Reisdocumenten Vaccinaties & inentingen Aangifte goederen Huisdieren op Bonaire Geldzaken Post Drinkwater en elektriciteit Telefoon & internet Hulpdiensten Toeristische informatie Met een handicap naar Bonaire

Post

In Kralendijk bevindt zich het hoofdpostkantoor van Bonaire, daarnaast is er een postkantoor in Rincon. Postzegels zijn overigens ook te koop in alle winkels waar ze ook ansichtkaarten verkopen.

De openingstijden van de postkantoren; Kralendijk: maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 17.00 uur. Rincon: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

De luchtpost die vanaf Bonaire naar Nederland wordt verstuurd arriveert ongeveer na 5 dagen. Schrijf wel 'air mail' op je post anders loop je de kans dat de post per zeepost naar Nederland wordt getransporteerd en dan ben je al snel een paar weken verder.

De adressen op Bonaire kennen (nog) geen postcode. De juiste adressering naar Bonaire: straatnaam en nummer/postbus en nummer, plaatsnaam (Kralendijk of Rincon), Bonaire en Caribisch Nederland/Dutch Caribbean.

Postkantoor op Bonaire

Brievenbussen

De post op Bonaire wordt sinds 2014 bezorgd door Flamingo Express Dutch Caribbean (Flamingo Communications). Flamingo Communications is een Bonairiaans bedrijf dat ook de post verzorgt op Saba en Sint Eustatius. Flamingo Communications heeft een concessie met een looptijd van 10 jaar.

Op dit moment hebben nog niet alle huishoudens op het Nederlandse duikeiland een brievenbus (RVS brievenbus, Bobi brievenbus, US Mailbox, etcetera).

Flamingo Communications is bezig met een voorlichtingcampagne op Bonaire of de inwoners te doordringen van de noodzaak om een degelijke brievenbus te kopen.

Deze brievenbus moet aan verschillende eisen voldoen anders wordt de post niet afgeleverd op het postadres. De informatiecampagne draagt de naam 'Nos tin bo pòst… bo tin bo brivenbùs?'

Op Bonaire is het overigens gebruikelijk dat de postbodes het vlaggetje van de brievenbus omhoog steken als ze post in de bievenbus hebben gepost. Flamingo Express Dutch Caribbean hanteert een driedaagse bezorging. Een brief op Bonaire bezorgen kost 88 dollarcent.

Straatnamen

In totaal zijn er op Bonaire ongeveer 500 verschillende straten. Van die 500 straten zijn er 100 straten die geen naam hebben, maar dat gaat veranderen. Sinds 2012 krijgen ook de 100 straten die nu nog geen naam hebben een straatnaam. Bovendien worden alle straten op Bonaire voorzien van een naambord.

Ook zullen sommige bestaande straten een andere straatnaam krijgen. Sommige bestaande straatnamen zijn namelijk te lang. De straatnamen op het Nederlandse duikeiland mogen namelijk niet meer dan 24 tekens bevatten, inclusief spaties.

Postcodes

Zogezegd hebben de adressen op Bonaire geen postcodes. Dit gaat waarschijnlijk veranderen. Vanuit Europees Nederland wordt er namelijk sinds 2012 politieke druk uitgeoefend om ook postcodes op de drie eilanden van Caribisch Nederland te gaan introduceren.

Als de adressen op Bonaire ook voorzien worden van postcodes zal de bezorging van post waarschijnlijk beter en sneller gaan verlopen.

Filatelie

Sinds 10 oktober 2010 ressorteert Bonaire samen met Saba en Sint Eustatius onder Caribisch Nederland en worden er postzegels uitgegeven onder deze naam die derhalve ook geldig zijn op de drie genoemde eilanden.

Postzegelverzamelaars kunnen overigens hun hart ophalen op Bonaire. Regelmatig worden er fraaie nieuwe postzegelseries uitgegeven, een feest voor de filatelie!

Postkantoren

  adres
Hoofdpostkantoor Kralendijk Plasa Wilhelmina 11, Kralendijk
Postkantoor Rincon Kaya Rincon 73, Rincon

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.1. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
D-Reizen
Beach Check Aanbiedingen