Facebook Twitter
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Bonaire

Aanbiedingen en Lastminutes naar Aruba
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Pekelmeer

Het Pekelmeer ligt in het zuidwesten van Bonaire. Vroeger was het langwerpige ondiepe Pekelmeer door een natuurlijke koraalsteendam geheel afgesloten van de zee. Door de commerciële zoutwinning van tegenwoordig is er nu een open verbinding met de Caribische Zee.

Het Pekelmeer wordt gedeeltelijk gebruikt voor het oogsten van zout, maar een afgeschermd deel van het zoutwatermeer is exclusief voor de trots van Bonaire, de Caribische flamingo’s

Flamingo Bonaire

Surrealistisch buitenaards landschap

De zoutmeren, dus ook het Pekelmeer, vormen een ware traktatie voor de zintuiglijke waarneming. De weerkaatsing van het zonlicht in het voortdurend van zoutgehalte veranderende water zorgt voor een bepaalde hypnotiserende paarsachtige gloed.

Daarnaast doemen rondom het Pekelmeer de torenhoge hagelwitte zoutpiramides op. Deze cocktail van fabelachtige kleuren en vormen, tezamen met rondstappende kikvorsmannetjes aan de rand van het Pekelmeer, zorgen voor een surrealistisch buitenaards landschap!