Stranden op Bonaire

Veel bezoekers van Bonaire komen naar het Caribische eiland voor de zon, zee en stranden. Ieder strand op Bonaire heeft zo zijn eigen karakter, identiteit en mogelijkheden. Op sommige stranden is kijken en bekeken worden en bevinden zich de trendy restaurants en hippe beach bars. Andere stranden zijn daarentegen weer rustig en pittoresk en zijn populair bij families met kinderen.

Strand Klein BonaireDe stranden op Bonaire zijn paradijselijk mooi. Op deze foto zie je het schitterende zandstrand van Klein Bonaire.

Openbare stranden en privé-stranden

In tegenstelling tot de situatie op Aruba, waar alle stranden voor het publiek toegankelijk zijn, wordt op Bonaire onderscheid gemaakt tussen privé-stranden en openbare stranden. De privé stranden zijn in bezit van hotels, bedrijven of particulieren. Sommige van deze privé-stranden zijn overigens na betaling wel toegankelijk voor recreatie.

Appartement op het strand van Sorobon Beach Bonaire

Tip! Overnachten op Sorobon Beach

Géén boekingskosten! Aan Lac Bay!

Het Sorobon Beach Resort is een geweldig resort om je vakakantie op Bonaire door te brengen. Het gezellige resort ligt direct aan het schitterende strand 'Sorobon Beach' en naast een surfschool. Het uitzicht is hier betoverend, je kunt hier tientallen meters de zee inlopen voordat het diep wordt en het is een ideale plek voor surfers. Vanuit je appartement wandel je zo het strand op, wat een heerlijke plek!Meer info & boeken

Weinig voorzieningen op de stranden

De meeste stranden van Bonaire hebben geen voorzieningen zoals zitbankjes, picknicktafels, parasols, toiletten, douches en eet- en drinkgelegenheden. Op een groot aantal stranden van Bonaire is het verboden om een hond mee te nemen, ook niet aangelijnd. Enerzijds kunnen viervoeters overlast en hinder veroorzaken en anderzijds is het van belang om de zeeschildpadden te beschermen die op de stranden hun eieren leggen. Op de desbetreffende stranden staan verbodsborden.

Luxe hotel Harbour Village Bonaire

Tip! Overnachten bij Harbour Village

Kassakorting!
5 Sterren! Direct aan het strand!

Het Harbour Village Hotel  is een geweldig resort om je vakantie op Bonaire door te brengen. Het luxe 5-sterren hotel ligt direct aan een hagelwit zandstrand. Het uitzicht is hier betoverend! Bij het hotel is een duikcentrum maar je kunt er ook heerlijk relaxen in je hangmat. Je sluit de dag af met een diner aan het strand, dat is nog eens vakantie! Meer info & boeken

Zandstranden, kiezelsteenstranden en koraalstranden

Bonaire is niet in het bezit van kilometerslange zandstranden zoals op Aruba die massa’s toeristen naar het eiland lokt. De zandstranden die Bonaire wel heeft zijn overigens van zeer grote schoonheid. Klein Bonaire, het betoverende rifeilandje voor de kust van Kralendijk, kent hagelwitte zandstranden waar je heerlijk kunt relaxen in de Caribische zon.

De stranden van Klein Bonaire zijn ook de plaats waar de zeeschildpadden hun eieren leggen. Met een beetje geluk kun je zelfs getuige zijn van het uitkomen van de jonge reptielen die vervolgens hun weg zoeken over het strand naar de veilige Caribische Zee.

Sorobon Beach
 is een zandstrand in het zuidoosten van Bonaire dat ligt aan Lac Bay. Lac Bay is een betoverende lagune die voor een deel omzoomd wordt door een mangrovebos. Sorobon Beach is ook het strand waar de windsurfers te water gaan om hun kunsten te vertonen op Lac Bay.

Sorobon Beach BonaireSorobon Beach is een schitterend strand en moet je echt gezien hebben.

Sommige hotels en resorts in Kralendijk hebben een kunstmatig zandstrand opgespoten om voor de gasten (met name voor de kinderen) strandrecreatie toch mogelijk te maken. De meeste stranden van Bonaire zijn echter doorgaans bezaaid met fraai gevormde kiezelsteentjes en prachtig versteend koraal. Vaak zitten er nog wel kleine stukjes zandstrand tussen waar je lekker op kunt liggen.

Stranden aan de westkant, zuidoostkant en aan de noordoostkant

De stranden aan de westkant van Bonaire zijn geschikt om het water te betreden om te gaan zwemmen. De stranden aan deze kant liggen namelijk in de dekking van het eiland waardoor de passaatwinden enigszins afgezwakt zijn daardoor de golven en stromingen beperkt zijn.

De stranden aan de zuidoostkant zijn ook geschikt voor waterrecreatie omdat deze stranden zijn gelegen aan Lac Bay. Lac Bay is een binnenbaai die daardoor gevrijwaard is van de bij tijd en wijle woeste Caribische Zee.

De stranden aan de noordoostkant van Bonaire zijn alleen geschikt om te zonnebaden en te relaxen. Op deze stranden is het niet verstandig om te water te gaan door de sterke stromingen en wilde zee aan deze kant van het Caribische eiland.

Schone stranden

Bonaire heeft er een groot belang bij dat de stranden op het eiland schoon blijven, enerzijds voor het toerisme en anderzijds voor de natuur. Met name voor de zeeschildpadden zijn schone zandstanden een absolute voorwaarde voor het succesvol leggen van de eitjes. Verschillende natuurorganisatie op het Caribische eiland zoals de 'Sea Turtle Conservation Bonaire' (STCB) en de 'Stichting Nationale Parken Bonaire' (STINAPA Bonaire) organiseren periodiek opruimacties op de verschillende stranden (Cleane Ups, Beach Keepers).

Zonnen op strand BonaireDe stranden op Bonaire zijn gelukkig schoon zodat je maximaal kunt genieten van de zon en zee.

Ieder jaar wordt er mondiaal de 'World Clean Up Day' georganiseerd. Bonaire organiseert dan ook een grote schoonmaakactie 'Tene Boneru Limpi'.

Bekijk een overzicht van de stranden op Bonaire.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.0. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
D-Reizen
Beach Check Aanbiedingen
Silverjet Aanbiedingen Bonaire