Rotsformaties op Bonaire

Bonaire telt verspreid over het eiland prachtige rotsformaties. Deze enorme brokken steen lijken zo in het ruige landschap te zijn geparachuteerd, maar het zijn de immense natuurlijke oerkrachten die hier voor verantwoordelijk blijken te zijn. Het stollingsgesteente is tijdens de oertijd naar boven geperst en in de loop van de tijd heeft erosie, wind en water de rest gedaan.

Rotsformaties op BonaireSchitterende rotformaties op Bonaire.

Het Caribische eiland bestaat uit drie verschillende landschappen: het heuvelachtige noorden, het midden met de in hoogte verspringende kalksteenterrassen en het vlakke zuiden met haar zoutpannen. De meeste rotsformatie hebben zich verzameld in het heuvelachtige noorden waar op sommige plaatsen zelfs miljoenen oude lavaformaties aan het oppervlakte zijn waartenemen.

Rotsformaties langs weg op BonaireBonaire is gezegend met een zeer fraai landschap.

Seru Bentana (Sky Window) 

Een markante rotsformatie is te vinden in het Washington Slagbaai National Park in de buurt van Boka Kokolishi aan de noordkant van het park. In de rotsen van de Seru Bentana (Sky Window) is op een bepaalde plek een opening ontstaan in het granaat harde gesteente die grote gelijkenis vertoont met een raam in een huis. Vroeger was deze fotogenieke locatie een belangrijk oriëntatiepunt voor de scheepsvaart rondom Bonaire. Nu staat er in de buurt van de Sky Window een vuurtoren (Seru Bentana vuurtoren) die een veilig baken moet zijn voor de kapiteins van zeeschepen.

Andere rotsformaties

Andere rotsformaties op het Nederlandse duikeiland dragen mooie namen zoals: Inguana Head, Devils Mouth, Indian Head, Piedra di Boneiru en Five Steps.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen