Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Bonaire

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Rotsformaties

Bonaire telt verspreid over het eiland prachtige rotsformaties. Deze enorme brokken steen lijken zo in het ruige landschap te zijn geparachuteerd, maar het zijn de immense natuurlijke oerkrachten die hier voor verantwoordelijk blijken te zijn. Het stollingsgesteente is tijdens de oertijd naar boven geperst en in de loop van de tijd heeft erosie, wind en water de rest gedaan.

Het Caribische eiland bestaat uit drie verschillende landschappen: het heuvelachtige noorden, het midden met de in hoogte verspringende kalksteenterrassen en het vlakke zuiden met haar zoutpannen.

Rotsformatie Bonaire

De meeste rotsformatie hebben zich verzameld in het heuvelachtige noorden waar op sommige plaatsen zelfs miljoenen oude lavaformaties aan het oppervlakte zijn waartenemen.

Seru Bentana (Sky Window) 

Een markante rotsformatie is te vinden in het Washington Slagbaai National Park in de buurt van Boka Kokolishi aan de noordkant van het park. In de rotsen van de Seru Bentana (Sky Window) is op een bepaalde plek een opening ontstaan in het granaat harde gesteente die grote gelijkenis vertoont met een raam in een huis.

Vroeger was deze fotogenieke locatie een belangrijk oriëntatiepunt voor de scheepsvaart rondom Bonaire. Nu staat er in de buurt van de Sky Window een vuurtoren (Seru Bentana vuurtoren) die een veilig baken moet zijn voor de kapiteins van zeeschepen.

Andere rotsformaties

Andere rotsformaties op het Nederlandse duikeiland dragen mooie namen zoals: Inguana Head, Devils Mouth, Indian Head, Piedra di Boneiru en Five Steps.