-7076986-6');
Winkelen Markten Levensmiddelen Cadeau- en souvenirswinkels Schoenenzaken Modezaken en boetieken Boekwinkels Cosmetica en parfums Overige winkels

Boekwinkels

De boekwinkels op Bonaire vormen het ultieme Walhalla voor de doorgewinterde Bonaire liefhebber. Hier heb je de kans om middels de aanschaf van boeken jezelf verder te verdiepen in de verschillende boeiende aspecten van het Caribische eiland. De turbulente geschiedenis, grillige landschappen, kleurrijke culturele evenementen en de rijke flora & faura van Bonaire zijn namelijk ruim beschreven in fraaie met foto’s opgesierde boeken. 

Literaire werken

Uiteraard zijn in de boekwinkels ook grote hoeveelheden literaire werken verkrijgbaar waarbij uiteraard ook Bonairiaanse schrijvers en dichters ruim vertegenwoordigd zijn. De geschiedenis van de literatuur op Bonaire is uitermate boeiend. Net als in ieder ander gekoloniseerd land heeft de Bonairiaanse literatuur namelijk verschillende fases doorlopen.

In eerste instantie vertoonde de literatuur grote overeenkomsten met hetgeen wat in het moederland werd geschreven. Vervolgens grepen de schrijvers terug op hun eigenheid en ontstond er een lichte rebellie. In de laatste fase werd de literatuur doordrenkt met verzet tegen de kolonisator en probeerde de auteur het volk tot andere inzichten te laten komen jegens de kolonisator.

Verder is de Bonairiaanse literatuur multilinguaal. Papiaments is de meest gebezigde taal, maar daarnaast wordt er ook geschreven in het Nederlands, Engels en Spaans. Annie Francis, Boi Antoin, Cola Debrot, Erich Zielinski, Frans Booi en Monica Clarinda zijn voorbeelden van bekende Bonairiaanse schrijvers en dichters. Er zijn ook boeken/romans geschreven die zich op Bonaire afspelen zoals: 'Eiland in de wind', 'Bonaire, een verloren droom' en 'De prijs van de Zee'. Naast boeken van Bonairiaanse en Nederlandse auteurs verkopen de meeste boekwinkels ook veel Engels- en Spaanstalige boeken van internationaal gerenommeerde schrijvers en poëten. 

Dagbladen

De boekhandels zijn ook een van de plekken waar je kranten kunt kopen. Er zijn verschillende dagbladen op Bonaire. De Amigoe (Nederlands en Engels), Aroco Bonaire (Nederlands, Engels, Papiamentu en Spaans) en The Bonaire Reporter (Engels). Daarnaast worden ook Nederlandse kranten ingevlogen die echter door de lange reis wel al een dag oud zijn. Ook voor uitgebreide en gedetailleerde plattegronden, stadskaarten, landkaarten, wegenkaarten en duikkaarten zijn boekwinkels de aangewezen plek. Tot slot kun je in de boekhandels terecht voor de laatste show business roddels in de betere lectuur.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen