Rotsformaties op Bonaire

Bonaire telt verspreid over het eiland prachtige rotsformaties. Deze enorme brokken steen lijken zo in het ruige landschap te zijn geparachuteerd, maar het zijn de immense natuurlijke oerkrachten die hier voor verantwoordelijk blijken te zijn. Het stollingsgesteente is tijdens de oertijd naar boven geperst en in de loop van de tijd heeft erosie, wind en water de rest gedaan.

Rotsformaties op Bonaire

Het Caribische eiland bestaat uit drie verschillende landschappen: het heuvelachtige noorden, het midden met de in hoogte verspringende kalksteenterrassen en het vlakke zuiden met haar zoutpannen.

De meeste rotsformatie hebben zich verzameld in het heuvelachtige noorden waar op sommige plaatsen zelfs miljoenen oude lavaformaties aan het oppervlakte zijn waartenemen.

Rotsformaties langs weg op Bonaire

Seru Bentana (Sky Window) 

Een markante rotsformatie is te vinden in het Washington Slagbaai National Park in de buurt van Boka Kokolishi aan de noordkant van het park. In de rotsen van de Seru Bentana (Sky Window) is op een bepaalde plek een opening ontstaan in het granaat harde gesteente die grote gelijkenis vertoont met een raam in een huis.

Vroeger was deze fotogenieke locatie een belangrijk oriëntatiepunt voor de scheepsvaart rondom Bonaire. Nu staat er in de buurt van de Sky Window een vuurtoren (Seru Bentana vuurtoren) die een veilig baken moet zijn voor de kapiteins van zeeschepen.

Andere rotsformaties

Andere rotsformaties op het Nederlandse duikeiland dragen mooie namen zoals: Inguana Head, Devils Mouth, Indian Head, Piedra di Boneiru en Five Steps.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Guide and Go!

Meer info

TIP: Snorkeltour Klein Bonaire

Wil jij gaan snorkelen op Klein Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad! Boek deze tour bij Guide and Go.  Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
Kras
D-Reizen
De Vakantie Discounter