Vervoer op Bonaire Auto huren Motor huren Fiets huren Verkeersregels Bonaire Autogarages

Autogarages op Bonaire

Voor de aanschaf van nieuwe of tweedehands auto’s zijn er op Bonaire een aantal autodealers van verschillende automerken (Mitsubishi, Nissan, Suzuki, Kia en Toyota) aanwezig. Vooral pick-ups en SUV’s van Japanse makelij zijn op het duikeiland veel gevraagd. Je kunt uiteraard ook een auto zelf importeren en laten ontschepen in de haven van Kralendijk.

Auto kustweg Bonaire

Daarnaast zijn er een flink aantal autobedrijven waar je voor een onderhoudsbeurt of autoschade terecht kunt. Er zijn ook specialistische bedrijven waar je de nodige auto-onderdelen en auto-accessoires kunt kopen.

Door het tropische klimaat op Bonaire is een auto-airco geen overbodige luxe. Er zijn verschillende bedrijven die onderhoud verrichten aan auto-aircosystemen.

Slechte wegen

De auto’s op Bonaire hebben het overigens zwaar te verduren en slijten hard. Een groot deel van de wegen is onverhard en veranderen na zware regenval in moeilijk begaanbare wegen. Het wegdek van de geasfalteerde wegen is doorgaans ook niet optimaal en kan gevaarlijk glad worden door grote hoeveelheden water en modder gedurende de regentijd.

APK-keuring

Voorlopig is er nog geen verplichte APK-keuring op Bonaire maar gezien de matige onderhoudsstaat van veel rondrijdende voertuigen zou dat wel een aanbeveling zijn ten behoeve van de verhoging van de verkeersveiligheid op het Caribische eiland.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Guide and Go!

Meer info

TIP: Snorkeltour Klein Bonaire

Wil jij gaan snorkelen op Klein Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad! Boek deze tour bij Guide and Go.  Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
Kras
D-Reizen
De Vakantie Discounter