Reisdocumenten Vaccinaties & inentingen Aangifte goederen Huisdieren op Bonaire Geldzaken Post Drinkwater en elektriciteit Telefoon & internet Hulpdiensten Toeristische informatie Met een handicap naar Bonaire

Huisdieren op Bonaire

Voor mensen die naar Bonaire willen emigreren, of er voor langere tijd willen verblijven, is het mogelijk om huisdier(en) mee te nemen. Voor het invoeren van honden en katten gelden er een aantal vereisten van de Veterinaire Dienst van Bonaire. Men dient aan de volgende eisen te voldoen:

  1. Geldige gezondheidsverklaring, afgegeven en ondertekend door een bevoegde dierenarts niet eerder dan 2 weken voor aankomst op Bonaire.
  2. Geldige verklaring van vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës) gegeven en ondertekend door een bevoegde dierenarts. Deze rabiësvaccinatie moet minimaal 21 dagen voor de datum van aankomst op Bonaire zijn afgegeven. Puppies moeten bovendien minimaal 15 weken oud zijn om toegang te verkrijgen tot het Benedenwindse Eiland. Puppies mogen namelijk pas vanaf een leeftijd van 12 weken gevaccineerd worden tegen rabiës.
  3. Een adequate omschrijving (signalement) van het dier. Deze omschrijving wordt meestal op de gezondheidsverklaring vermeld. Bij deze identificatie wordt bijvoorkeur gebruik gemaakt van een micro-chip. De identificatie moet in ieder geval het volgende vermelden: diersoort, geslacht, leeftijd, haar (soort haar, kleur en aftekening) en opvallende permanente bijzonderheden.
  4. Diervriendelijk transport. De luchtvaartmaatschappijen zien hier tegenwoordig goed op toe en kunnen daar inlichtingen over verschaffen.

Hond op Bonaire

Het aantal huisdieren dat je mag meenemen naar Bonaire is begrensd. Per persoon mag je namelijk maximaal drie honden of katten meenemen naar het duikeiland. Als je een andere diersoort wil meenemen, wordt aangeraden om vooraf contact op te nemen met de Veterinaire Dienst van Bonaire. Honden, katten en apen afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika, exclusief Suriname, mogen niet in- of doorgevoerd worden naar Bonaire. Als het dier dat je wil invoeren naar Bonaire behoort tot een beschermde diersoort moet je in het bezit zijn van zogenoemde CITES-documenten.

Dierenartsen

Voor het geval dat je hond of kat tijdens het verblijf op Bonaire medische zorg nodig heeft, kun je je wenden tot verschillende dierenartsen die veterinaire diensten aanbieden in goed geoutilleerde dierenartspraktijken.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Guide and Go!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Klein Bonaire

Wil jij gaan snorkelen op Klein Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad! Boek deze tour bij Guide and Go.  Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
D-Reizen
D-Reizen