Facebook Twitter Google+
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras
Plaza Resort Bonaire
All inclusive
Plaza Resort BonaireHet mooie Plaza Resort heeft een unieke ligging: direct aan een prachtige witte zandstrand, met een eigen huisrif voor de deur. Een prachtige plek om te duiken of te snorkelen. Er is een gezellige beachbar en Kralendijk is op loopafstand.Meer info & boeken

Last Minutes Bonaire

Aanbiedingen en Lastminutes naar Bonaire
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Stranden

Veel bezoekers van Bonaire komen naar het Caribische eiland voor de zon, zee en stranden. Ieder strand op Bonaire heeft zo zijn eigen karakter, identiteit en mogelijkheden.

Op sommige stranden is kijken en bekeken worden en bevinden zich de trendy restaurants en hippe beach bars. Andere stranden zijn daarentegen weer rustig en pittoresk en zijn populair bij families met kinderen.

Strand Klein Bonaire

Openbare stranden en privé-stranden

In tegenstelling tot de situatie op Aruba, waar alle stranden voor het publiek toegankelijk zijn, wordt op Bonaire onderscheid gemaakt tussen privé-stranden en openbare stranden. De privé-stranden zijn in bezit van hotels, bedrijven of particulieren. Sommige van deze privé-stranden zijn overigens na betaling wel toegankelijk voor recreatie.

De meeste stranden van Bonaire hebben geen voorzieningen zoals zitbankjes, picknicktafels, parasols, toiletten, douches en eet- en drinkgelegenheden.

Op een groot aantal stranden van Bonaire is het verboden om een hond mee te nemen, ook niet aangelijnd. Enerzijds kunnen viervoeters overlast en hinder veroorzaken en anderzijds is het van belang om de zeeschildpadden te beschermen die op de stranden hun eieren leggen. Op de desbetreffende stranden staan verbodsborden.

Strand Bonaire

Zandstranden, kiezelsteenstranden en koraalstranden

Bonaire is niet in het bezit van kilometerslange zandstranden zoals op Aruba die massa’s toeristen naar het eiland lokt.

De zandstranden die Bonaire wel heeft zijn overigens van zeer grote schoonheid. Klein Bonaire, het betoverende rifeilandje voor de kust van Kralendijk, kent hagelwitte zandstranden waar je heerlijk kunt relaxen in de Caribische zon.

De stranden van Klein Bonaire zijn ook de plaats waar de zeeschildpadden hun eieren leggen. Met een beetje geluk kun je zelfs getuige zijn van het uitkomen van de jonge reptielen die vervolgens hun weg zoeken over het strand naar de veilige Caribische Zee.

Sorobon Beach
is een zandstrand in het zuidoosten van Bonaire dat ligt aan Lac Bay. Lac Bay is een betoverende lagune die voor een deel omzoomd wordt door een mangrovebos. Sorobon Beach is ook het strand waar de windsurfers te water gaan om hun kunsten te vertonen op Lac Bay.

Overnachten op Sorobon Beach

Meer info & boekenOvernachten op Sorobon Beach

Het Sorobon Beach Resort is een geweldig resort om je vakakantie op Bonaire door te brengen. Het gezellige resort ligt direct aan het schitterende strand 'Sorobon Beach' en naast een surfschool. Het uitzicht is hier betoverend, je kunt hier tientallen meters de zee inlopen voordat het diep wordt en het is een ideale plek voor surfers. Meer info en boeken

Sommige hotels en resorts in Kralendijk hebben een kunstmatig zandstrand opgespoten om voor de gasten (met name voor de kinderen) strandrecreatie toch mogelijk te maken.

De meeste stranden van Bonaire zijn echter doorgaans bezaaid met fraai gevormde kiezelsteentjes en prachtig versteend koraal. Vaak zitten er nog wel kleine stukjes zandstrand tussen waar je lekker op kunt liggen.

Stranden aan de westkant, zuidoostkant en aan de noordoostkant

De stranden aan de westkant van Bonaire zijn geschikt om het water te betreden om te gaan zwemmen. De stranden aan deze kant liggen namelijk in de dekking van het eiland waardoor de passaatwinden enigszins afgezwakt zijn daardoor de golven en stromingen beperkt zijn.

De stranden aan de zuidoostkant zijn ook geschikt voor waterrecreatie omdat deze stranden zijn gelegen aan Lac Bay. Lac Bay is een binnenbaai die daardoor gevrijwaard is van de bij tijd en wijle woeste Caribische Zee.

Strand Lac Bay

De stranden aan de noordoostkant van Bonaire zijn alleen geschikt om te zonnebaden en te relaxen. Op deze stranden is het niet verstandig om te water te gaan door de sterke stromingen en wilde zee aan deze kant van het Caribische eiland.

Schone stranden

Bonaire heeft er een groot belang bij dat de stranden op het eiland schoon blijven, enerzijds voor het toerisme en anderzijds voor de natuur. Met name voor de zeeschildpadden zijn schone zandstanden een absolute voorwaarde voor het succesvol leggen van de eitjes.

Verschillende natuurorganisatie op het Caribische eiland zoals de 'Sea Turtle Conservation Bonaire' (STCB) en de 'Stichting Nationale Parken Bonaire' (STINAPA Bonaire) organiseren periodiek opruimacties op de verschillende stranden (Cleane Ups, Beach Keepers).

Ieder jaar wordt er mondiaal de 'World Clean Up Day' georganiseerd. Bonaire organiseert dan ook een grote schoonmaakactie 'Tene Boneru Limpi'.

Bekijk een overzicht van de stranden op Bonaire.