in een periode van een jaar en niet gedurende bijvoorbeeld het jaar 2023.

Flamingo Airport Bonaire

De 180 dagen hoeven overigens niet achtereen geschakeld te zijn. Je kunt bijvoorbeeld 40 dagen op Bonaire verblijven en dan weer 60 dagen van het Caribische eiland weg zijn om vervolgens weer 140 dagen op Bonaire te bivakkeren. Feitelijk moet je telkens terugkijken in een periode van 1 jaar hoeveel dagen je al op Bonaire bent geweest om uit te rekenen hoe lang je nog mag verblijven op het eiland.

Iedereen zonder de Nederlandse nationaliteit en zonder visum verplichting mag maximaal 90 dagen (3 maanden) vrij als toerist op Bonaire blijven zonder een vergunning binnen het tijdsbestek van een half jaar. Als je langer dan 90 dagen wil blijven of als je eerder gaat werken of je gaat vestigen, dan dien je een verblijfsvergunning aan te vragen.

Als Europees Nederland het land van herkomst is zijn er drie reisdocumenten noodzakelijk voor een toeristisch verblijf op Bonaire:

  soort document
1 Geldig paspoort, dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst in het land van afgifte
2 Geldige retour- of doorreisticket
3 Volledig ingevulde en ondertekende landingskaart (Embarkation-Disembarkation Card) (Deze wordt aan je uitgereikt in het vliegtuig of vaartuig waarmee je naar Bonaire komt)

Hebben kinderen een eigen reisdocument nodig?

Kinderen hebben sinds 2012 een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is helaas niet meer geldig.

Douane Bonaire

Douaneformulier

Tijdens je vlucht naar Bonaire ontvang je van de bemanning een douaneformulier. Op dit formulier vul je onder andere in waar je precies verblijft en wanneer je het eiland weer verlaat. Een gedeelte van het formulier wordt door de douane weer in het paspoort gestopt en na vertrek er weer uitgehaald. Raak dit kleine briefje gedurende het verblijf op het eiland dus niet kwijt.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 7.7. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
D-Reizen
Beach Check Aanbiedingen
Silverjet Aanbiedingen Bonaire