Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Bonaire

Aanbiedingen en Lastminutes naar Bonaire
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Kuurcentra & wellness

Op het moment dat je het vliegtuig verlaat en op Bonairiaanse bodem stapt verkeer je feitelijk al in één groot kuuroord. De aangename temperatuur, de zuivere zeelucht, het kristalheldere oceaanwater en de vriendelijke bevolking garanderen al een prettige gemoedstoestand.

Tel daarbij op het zuivere drinkwater, het verse tropische fruit en de heerlijkheden die uit de Caribische Zee worden gevist en gevoel van welbevinden is compleet.

Maar voor al diegene die daar nog niet genoeg aan hebben kunnen op het Bonaire een keuze maken uit tientallen verschillende kuren en behandelingen in goed geoutilleerde kuur- en wellnesscentra die te vinden zijn op vrijwel alle hotels en resorts van het Caribische eiland.

SPA

De term SPA wordt veel gebruikt in Bonairiaanse hotels en resorts en is een afkorting van de Latijnse woorden 'Sanus Per Aquam', hetgeen 'gezondheid is in het water' betekent. In Nederland zijn de begrippen kuurcentra en wellness meer gangbaar en wordt met SPA meestal het zuivere bronwater uit de Belgische Ardennen bedoeld.

Caribbean style

Uiteraard is het kuren van alle tijden, 2.000 jaar geleden lagen de Romeinen al te dobberen in het heilzame water, maar in de loop van de geschiedenis zijn er wereldwijd tal van nieuwe kuurmogelijkheden en therapieën bij gekomen.

Ook het Caribische gebied heeft zich op dit gebied ontwikkeld met verschillende unieke behandelingsmethodes waarbij vaak lokale ingrediënten worden gebruikt zoals tropische vruchten, aloëvera en speciale zouten.

Hydrotherapie, Hot Stone Therapie, Aromatherapie, Moddertherapie, massages (Swedish Massage, Back Massage, Aromatherapy Boddy Massage, Hot Stone Massage, Neuro-muscular Therapie, Tuina, Chinese Acupressure, Trigger Point Massage, Cupping Therapy en Aromatherapy Scalp Massage) en gezichtsbehandelingen (European Facial, Deep Pore Cleansing, Derma New Skin, Glycolic Acid Facial Peel, Sun Damage, Capillary Redness Facial en Sensi Peel) is slechts een greep uit de vele mogelijkheden van therapieën en behandelingen die in de tientallen behandelruimtes van de meeste Bonairiaanse hotels en resorts mogelijk zijn.

Maar niet alleen in behandelruimtes staan ervaren therapeuten klaar om hun kunsten te vertonen ook in de buitenlucht van de hotels en resorts wordt een breed scala aan relax mogelijkheden aangeboden waardoor extra dimensies ontstaan zoals de visuele traktaties van de kleurrijk aangelegde tuinen en de betoverende blauwe Caribische Zee. Er zijn overigens geen sauna’s aanwezig op Bonaire.

Yoga

Bovendien zijn er op duikeiland yogalessen te volgen. Daar kun je aan de slag met de ontspanningsoefeningen uit de hatha yoga. Hierdoor vervloeien de spanningen die opgebouwd worden in een jachtig leven.

Vanaf 2013 is het ook mogelijk om Rocket Yoga op het Nederlandse duikeiland te volgen. Op Bonaire kun je verder ook deelnemen aan Body Pump, Body Balance, Body Combat, RPM/Spinning, TRX, Zumba en Stepping.

Kapper

Daarnaast zijn er op Bonaire een flink aantal schoonheids- en kapsalons aanwezig. De meeste schoonheidsalons bieden een breed scala van schoonheidsbehandelingen aan.