Reisdocumenten Vaccinaties & inentingen Aangifte goederen Huisdieren op Bonaire Geldzaken Post Drinkwater en elektriciteit Telefoon & internet Hulpdiensten Toeristische informatie Met een handicap naar Bonaire

Huisdieren op Bonaire

Nederland is een huisdierminnend land. In ons kleine kikkerlandje leven namelijk meer dan 27 miljoen gezeldschapsdieren. De top-3 van de meestgehouden huisdieren in Nederland zijn respectievelijk katten, honden en vissen. Het is mogelijk om je geliefde huisdier mee naar Bonaire te nemen. Voor het invoeren van honden, katten en fretten naar het Nederlandse duikeiland gelden een aantal eisen.

Hond op BonaireBlaffende hond op Bonaire.

Wat zijn de verplichte entingen?

Het huisdier moet verplicht tegen rabiës (hondsdolheid, lyssa) gevaccineerd zijn. De eerste vaccinatie moet minimaal 1 maand voor vertrek plaatsvinden, daarna binnen het vaccinschema hervaccineren. Vanaf een leeftijd van 12 weken kan een dier gevaccineerd worden. Daarnaast is het verplicht om honden te vaccineren tegen hondenziekte (ziekte van Carré, Canine distemper, hardpad disease), deze vaccinatie moet gegeven worden binnen 30 dagen en 1 jaar voor de reis naar Bonaire. Bovendien worden de gebruikelijke vaccinaties tegen parvo en virale hepatitis (hcc, leverziekte, ziekte van Rubarth) aanbevolen. Het is ook ter zeerste aan te raden om huisdieren preventief te behandelen tegen hartworm vooraleer ze worden meegenomen naar Bonaire.

Hoeveel huisdieren mag je meenemen?

Het aantal huisdieren dat je mag meenemen naar Bonaire is beperkt. Per persoon mogen maximaal drie huisdieren (hond, kat of fret) meegenomen worden naar het ABC-eiland. Als je een andere diersoort wil meenemen, wordt aangeraden om vooraf contact op te nemen met de Veterinaire Dienst van Bonaire. Honden, katten en apen afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika, exclusief Suriname, mogen niet in- of doorgevoerd worden naar Bonaire. Als het dier dat je wil invoeren naar Bonaire behoort tot een beschermde diersoort, moet je in het bezit zijn van CITES-documenten (CITES: Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora).

Moet het huisdier gechipt zijn?

Ja; het is verplicht om het huisdier te chippen. Deze is nodig om de hond, kat of fret te kunnen identificeren. Het huisdier moet bovendien gechipt zijn voordat het gevaccineerd is tegen rabiës. Een identificatiechip heeft de grootte van een rijstkorrel en kan worden uitgelezen met een speciaal apparaat.

Moet het dier over een EU dierenpaspoort beschikken?

Ja; het is verplicht dat het huisdier over een EU dierenpaspoort beschikt. In het Europees dierenpaspoort staat een overzicht van de behandelingen die het dier heeft ondergaan.

Moet het dier over een gezondheidscertificaat beschikken?

Ja; het is verplicht dat het huisdier over een gezondheidscertificaat beschikt. Maximaal 10 dagen voor het vertrek naar Bonaire in het daarvoor bestemde deel van het EU dierenpaspoort. De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenauthoriteit) raadt daarnaast aan om een aparte gezondheidsverklaring door je eigen dierenarts te laten invullen.

Dierenartsen

Voor het geval dat je hond of kat tijdens het verblijf op Bonaire medische zorg nodig heeft, kun je je wenden tot verschillende dierenartsen die veterinaire diensten aanbieden in goed geoutilleerde dierenartspraktijken.

Bonaire Animal Shelter

De Bonaire Animal Shelter is een dierenasiel op Bonaire dat honden en katten opvangt. In dit asiel zitten tientallen dieren te wachten op een nieuw baasje. Naast de opvang van honden en katten, verzorgt de Bonaire Animal Shelter ook educatieve programma’s aan de scholen op het eiland. Op deze manier vergaart de Bonairiaanse jeugd kennis over gezeldschapsdieren.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.1. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
D-Reizen
Beach Check Aanbiedingen