Landhuis Karpata Landhuis Slagbaai Landhuis Rode Pan Landhuis Witte Pan Landhuis Oranje Pan Landhuis Washikemba Landhuis Lamoenchi Landhuis Boven Bolivia

Landhuis Slagbaai

Na Landhuis Karpata is Landhuis Slagbaai waarschijnlijk het beroemdste landhuis van Bonaire. Iedereen die het Washington Slagbaai National Park bezoekt kan het bijzonder fraaie Landhuis Slagbaai daar bewonderen. Een landhuis dat bovendien op een prachtige manier gerestaureerd is. Een juweeltje dus! Op de plek waar nu het Washington Slagbaai National Park is, waren vroeger twee plantages aanwezig: plantage Washington en plantage Slagbaai. Deze twee plantages waren zeer groot. Van alle honderden plantages die Nederland bezat tijdens diens koloniale tijd op de Nederlandse Antillen, waren de plantages van Washington en Slagbaai het grootst en meest lucratief. Er werd grof geld verdiend.

Landhuis Slagbaai BonaireLandhuis Slagbaai

Naast het feit dat op plantage Slagbaai massa’s dividivi-peulen en aloë verbouwd werden, werden op het terrein ook geiten geslacht en verscheept naar buureiland Curaçao. Hier heeft de plantage ook diens naam aan te danken. Slagbaai is namelijk een verbastering van Slachtbaai; een baai waar geiten geslacht werden.

Boca Slagbaai

In totaal zijn er meer dan drieduizend geslachte, gepekelde en gedroogde geiten vanaf Boca Slagbaai (inham Slagbaai) naar Curaçao verscheept. Daarmee was Boca Slagbaai de eerst haven van Bonaire. Vanaf deze haven werd in de loop van de tijd ook veel zout verscheept naar Curaçao en Nederland. Zout was in die tijd peperduur en werd onder andere gebruikt voor het pekelen van haringen. Dit zout werd uit de zoutpan gehakt die op plantage Slagbaai aanwezig was (Saliña Slagbaai).

Met Landhuis Slagbaai wordt feitelijk het ‘Opzichterhuis Slagbaai’ bedoeld. Daarnaast zijn staan er nog drie andere gebouwen bij Boca Slagbaai: Douanekantoor Slagbaai, Slachthuis Slagbaai en Zoutmagazijn Slagbaai (Mangasina). Het zijn alle vier prachtige historische gebouwen die okergeel gekleurd zijn en rode dakpannen bevatten. De vier gebouwen dateren uit de 19de eeuw (1868).

Orkaan Lenny

Bonaire ligt gelukkig buiten de zogenaamde Caribische orkaangordel. Dus voor het jaarlijkse geweld van het orkaanseizoen blijft het Nederlandse duikeiland bespaard. Soms heeft het Benedenwindse Eiland echter wel last van de naweeën van zware orkanen en hevige stormen die elders in de Caribische archipel woeden tijdens het orkaanseizoen. Dat was voor het laatst het geval in 1999 toen orkaan Lenny huishield in de Caribische Zee. Door de toen ontstane vloedgolven op Bonaire raakten onder andere de monumentale panden van Boca Slagbaai zwaar beschadigd. Gelukkig werd de schade toentertijd snel hersteld en zijn heden ten dage alle gebouwen te bewonderen in een perfecte staat van onderhoud. 

Washington Slagbaai National Park

Ga je het prachtige Washington Slagbaai National Park verkennen met een auto en volg je de groene of gele route dan kom je langs Landhuis Slagbaai. Het is een fantastische plek om hier even een stop te maken en het landhuis te bekijken. Het landhuis ligt aan een rustig zandstrandje zodat je ook even kunt zwemmen of snorkelen.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.4. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen