Reisdocumenten Vaccinaties & inentingen Aangifte goederen Huisdieren op Bonaire Geldzaken Post Drinkwater en elektriciteit Telefoon & internet Hulpdiensten Toeristische informatie Met een handicap naar Bonaire

Geldzaken op Bonaire

Tijdens het verblijf op Bonaire is het natuurlijk van belang dat de geldzaken goed geregeld zijn. Op het eiland zijn een aantal banken en geldautomaten aanwezig waar je geld kunt wisselen of opnemen.

Wat is het wettig betaalmiddel op Bonaire?

De Amerikaanse dollar is de wettelijke munteenheid van Bonaire. Uiteraard is Bonaire een Nederlandse gemeente maar vanuit pragmatische redenen heeft men besloten om niet de euro maar de Amerikaanse dollar in te voeren. Waarschijnlijk om het de Amerikaanse toeristen en de omliggende – op de Amerikaanse dollar gerichte landen – zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. Tot 1 januari 2011 was de munteenheid op het eiland de Antilliaanse gulden (NAf).

All inclusive hotel direct aan het strand op Bonaire

Plaza Beach & Dive Beach Resort Bonaire

Last Minute!
All inclusive!

Wil je tijdens je vakantie je uitgaven onder controle houden? Dan is een all inclusive hotel voor jou echt een uitkomst. Het ontbijt, de lunch én het diner zijn bij Van der Valk Plaza Beach & Dive Beach Resort bij de prijs inbegrepen. En dat niet alleen. Ook alle drankjes, snacks en bijvoorbeeld een heerlijke cocktail! Het diner heeft elke avond een ander thema en eens per week is er zelfs een barbecue op het strand! Wij verbleven zelf ook in dit hotel en wij hadden een super relaxte vakantie. Een prachtig huisrif voor de deur waar wij zeeschildpadden en manta's zagen tijdens het snorkelen, af en toe een verkoelend drankje en de maaltijden waren afwisselend en lekker! En dat voor één prijs zonder extra uitgaven, ideaal!
Meer info & boeken

Tip! Wil je op vakantie naar het Van der Valk Plaza Resort Bonaire? Lees dan eerst onze review!

Contant geld

Als je naar Bonaire reist is het altijd verstandig om wat contant geld mee te nemen. Hiermee kun je de eerste kosten betalen op het duikeiland in het geval dat het niet mogelijk is om (tijdelijk) geld op te nemen. Grote dollarbiljetten (50 dollarbiljet en 100 dollarbiljet) worden overigens niet in alle winkels geaccepteerd op Bonaire.

Munten (cent) 1 5 10 25 50    
Munten (dollar) 1            
Biljetten (dollar) 1 2 5 10 20 50 100

Fooien

Op Bonaire is het geven van fooien vanzelfsprekend. In de restaurants wordt vaak 10% servicekosten extra in rekening gebracht. Ben je tevreden? Geef dan zeker een goede fooi want het bedienend personeel verdient op Bonaire niet heel veel. Taxichauffeurs en kamermeisjes zullen een fooi ook zeker waarderen.

Geld wisselen

Bij banken, wisselkantoren en grote hotels kun je geld wisselen. De wisselkoers die hotels hanteren is vaak ongunstiger dan bij een bank. Bij het wisselen van geld wordt vaak naar een paspoort gevraagd. De meeste banken op het Nederlandse duikeiland zijn geopend van 08.00 tot 16.00 uur.

Banken

  adres
Antilles Banking Corporation Bonaire Kaya Almirante P.L. Brion 12, Kralendijk
Banco di Caribe Kaya Grandi 22, Kralendijk
Bank van de Nederlandse Antillen Centrumgebied Kralendijk z/n
Centrale Hypotheek Bank Centrumgebied Kralendijk z/n
Girobank Kaya L.D. Gerharts 12, Kralendijk
Island Finance Bonaire Kaya Grandi 42, Kralendijk
Maduro & Curiel’s Bank Kaya L.D. Gerharts 1,Kralendijk
Maduro & Curiel’s Bank Kaya Rincon 73, Rincon
Maduro & Curiel’s Bank Kaya Gobernador N. Debrot 81, Hato
Maduro & Curiel’s Bank Plaza Medardo S.V. Thielman
Orco Bank Kaya Gobernador N. Debrot z/n, Kralendijk
RBTT Bank Kaya Korona 15, Kralendijk

Geldautomaten

Op Bonaire staan voldoende geldautomaten (ATM oftewel Automatic Teller Machine) waar je Amerikaanse dollars kunt opnemen (zeker als je een Nederlandse bankpas hebt met het Cirrus-, Plus,- Maestro-, of MasterCard-logo). Op het vliegveld staat een geldautomaat en er is een bankloket. De instructies bij de geldautomaten op Bonaire zijn ook in de Nederlandse taal. Bij opname van geld via geldautomaten rekenen de banken wel transactiekosten.

Creditcards

In vrijwel alle hotels, restaurants en winkels worden creditcards (MasterCard, American Express en Visa) geaccepteerd. Tegenwoordig wordt vaak ook een pincode vereist bij een betaling of geldopname met een creditcard.

Travellercheques

Travellercheques worden bijna overal geaccepteerd en kun je bij de banken inwisselen.

BES-dollar

Ter gelegenheid van de troonwisseling in 2013 heeft de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) een speciale penning voor Caribisch Nederland geslagen. Op de 'BES-dollar' staat een dubbelportret van Koningin Beatrix en Prins Willem-Alexander. De munt heeft een diameter van 26 mm en een gewicht van 9 gram.

BES-dollar

De oplage van de BES-dollar is 4.000 stuks. De BES-dollar heeft een waarde van één Amerikaanse dollar en wordt in het betalingsverkeer van Caribisch Nederland geaccepteerd.

Goud verpanden

Sinds 2012 is het op Bonaire ook mogelijk om goud te verpanden voor contant geld bij verschillende juweliers in Kralendijk.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.1. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
D-Reizen
Beach Check Aanbiedingen