Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Bonaire

Aanbiedingen en Lastminutes naar Bonaire
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Levensmiddelen

Om de bewoners en bezoekers van Bonaire te voorzien in de dagelijkse behoeften zijn er op het eiland voldoende winkels in alle branches van de levensmiddelensector aanwezig.

Het aantal supermarkten en toko’s is groot en gevarieerd, waarbij vaak niet goed het onderscheid valt te maken tussen de supermarkten en toko’s. Veel reguliere supermarken op Bonaire hebben namelijk ook veel typische oosterse producten in hun assortiment.

Wat opvalt aan de supermarkten op Bonaire is dat ze allemaal in handen zijn van Europees Nederlandse en Chinese ondernemers. De Bonairiaanse ondernemers zijn sinds 2012 niet meer actief in de supermarktbusiness op het duikeiland.

Van den Tweel Supermarket

In november 2011 is er op Bonaire een grote nieuwe supermarkt geopend: Van den Tweel Supermarket. De Nederlandse eigenaar en ondernemer Gerard van den Tweel, speelt hiermee in op de verwachting dat de komende jaren een grote toeloop van Europese Nederlanders naar de nieuwe tropische gemeente van Nederland zal ontstaan.

Van den Tweel Supermarket Bonaire

Er liggen dus heel veel typische Hollandse producten in de schappen. Sinds 2013 is van den Tweel ook eigenaar van een andere grote supermarkt op het koraaleiland: Voordeelmarkt Warehouse.

Gerard van den Tweel is een uiterst succesvol vastgoed en horeca ondernemer die onder andere ook eigenaar is van een oer-Hollandse Albert Heijn vestiging op Curaçao. Daarnaast heeft hij ook een Van den Tweel Supermarket op Aruba. Met 120 medewerkers is de Van den Tweel Supermarket op Aruba de grootste grootgrutter van het eiland.

In december 2012 opende Gerard van den Tweel de deuren van een groothandel en magazijn op Bonaire: de Bonaire Food Group (BFG). Deze groothandel is opgezet om de winkels op Aruba, Curaçao en Bonaire te kunnen voorzien van verse producten (vlees, vis, vleeswaren, kaas, brood, groente en fruit).

De drie grootste en belangrijkste supermarkten op Bonaire zijn de Van den Tweel Supermarket, Voordeelmarkt Warehouse en Top Supermarket.

Bakkers

Daarnaast kun je dagelijks bij de diverse bakkers versgebakken brood en lokale banketspecialiteiten kopen. Tenslotte kun je bij slagers, vishandelaren en slijters terecht voor respectievelijk vlees (voornamelijk Zuid-Amerikaans), kakelverse lokale zeeproducten en alcoholische dranken.

Omdat op Bonaire amper landbouw wordt bedreven moet vrijwel alles op het duikeiland ingevoerd worden. Soms kunnen dan verrassende situaties ontstaan zoals het tijdelijk niet verkrijgbaar zijn van bepaalde producten in het geval dat het vrachtschip niet is komen langvaren of het vrachtvliegtuig niet is geland.