Uitkijkpunt Seru Largu Uitkijkpunt Altamira Ujo Uitkijkpunt Gotomeer Uitkijkpunt Kaya Para Mira

Uitkijkpunt Gotomeer

Als je Bonaire vanaf een grote hoogte wilt bekijken, kun je het beste naar één van de vier uitkijkpunten/uitkijkposten/observatiepunten tegen die het Nederlandse duikeiland rijk is. Vanuit ieder van deze uitkijkpunten heb je een formidabel uitzicht op Bonaire. Als je bovendien een liefhebber van films als ‘Jurassic Park’ en ‘Jurassic World’ is het absoluut aanbevelenswaardig om naar Uitkijkpunt Gotomeer te gaan. Bij dit uitzichtpunt kun je overigens prima je auto parkeren en staan er verschillende bankjes waar je op kunt gaan zitten.

Uitkijkpunt GotomeerUitkijkpunt Gotomeer met een adembenemend uitzicht over het Gotomeer.

Gotomeer

Zoals de naam al doet vermoeden, bevindt dit uitkijkpunt zich bij het Gotomeer. Het Gotomeer is het grootste zoutwatermeer van Bonaire en bevindt zich aan de rand van het Washington Slagbaai National Park, aan de noordkant van het koraaleiland. Uitkijkpunt Gotomeer ligt aan de oostkant van het Gotomeer.

Als je op het Uitkijkpunt Gotomeer staat en je kijkt naar het Gotomeer, waan je jezelf op de set van eerdergenoemde Hollywood films. Uit persoonlijke ervaring kan ik melden dat dat gevoel iedere keer weer terugkomt als je op het uitkijkpunt staat. Ongelofelijk! Je houdt er namelijk constant rekening mee dat er ieder moment een bloeddorstige Tyrannosaurus rex opduikt in het gezichtsveld, die zijn zinnen heeft gezet op een nietsvermoedende, grazende Brachiosaurus. Door de opbouw van het landschap én door het type vegetatie staalt het Gotomeer een unieke prehistorische sfeer uit. 

Caribische flamingo’s

In werkelijkheid is het Gotomeer uiteraard niet de leefomgeving van dinosauriërs, maar de natuurlijke habitat van talloze hedendaagse vogelsoorten waaronder majestueuze Caribische flamingo’s.  De Caribische flamingo’s zijn op zoek naar voedsel dat zich in het ondiepe water van het Gotomeer bevindt. Zij doen doet dat op hun karakteristieke manier, door met hun snavels kleine kreeftachtigen uit het water te zeven. Om dit mogelijk te maken beschikt de Caribische flamingo over een ingenieuze snuit, die uitgerust is met een uniek filtermechanisme. De zoutpannen die in het zuiden van Bonaire liggen, zijn een andere hotspot voor de Caribische flamingo’s op het eiland. Het zuiden van Bonaire is ook de plaats waar de Caribische flamingo’s hun eitjes leggen en uitbroeden.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.1. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
D-Reizen
Beach Check Aanbiedingen