Musea op Bonaire

Ondanks het feit dat Bonaire een klein eiland is herbergt het toch een aantal musea die het bezoeken meer dan waard zijn. Uiteraard is het verhaal te leren over de indianen, de allereerste bewoners van het Caribische eiland. Daarnaast zijn er ook nog musea die je op het eerste gezicht niet zou verwachten op Bonaire. In totaal telt Bonaire zeven musea waarvan één overheidsmusea Museo Boneiru (Skal & Museo Bonaire). 

  adres
Museo Boneiru (Skal & Museo Bonaire) Kaya N.E. Craane 34, Kralendijk
Museum Belua Kaya G.F. Betico Croes 6, Kralendijk
Museum Chichi' Tan Rincon
Documentatiecentrum Herensia Boneriano Kaya Korona, Kralendijk
Museum Kas Krioyo Kaya Milon 4, Rincon
Museum Mangasina di Rei Kaya Rincon z/n, Rincon
Museum Washington Park Kaya Gilberto R.E. Herrera, WSNP

Museum Mangazina di ReyRondleiding in Museum Mangazina di Rey.

Museo Boneiru

Museo Boneiru (Skal & Museo Bonaire) is fraai museum en bezit een fraaie collectie van een groot aantal archeologische vondsten. Zo is bijvoorbeeld een 760 jaar oud skelet te bezichtigen maar ook oude urnen en gebruiksvoorwerpen van de indianen. 

Verder zijn er antieke meubelen, huishoudelijke voorwerpen, landbouwwerktuigen, scheepsnavigatieapparatuur, muziekinstrumenten, kanonskogels, antieke vuurwapens, maskers van de Maskarade en een indrukwekkende schelpencollectie te bewonderen. Het kleine museum bevat ook historische zwart-wit foto’s en recente kleuren foto’s van het Caribische eiland. De muren worden opgesierd met schilderijen van hedendaagse Bonairiaanse kunstenaars. Wat ook bijzonder is is een vitrine met een bootmodel. Boten die veelvuldig werden gebruikt voor het vervoer van mest. Bonaire stond vroeger bekend om haar uitmuntende botenbouwers. 

In het Museo Boneiru zul je geen headphones of grote informatieborden treffen. Er worden wel rondleidingen gegeven door gidsen. Adres: Kaya N.E. Craane 34, Kralendijk. Openingstijden: maandag tot met vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Museum Washington Park

Het Museum Washington Park is gevestigd bij de ingang van het gelijknamige natuurpark. Bij de entree van het park staat een fraai okergeel pakhuis waarin het bezoekerscentrum van het park is gehuisvest. Dit bezoekerscentrum herbergt een fraai museum, bibliotheek, kadowinkel, een overzicht van de wandelroutes en een aanpalend terras waar koele drankjes en lokale gerechtjes worden uitgeserveerd.

Het museum vertelt het verhaal over de algemene geschiedenis van Bonaire, de ontwikkelingsgeschiedenis van de voormalige plantages tot het huidige Washington Slagbaai National Park, het leven en werken op de plantages, flora en fauna en de geologie en archeologie van het Caribische eiland.

Museum Washington Park BonaireMuseum Washington Park.

Een stukje voorbij de ingang staat nog een authentiek gerestaureerd Bonairiaans landhuisje. Het huisje bevat onder andere veehokken en een kalksteenbrander waarmee kalk werd verkregen dat gebruikt werd in de huizenbouw.

Museum Belua

Als je langs het Museum Belua rijdt over de Kaya G.F. Betico Croes ter hoogte van nummer zes vallen direct de grote poppen op in de tuin van het museum. Voor in de tuin staat een bordje met als opschrift 'Yenny’s Art Museum'. Jenny Reina-Bernabela (1936) is dan ook de eigenaresse van het knusse openlucht poppenmuseum dat aangevuld wordt met tal van meubels, gebruiksvoorwerpen, wanddecoraties en andere zelfgeknutselde aardigheden. 

Jenny Reina (Rijna) begon haar artistieke loopbaan op latere leeftijd met het beschilderen van aangespoeld drijfhout, vazen en de lange peulvruchten van de flamboyant. Later is ze ook andere kunstwerkjes gaan maken met als specialiteit het fabriceren van poppen.

Museum Chichi' Tan

Museum Chichi’ Tan (Museo Chichi’ Tan) is een museum dat in 2012 haar deuren opende en waar traditionele lokale Bonairiaanse muziekinstrumenten zijn te bezichtigen.

Documentatiecentrum Herensia Boneriano

In het Documentatiecentrum Herensia Boneriano zijn cultuurhistorische boeken, tijdschriften en audiovisuele materialen over Bonaire te bekijken.

Museum Kas Krioyo

Museum Kas Krioyo is gevestigd in een ruim 100 jaar oud huis (Kas Krioyo) in Rincon. De Kas Krioyo is een traditionele en authentieke woning uit Rincon dat in de originele staat is gerenoveerd. In het museum worden de specifieke cultuur en tradities van Rincon bewaard en tentoongesteld.

Museum Mangazina di Rey

Het Mangazina di Rei te Rincon (het magazijn van de koning/koningspakhuis) is het tweede oudste stenen gebouw van Bonaire en staat in de buurt van Rincon. Het Museum Mangazina di Rei is er gevestigd en vormt onder andere een openluchtmuseum met replica’s van de historische huizen van Bonaire en bezit tevens een botanische tuin. Ook worden er bij het Mangazina di Rei tentoonstellingen, muziekworkshops en kooklessen gehouden. 

Museum Mangazina di ReyMuseum Mangazina di Rey

Daarnaast is het Mangazina di Rei ook een leerbedrijf waar studenten kunnen meedraaien bij alle dagelijkse werkzaamheden op het Mangazina di Rei (rondleidingen geven, verzorging van de catering, etcetera), waardoor het voor hen gemakkelijker wordt om uiteindelijk een baan op Bonaire te vinden. In 2012 zijn er de eerste 'Erkenning van Verworven Competenties (EVC)' certificaten uitgereikt aan twintig deelnemers van het traject 'Grow to Go bij het ‘Cultuurpark & Leercentrum Magazina Di Rei'. Deze certificaten zijn uitgereikt door de erkend EVC-aanbieder CompetenSYS uit Enschede.

Openingstijden: Maandag tot en met woensdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur. Vrijdag tot en met zondag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen