Culturele evenementen Muziekfestivals Sportevenementen Overige evenementen

Sportevenementen

Op Bonaire worden het hele jaar verschillende sportevenementen georganiseerd waaronder het grootste zeilevenement van de Caribische regio; de Bonaire International Sailing Regatta.

Annual Bonaire Rotarally

De Annual Bonaire Rotarally is een 'fundraising activiteit' (geldinzamelactie) waaraan iedereen kan meedoen. De opbrengst van de 'Annual Bonaire Rotarally' komt ten goede aan een verantwoord goed doel.

Bonaire International Sailing Regatta

De Bonaire International Sailing Regatta is een van de hoogtepunten van het openbare leven op Bonaire; scholen sluiten en er heerst een grote feeststemming op het eiland. Het is een internationale zeilregatta die plaatsvindt in oktober en een volle week duurt. Het is het grootste sportieve evenement van de ABC-eilanden en trekt veel zeezeilers van andere eilanden en Nederland. Het eiland stroomt die week over van de bezoekers waardoor alle hotelkamers en andere accomodaties al maanden van tevoren zijn volgeboekt. Sommige mensen die zo onfortuinlijk zijn dat ze geen slaapplekje hebben kunnen vinden slapen desnoods op het strand.

Zeilen op BonaireOp Bonaire kun je fantastisch zeilen.

Bonaire International & Local Fishing Tournament

Het Bonaire International & Local Fishing Tournament is een tweedaagse viswedstrijd op Bonaire. Het is een zogenaamd 'catch & release' toernooi waarbij het gaat om het totale aantal kilo’s willekeurig gevangen vis. Enerzijds is er een internationale wedstrijd met mondiale vissers anderzijds is er lokale wedstrijd met plaatselijke vissers. Aan het toernooi zijn overigens grote (geld)prijzen verbonden. Als je de hoofdprijs (een auto) wilt winnen moet je 464 kilogram bij elkaar vissen (Antilliaanse record). Rondom het Bonaire International & Local Fishing Tournament worden verder verschillende evenementen georganiseerd zoals bbq’s en optredens van artiesten.

BWC Mountainbike Challenge Race

De BWC Mountainbike Challenge Race is een jaarlijks terugkerende mountainbike wedstrijd op Bonaire voor zowel kinderen als volwassenen. Het parcours is 8 kilometer lang en bevat afwisselend korte klimmetjes en technische afdalingen. 

BWC Night Mountainbike Ride

De BWC Night Mountainbike Rideis een jaarlijks terugkerend mountainbike evenement die 's nachts wordt verreden. 

Cycle Tour South (70 km)

De Cycle Tour Southis een jaarlijks terugkerend fietsevenement in het zuiden van Bonaire met een afstand van 70 km. 

Different Shops Run (10 km)

De Different Shops Runis een jaarlijks terugkerend hardloopevenement met een afstand van 10 km.

End of the Year Race

De End of the Year Race is een tweedaags evenement waarbij er zowel een viswedstrijd als een zeilwedstrijd plaatsvindt. Aan de zeilwedstrijd mogen alle vaartuigen deelnemen mits ze maar een zeil hebben (surfboards, zeilboten, zeiljachten, etcetera).

Fun Run (1-2-4-5 km)

De Fun Run is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement met verschillende afstanden (1-2-4-5 km).

Jong Bonaire Mini Fun Triathlon 

De Jong Bonaire Mini Fun Triatlon is een jaarlijks terugkerende triathlon georganiseerd door Jeugdhuis Jong Bonaire. Het is een goed doel evenement (fundraising) bestaande uit twee categorieën: een fun-categorie (850 meter zwemmen, 11,6 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen) en een pro-categorie (1.500 meter zwemmen, 23,2 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen).

King of the Caribbean (tentative)

De King of the Caribbean (tentative) is een vijfdaagse 'World Cup' surfwedstrijd van de Professional Windsurf Association (PWA) op Bonaire. Het is een evenement voor zowel mannen als vrouwen en vindt plaats op Lac Bay. Bonaire heeft een paar top windsurfers van eigen bodem die ieder jaar meedoen om de prijzen tijdens de tour zoals; Kiri Thode, Taty Frans en Tonky Frans, Amando Vrieswijk en Youp Smith.

MCB International Tennis Tournament

Het MCB International Tennis Tournament is een jaarlijks terugkerend vijfdaags tennistoernooi. Het evenement wordt gesponsord door MCB (bank). 

MCB Run (18 km)

De MCB Run is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement met een afstand van 18 km. Het evenement wordt gesponsord door MCB (bank).

Mega FM Run (2-4-5 km)

De Mega FM Runis een jaarlijks terugkerend hardloopevenement met verschillende afstanden (2-4-5 km). Het evenement wordt gesponsord door Mega FM (radiostation).

Queen’s Birthday Windsurfing Race

De Queen’s Birthday Windsurfing Raceis een jaarlijks terugkerende windsurfwedstrijd die georganiseerd wordt op 30 april, Koninginnedag. 

Starboard Pro Kids Freestyle World Championship

De Starboard Pro Kids Freestyle World Championship is een jaarlijks terugkerende freestyle windsurfwedstrijd in de jeugdklassen. De wedstrijd wordt georganiseerd door de IFCA (International Funboard Class Association) en vindt plaats op Lac Bay. Het concept voor deze competitie is ooit bedacht door de beroemde Bonairiaanse windsurfer Elvis Martinus.

Sami Sail

De Sami Sail is een zeilevenement in het vissersdorp Boka Sint Michiel te Curaçao. Het hoogtepunt van Sami Sail vormt de wedstrijd tussen vissersboten van Curaçao en Bonaire.

Special Olympics Walk-a-Thon

De Special Olympics Walk-a-Thon is een 'fundraising activiteit' (geldinzamelactie) waaraan iedereen kan meedoen en waarbij een afstand van 30 kilometer wandelend dient te worden afgelegd. De opbrengst van de Special Olympics Walk-a-Thon komt ten goede aan een verantwoord goed doel. 

Walk FBW (29-44 km)

De Walk FBWis een jaarlijks terugkerend hardloopevenement met verschillende afstanden (29-44 km).

Web Run (2-4-5 km)

De Web Runis een jaarlijks terugkerend hardloopevenement met verschillende afstanden (2-4-5 km).

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.1. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
D-Reizen
Beach Check Aanbiedingen