Saliñas (zoutmeren)

Bonaire bezit een flink aantal saliñas (salinja's, zoutmeren, zoutpoelen). Een zoutmeer is een binnenmeer waar wel water in kan stromen, maar geen water uit. De grote saliñas zijn te vinden in het noorden van Bonaire in het Washington Slagbaai National Park.

Gotomeer op BonaireHet Gotomeer.

De saliñas hebben een grote ecologische waarde. Zij zorgen er namelijk voor dat er niet te veel regenwater de zee instroomt. De saliñas vangen het regenwater en de modder op. Op deze manier wordt voorkomen dat er modder in de zee terecht komt. Modder is heel slecht voor het koraalrif, het zorgt ervoor dat het koraal uiteindelijk stikt.

  locatie
Saliña Goto (Gotomeer) west (noord)
Saliña Tam west (noord)
Saliña Frans west (noord)
Saliña Slagbaai west (noord)
Saliña Bartol west (noord)
Saliña Matijs oost (noord)
Saliña di Vlijt west (mid)

Zoutpannen

Wanneer het gaat om een kunstmatig meer (kom) voor de zoutwinning, wordt gesproken van een zoutpan. Doordat het water alleen kan verdwijnen door te verdampen, wordt de zoutconcentratie in het resterende water steeds hoger. Als de aanvoer van het water minder is dan de verdamping zal al het water uiteindelijk verdwijnen en blijft uiteindelijk een zoutvlakte achter waar men dan vervolgens de zout van kan oogsten. De zoutpannen zijn te vinden in het zuiden van Bonaire.

Lac Cai, Flamingo's & Zoutpannen Tour op Bonaire met Viator

Tip! Zuid Tour

Aan de zuidkant van Bonaire valt veel te zien en te ontdekken! De zoutpannen met het prachtig gekleurde water, Lac Cai met één van de zeldzame zandstranden op Bonaire en natuurlijk ga je flamingo's spotten! Met een minibus rijd je langs een van de mooiste routes van Bonaire. Onderweg zie je ook de beroemde slavenhuisjes en obelisken. Je maakt een stop bij Sorobon, een van de beste en mooiste windsurflocaties ter wereld. Hier zie je de allerbeste windsurfers stunten op hun planken, spectaculair om te zien! De tour duurt ongveer 2 uur en is geschikt voor iedereen. Uiteraard is er een ervaren gids aanwezig.Meer info & boeken

Column: Bijna 400 jaar zoutwinning op Bonaire!

"Voor het leegschrapen van de zoutpannen zette de WIC honderden Afrikaanse slaven in. Het werk in de zoutpannen was extreem zwaar. De mannen waren de hele dag zout aan het hakken onderwijl de koperen ploert medogenloos zonnestralen op hun ontblote ruggen afvuurde..."Lees column

Zoutpannen op BonaireZoutwinning op Bonaire.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen