Uitkijkpunt Seru Largu Uitkijkpunt Altamira Ujo Uitkijkpunt Gotomeer Uitkijkpunt Kaya Para Mira

Uitkijkpunt Gotomeer

Als je Bonaire vanaf een grote hoogte wilt bekijken, kun je het beste naar één van de vier uitkijkpunten/uitkijkposten/observatiepunten togen die het Nederlandse duikeiland rijk is. Vanuit ieder van deze uitkijkpunten heb je een formidabel uitzicht op Bonaire.

Als je bovendien een liefhebber van films als ‘Jurassic Park’ en ‘Jurassic World’ is het absoluut aanbevelenswaardig om naar Uitkijkpunt Gotomeer te gaan. Bij dit uitzichtpunt kun je overigens prima je auto parkeren en staan er verschillende bankjes waar je op kunt gaan zitten.

Uitkijkpunt Gotomeer

Zoals de naam al doet vermoeden, bevindt dit uitkijkpunt zich bij het Gotomeer. Het Gotomeer is het grootste zoutwatermeer van Bonaire en bevindt zich aan de rand van het Washington Slagbaai National Park, aan de noordkant van het koraaleiland. Uitkijkpunt Gotomeer ligt aan de oostkant van het Gotomeer.

Als je op het Uitkijkpunt Gotomeer staat en je kijkt naar het Gotomeer, waan je jezelf op de set van eerdergenoemde Hollywood films. Uit persoonlijke ervaring kan ik melden dat dat gevoel iedere keer weer terugkomt als je op het uitkijkpunt staat. Ongelofelijk!

Je houdt er namelijk constant rekening mee dat er ieder moment een bloeddorstige Tyrannosaurus rex opduikt in het gezichtsveld, die zijn zinnen heeft gezet op een nietsvermoedende, grazende Brachiosaurus. Door de opbouw van het landschap én door het type vegetatie staalt het Gotomeer een unieke prehistorische sfeer uit. 

In werkelijkheid is het Gotomeer uiteraard niet de leefomgeving van dinosauriërs, maar de natuurlijke habitat van talloze hedendaagse vogelsoorten waaronder majestueuze Caribische flamingo’s. 

De Caribische flamingo’s zijn op zoek naar voedsel dat zich in het ondiepe water van het Gotomeer bevindt. Zij doen doet dat op hun karakteristieke manier, door met hun snavels kleine kreeftachtigen uit het water te zeven. Om dit mogelijk te maken beschikt de Caribische flamingo over een ingenieuze snuit, die uitgerust is met een uniek filtermechanisme. 

De zoutpannen die in het zuiden van Bonaire liggen, zijn een andere hotspot voor de Caribische flamingo’s op het eiland. Het zuiden van Bonaire is ook de plaats waar de Caribische flamingo’s hun eitjes leggen en uitbroeden.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Guide and Go!

Meer info

TIP: Snorkeltour Klein Bonaire

Wil jij gaan snorkelen op Klein Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad! Boek deze tour bij Guide and Go.  Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
Kras
D-Reizen
De Vakantie Discounter