Landhuis Karpata Landhuis Slagbaai Landhuis Rode Pan Landhuis Witte Pan Landhuis Oranje Pan Landhuis Washikemba Landhuis Lamoenchi Landhuis Boven Bolivia

Landhuis Lamoenchi

Eeuwen geleden werden de Caribische eilanden onder andere gebruikt door de kolonisten voor de verbouwing van allerlei gewassen zoals koffie, suiker, alo‘ vera, kruiden, specerijen, et cetera. Het gevolg hiervan was dat er in de Caribische archipel duizenden plantages werden aangelegd waar de verbouwing van bovengenoemde gewassen kon plaatsvinden. Ook op Bonaire verschenen er in de loop van de tijd steeds meer plantages.

Op de plantages werden bovendien verschillende panden gebouwd die plaats boden aan de plantage-eigenaar, de plantage-opzichter en de slaven. Het mooiste en grootste gebouw was uiteraard voor de eigenaar van de plantage: het landhuis.Het beroemdste landhuis van Bonaire is landhuis Karpata. Landhuis Karpata is te vinden langs de kustweg die van Kralendijk richting het Gotomeer voert. Maar naast landhuis Karpata zijn er nog meer bijzonder fraaie landhuizen op het Nederlandse duikeiland te bewonderen. Landhuis Lamoenchi bijvoorbeeld.

Rooi Lamoenchi

Landhuis Lamoenchi staat op de gelijknamige plantage; Rooi Lamoenchi. Rooi Lamoenchi bevindt zich aan de oostkant van het koraaleiland en werd in 1898 gesticht. Rooi Lamoenchi was overigens geen grote plantage. De plantage is al generaties lang in het bezit van de familie Herrera. Julia Herrera oftewel Shon Hulio was de laatste die Rooi Lamoenchi beheerde toen de plantage nog operationeel was. Tegenwoordig wordt Rooi Lamoenchi beheerd door Ellen Cochrane-Herrera, een nazaat van de familie Herrera. Ellen Cochrane-Herrera heeft ervoor gezorgd dat Landhuis Lamoenchi werd gerestaureerd het bovendien toegankelijk werd gemaakt voor het publiek.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.1. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
D-Reizen
Beach Check Aanbiedingen