Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Bonaire

Aanbiedingen en Lastminutes naar Bonaire
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Boekwinkels

De boekwinkels op Bonaire vormen het ultieme Walhalla voor de doorgewinterde Bonaire liefhebber. Hier heb je de kans om middels de aanschaf van boeken jezelf verder te verdiepen in de verschillende boeiende aspecten van het Caribische eiland. De turbulente geschiedenis, grillige landschappen, kleurrijke culturele evenementen en de rijke flora & faura van Bonaire zijn namelijk ruim beschreven in fraaie met foto’s opgesierde boeken. 

Uiteraard zijn in de boekwinkels ook grote hoeveelheden literaire werken verkrijgbaar waarbij uiteraard ook Bonairiaanse schrijvers en dichters ruim vertegenwoordigd zijn. De geschiedenis van de literatuur op Bonaire is uitermate boeiend. Net als in ieder ander gekoloniseerd land heeft de Bonairiaanse literatuur namelijk verschillende fases doorlopen.

In eerste instantie vertoonde de literatuur grote overeenkomsten met hetgeen wat in het moederland werd geschreven. Vervolgens grepen de schrijvers terug op hun eigenheid en ontstond er een lichte rebellie. In de laatste fase werd de literatuur doordrenkt met verzet tegen de kolonisator en probeerde de auteur het volk tot andere inzichten te laten komen jegens de kolonisator.

Verder is de Bonairiaanse literatuur multilinguaal. Papiaments is de meest gebezigde taal, maar daarnaast wordt er ook geschreven in het Nederlands, Engels en Spaans. Annie Francis, Boi Antoin, Cola Debrot, Erich Zielinski, Frans Booi en Monica Clarinda zijn voorbeelden van bekende Bonairiaanse schrijvers en dichters.

Er zijn ook boeken/romans geschreven die zich op Bonaire afspelen zoals: 'Eiland in de wind', 'Bonaire, een verloren droom' en 'De prijs van de Zee'.

Naast boeken van Bonairiaanse en Nederlandse auteurs verkopen de meeste boekwinkels ook veel Engels- en Spaanstalige boeken van internationaal gerenommeerde schrijvers en poëten. 

De boekhandels zijn ook een van de plekken waar je kranten kunt kopen. Er zijn verschillende dagbladen op Bonaire. De Amigoe (Nederlands en Engels), Aroco Bonaire (Nederlands, Engels, Papiamentu en Spaans) en The Bonaire Reporter (Engels). Daarnaast worden ook Nederlandse kranten ingevlogen die echter door de lange reis wel al een dag oud zijn.

Ook voor uitgebreide en gedetailleerde plattegronden, stadskaarten, landkaarten, wegenkaarten en duikkaarten zijn boekwinkels de aangewezen plek. Tot slot kun je in de boekhandels terecht voor de laatste show business roddels in de betere lectuur.