Cultuur Vlag, wapenschild en volkslied Taal Geloof Sport en spel Media Architectuur Culinair

De media op Bonaire

Ondanks het feit dat Bonaire klein is wordt het Caribische eiland overspoeld met kranten, tv-stations en radiozenders. Dat is enerzijds wel opmerkelijk te noemen omdat al deze partijen vissen in dezelfde relatief kleine advertentievijver.

Het Commissariaat voor de Media is gevestigd in Hilversum maar heeft ook een taak op Bonaire. Het Commissariaat voor de Media wordt op Bonaire vertegenwoordigd door Sedney Marten. Sedney Marten is een medewerker van de Rijksdienst Caribisch Nederland.

Flamingo TV op Bonaire

Kranten

Bonaire is een eiland waar verschillende talen worden gesproken. Er zijn dus ook dagbladen ontstaan die geschreven zijn in verschillende talen om alle bewoners en bezoekers van het Caribische eiland van informatie te voorzien.

In het Papiaments verschijnt dagelijks de Diario en de Extra Bonaire. 

Daarnaast bestaan er nog drie Nederlandstalige kranten op het duikeiland: de avondkrant Amigoe (de oudste en grootste krant van de voormalige Nederlandse Antillen, de krant wordt op Curaçao gedrukt en is een dag later op Bonaire te verkrijgen), de ochtendkrant het Antilliaanse Dagblad (de lokale editie van het Algemeen Dagblad) en de Caribische editie van de Telegraaf.

Bovendien verschijnt er maandelijks een lokaal Nederlandstalig krantje op het duikeiland: XpEdition Paradise Magazine.

Tot slot worden er op Bonaire twee Engelstalige kranten uitgegeven: Dutch Caribbean Gazette en The Bonaire Reporter (wekelijks).

Radio

Bonaire kent een flink aantal lokale radiozenders maar ook het Nederlandse Radio 2 is te beluisteren.

De populairste radiozender van Bonaire is Mega Hit FM. Het radiostation zendt uit vanuit Kralendijk en is te beluisteren op FM 101.1. Het is een Nederlandstalige-Engelstalige zender met DJ’s van verschillende pluimage. De programmering bevat naast non-stop muziek ook verschillende programma’s en nieuwsbulletins.

Het Kroondomein is een van de programma’s van Mega Hit FM dat op de zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur is te beluisteren. Het programma wordt gepresenteerd door Peter Kroon en wordt uitgezonden vanuit een Hilversumse Studio.

Dolfijn FM 97.5 is een Nederlandstalige zender die uitzendt vanaf het Seaquarium Beach vanaf Curaçao. De zender brengt veel muziek en nieuws. Dolfijn FM geeft daarnaast ook nog een gratis wekelijks tijdschrift uit met populaire onderwerpen zoals showbizz en lifestyle.

Alpha FM 93.1 is een radiozender op Bonaire met non-stop populaire muziek.

Bon FM 102.7 is een radiozender op Bonaire die veel nieuws en muziek uitzendt waarbij de spreektaal Papiamentu is.

Voz di Bonaire FM 94.7 is een radiozender op Bonaire waarbij de spreektaal Papiamentu is. De studio ligt aan de Kaya Gobernador N. Debrot 2, te Kralendijk.

Radio Digital FM 91 is een radiozender op Bonaire waarbij de spreektaal Papiamentu is.

Radio Energia FM 97.1 is een radiozender op Bonaire waarbij de spreektaal Papiamentu is.

Radio Ritmo FM 97.1 is een radiozender op Bonaire waarbij de spreektaal Papiamentu is.

Cool FM 98.9 richt zich op de jongere luisteraar met de laatste hits, de beste uitgaanstips en de leukste informatie over allerlei onderwerpen.

Uiteraard is het tegenwoordig in het digitale tijdperk mogelijk om via 'webradio' honderdduizenden radiozenders vanuit de gehele wereld op Bonaire te beluisteren. 

Trans World Radio

Een van de zendstations van de religieuze Amerikaanse zender Trans World Radio (TWR) bevindt zich ook op Bonaire. Zij hebben vanaf 1964 hun immens hoge zendmasten opgetrokken in het zuiden van Bonaire tussen de zoutvlaktes.

Daarnaast hebben ze een fraai, met vissen beschilderd, gebouw in Kralendijk. TWR heeft in 12 landen zendstations die in totaal miljoenen mensen bedienen in ongeveer 160 verschillende landen.

Televisie

Omdat op Bonaire maar weinig mensen wonen komen veel tv-kanalen uit andere landen. Flamingo TV is een lokale zender op het duikeiland.

Flamingo TV / NOS tv Bonaire

De meeste accommodaties bevatten uiteraard kabel-tv met honderden zenders zoals CNN, BBC World, Discovery Channel, Animal Planet, ESPN, etcetera.

Daarnaast zijn er op Bonaire drie satellietbedrijven: TDS, DirectTV en Dish Network.

BVN

Veel accommodaties bezitten ook een kanaal met BVN waar je actuele Nederlandse en Vlaamse programma’s (journaal, actualiteitenprogramma’s, spelletjesprogramma’s, etcetera) kunt te bekijken. 

De BVN (het Beste van Vlaanderen en Nederland) is een samenwerkingsverband tussen de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT), Radio Nederland Wereldomroep (RNW) en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en is de publieke televisiezender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland.

Tourist TV Bonaire

Op Bonaire is sinds november 2011 ook het touristenkanaal 'Tourist TV Bonaire' te bekijken. Tourist TV Bonaire is een informatieve TV zender voor toeristen met een breedspectrum aan thema’s zoals natuur, cultuur en geschiedenis.

EnergiaVision

Sinds april 2012 is er op het Nederlandse duikeiland een nieuwe TV zender bijgekomen luisterend naar de naam EnergiaVision.

De focus van EnergiaVision ligt bij cultuur, natuur en belangrijke ontwikkelingen en gebeurtenissen op Bonaire. De TV zender verzorgt ook live-programma’s en heeft jongeren als doelgroep.

EnergiaVision draait een volledig dagprogramma met talkshows, programma’s voor kinderen, sportprogramma’s en nieuwsuitzendingen (tweemaal per dag).

EnergiaVision is ook op Aruba te bekijken. Op 'one happy island' heeft de zender ook verslaggevers en presentatoren gestationeerd voor live nieuwsverslagen. In de toekomst wil de EnergiaVision ook vanaf Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten gaan uitzenden.

  Taal Uitzendlocatie
Flamingo TV Papiamentu Bonaire
TeleCuraçao Papiamentu Curaçao
TV 11 (Bonairiaans kanaal) Papiamentu Curaçao
Tourist TV Bonaire Engels Bonaire
BVN Nederlands Hilversum
EnergiaVision - Bonaire
Venezolaanse kanalen Spaans Venezuela
Amerikaanse kanalen Engels VS
Kanal 24 - -


Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.4. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen