Kerken op Bonaire

Bonaire telt een aantal historische kerken verspreid over het eiland. In analogie met de historische gebouwen zijn er helaas ook een aantal huizen van God verloren gegaan in de loop van de tijd. In totaal staan er drie Rooms-katholieke en twee protestantse monumentale kerkgebouwen op het Caribische eiland. Naast deze vijf historische kerkgebouwen staan er op Bonaire nog een aantal ‘moderne’ kerken en geloofshuizen.

  sinds adres
Sint-Bernarduskerk  1948 Plasa Reina Juliana 2, Kralendijk 
Lady of Coromotokerk 1955 Kaya Korona 126, Antriol
Protestantse kerk te Kralendijk 1847 Plasa Wilhelmina, Kralendijk
Sint-Ludovicus Bertranduskerk 1908 Kaya Prome 48, Rincon
Protestantse kerk te Rincon 1932 Kaya Kayena, Rincon

Sint-Bernarduskerk

Op de plaats waar nu de Sint-Bernarduskerk staat stond aan het begin van de 19de eeuw al een houten kerkje. Naast deze houten kerk werd in 1829 een stenen katholieke kerk gebouwd. Het houten kerkje fungeerde vanaf dat moment als pastorie.

Sint-Bernarduskerk KralendijkSint-Bernarduskerk

Zowel de kerk als de pastorie zijn uiteindelijk afgebroken om plaats te maken voor de huidige in 1948 ingezegende Sint-Bernarduskerk. De kerkklokken komen uit Curaçao en het orgel werd geschonken door op Aruba woonachtige Bonairianen. Bij de Sint-Bernarduskerk is ook een woning aanwezig voor de priester. Dit gebouw heeft dezelfde kleuren als de kerk. De Sint-Bernarduskerk is ook de plaats waar door de katholieke Bonairianen traditioneel wordt getrouwd. In de 'Parokia San Bernardo' wordt het huwelijk feestelijk voltrokken. Toeristen verkiezen het vaak strand boven deze historische kerk voor de gelukkigste dag van hun leven in te zegenen.

Lady of Coromotokerk

In een van de buitenwijken van Kralendijk (Antriol) staat de imposante Lady of Coromotokerk. De Lady of Coromotokerk is een Rooms-katholieke kerk.

Lady of Coromotokerk BonaireLady of Coromotokerk

Protestantse kerk te Kralendijk

In 1847 is de Protestantse kerk te Kralendijk ingewijd. De bouw van de bescheiden kerk is bekostigd door de Nederlandse gelovigen op Bonaire. In eerste instantie was er te weinig geld voor een kerktoren, preekstoel en banken. In 1868 is de kerktoren toegevoegd. Later is het huis van God verschillende keren grondig gerestaureerd en ook nog voorzien van een orgel, doopvont en consistoriekamer. De protestantse gemeenschap op Bonaire is overigens klein. Om de kerk – die op het Wilhelminaplein in het centrum van Kralendijk staat – staat een fraai hekwerk.

Protestantse kerk te KralendijkProtestantse kerk Kralendijk

Sint-Ludovicus Bertranduskerk

Midden in het centrum van Rincon staat de grote Sint-Ludovicus Bertranduskerk. De Sint-Ludovicus Bertranduskerk is een Rooms-katholieke kerk. Ongeveer 60% van de Rinconese bevolking is katholiek, de kerk zit dan ook iedere zondag helemaal vol. De muren van de kerk zijn gebouwd met materialen (bouwstenen, leem, etc.) die uit de heuvels van Rincon zijn gehaald. In die tijd waren er nog geen vrachtwagens en dienden ezels als transportmiddel voor deze zware bouwmaterialen.

Sint-Ludovicus BertranduskerkSint-Ludovicus Bertranduskerk

Het kerkplein van de Sint-Ludovicus Bertranduskerk vormt ook jaarlijks het middelpunt van het oogstfeest (Simadan) van Bonaire. Het oogstfeest is een zeer belangrijk feest voor Bonaire. Met name in Rincon wordt dan groots uitgepakt. De dag zit vol met folklorisme muziek en traditionele gerechten. Op het kerkplein worden bovendien tientallen rieten mandjes gelegd die gevuld zijn met de aren van maïs (sorghum). Dit als dank voor de nieuwe oogst. Tussen 1977 en 1984 is de Sint-Ludovicus Bertranduskerk gerenoveerd en is er bovendien een nieuwe klokkentoren bijgebouwd.

Protestantse kerk te Rincon

Aan de rand van Rincon staat de Protestantse kerk. Het is een kleine knusse kerk waar religieuze diensten worden gehouden voor de protestantse gemeenschap van Rincon. Ongeveer 30% van de Rinconese bevolking is protestant.

Protestantse kerk te RinconProtestantse kerk Rincon

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen