Zeilen op Bonaire

Doordat Bonaire wordt omspoeld door de kraakheldere, warme Caribische Zee – waar bovendien immer een aangename verkoelende wind waait – oefent het eiland een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op liefhebbers van de zeilsport. Sommige mensen sturen hun zeilboot vanuit Nederland richting het Benedenwindse Eiland, maar de meeste bezoekers aan het eiland faciliteren hun zeilpassie op Bonaire zelf.

Zeilen op BonaireOp Bonaire kun je fantastisch zeilen. We hebben zelf leren zeilen bij de Bonaire Sailing School Association.

Dolfijnen

De slagroom op de taart van het zeilen op Bonaire vormt de reële kans op een ontmoeting met dolfijnen en andere zeezoogdieren tijdens het uitoefenen van de sport in de Bonairiaanse wateren, een onvergetelijke ervaring! Op Bonaire kun je met je eigen zeilboot mooie tochtjes maken, je kunt een zeilboot huren, je kunt deelnemen aan een georganiseerde zeiltocht en het is mogelijk om zeilles te nemen bij een uiterst enthousiaste zeilvereniging.

Zeil & Snorkel Tour met BBQ op Bonaire

Tip! Sail - Snorkel & Sunset Safari

Ben jij klaar voor deze onvergetelijke zeiltocht? De tour begint 's middags, op het dek van de zeilboot kun je lekker zonnen en genieten van zee en de wind door je haren. Wie weet zie je wel dolfijnen! De bar is open dus tussendoor neem je een verkoelend drankje. De tocht wordt begeleid door een gids en uiteraard is er tijd om te snorkelen, de gids vertelt je alles over de mooie vissen die je ziet. Ondertussen maakt de chef heerlijke snacks voor je. Zodra je klaar bent met snorkelen kun je meteen aanschuiven, wat een topdag!Meer info & boeken

Zeilen met eigen zeilboot

De stevige noordoost-passaatwind of oost-passaatwind tezamen met de sterke stromingen in de ruwe zee maken het zeilen in de Bonairiaanse regio niet gemakkelijk. Zolang je in de dekking van Bonaire blijft zijn deze elementen goed te pareren, echter ga je buiten de dekking van Bonaire zeilen dan zijn het geduchte tegenstanders en worden er hogere eisen gesteld aan de ervaring van de bemanning en het gebruikte materiaal. De westkust van Bonaire ter hoogte van de hotelzone leent zich prima voor een rustige zeiltocht. Ga je voor het grote avontuur dan kun je opstomen naar de kust van Venezuela (Punto Fijo), Les Avas (klein Venezolaans eilandje), Curaçao of Aruba.

Zeilen met een gehuurde zeilboot

Op Bonaire kun je bij een aantal ondernemingen en verenigingen verschillende soorten zeilboten huren, mits je natuurlijk de nodige ervaring en de juiste brevetten hebt.

Zeilboten op BonaireUitleg over de basis zeiltechnieken op de kade in Kralendijk.

Zeilen met georganiseerde zeiltocht

Uiteraard kun je ook deelnemen aan georganiseerde zeiltochten. Er zijn verschillende soorten zeilboten waar de tochten mee worden aangeboden. Dat kunnen oude klassieke zeilschepen zijn maar ook ultramoderne, razendsnelle catamarans met alle mogelijke luxe en comfort aan boord. Sommige catamarans kunnen meer dan 25 passagiers meenemen en aan dek ontbreekt het niet aan luxe. Deze boten kunnen hoge snelheden bereiken met behoud van comfort. De catamarans meren vaak af bij mooie snorkelspots om de passagiers de mogelijkheid te bieden om de boeiende onderwaterwereld van Bonaire te ontdekken.

Leren zeilen op Bonaire

Bonaire is de ideale plek om de techniek van het zeilen onder de knie te krijgen. Iedere beginnende zeiler zal namelijk regelmatig uit zijn bootje kieperen, maar op Bonaire zal het onvrijwillig te water gaan geen straf zijn. De Caribische Zee heeft namelijk een gemiddelde watertemperatuur van zo’n 27 graden Celsius!

Bonaire Sailing School Association

Op Bonaire kun je onder andere zeilles krijgen bij de 'Bonaire Sailing School Association (BSSA)'. Deze zeilvereniging is gelokaliseerd aan de uiterst sfeervolle waterpromenade te Kralendijk. Jong en oud kunnen hier onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde zeilinstructeurs zeilles krijgen (individueel of in groepsverband) in verschillende soorten (kleine) zeilboten zoals: Sunfishes, Optimisten, Lasers, Splashes en Hobie Cats.

De zeilclub organiseert gedurende het jaar tal van activiteiten zoals onderlinge zeilwedstrijden en zeilkampen. Bovendien geven de zeilinstructeurs van de BSSA ook wedstrijdtrainingen, waardoor deelnemende zeilers goed voorbereid zijn voor internationale zeilwedstrijden, zoals de 'Sunfish Worlds' en de 'Sunfish Worlds Youth'.

Regatta Huis (Cas di Regatta)Het clubhuis van Bonaire Sailing School Association.

Het Regatta Huis (Cas di Regatta) vormt het thuishonk van de BSSA. In dit fraai gekleurde gebouwtje en op het omliggende terrein liggen de zeilbootjes, zeilen en andere noodzakelijke zeilmaterialen veilig opgeslagen. Het Regatta Huis is tevens het middelpunt van de beroemde Bonairiaanse zeilregatte die jaarlijks in de maand oktober wordt gevaren: de 'Bonaire International Sailing Regatta'. Naast de mogelijkheid om zeilles te krijgen, kunnen mensen die het zeilen al beheersen bij de BSSA ook verschillende zeilboten (Sunfishes, Optimisten, Lasers, Splashes en Hobie Cats) huren voor eigen recreatie.

Filmpje leren zeilen op Bonaire

Bonaire is een hele fijne plek om te leren zeilen want mocht het fout gaan dan val je altijd in het warme zeewater en de omgeving is er natuurlijk schitterend. Wij hadden zelf nog nooit eerder gezeild dus gingen we bij de 'Bonaire Sailing School Association' langs voor een minicursus zeilen. Het zeilen viel gelukkig niet tegen en het was toch gemakkelijker dan we dachten. Het was een super leuke cursus en zeilen rondom Bonaire is een echte aanrader. Het is er zo mooi...

 

Zeilen naar Bonaire

Met een zeilboot vanuit Nederland naar Bonaire varen is een grootse onderneming die jaarlijks slechts door een handjevol landgenoten wordt uitgevoerd. Veelal zijn het mensen die een wereldreis met een zeilboot maken, waarbij Bonaire in de vaarroute is opgenomen. Het spreekt voor zich dat dit avontuur alleen voor gevorderde zeezeilers is weggelegd die een flink aantal zeiluren achter hun kiezen hebben. Daarnaast zijn er veel (zeilende) Nederlanders die op andere omliggende Caribische eilanden (Aruba, Curaçao en Sint Maarten) wonen, leven en werken. Uiteraard zetten zij ook zo nu en dan koers naar het boemerang vormige ABC-eiland.

Op Bonaire zijn twee havens waar je met je eigen zeilboot terecht kunt. Daarnaast liggen er voor de kust van Kralendijk tientallen permanente boeien waar je goed en veilig met je boot kunt aanleggen.  In 2015 zeilden twee Nederlandse jonge mannen vanuit Nederland naar Bonaire. Zij probeerden daarmee aandacht te vragen voor een goed doel, namelijk 'Debris Free Bonaire'. Debris Free Bonaire is een organisatie op Bonaire die bezoekers van Bonaire vraagt om wat tijd te spenderen aan het verzamelen van aangespoeld plastic en andere rommel. Om op deze manier het Nederlandse duikeiland mooi schoon te houden!

Zeilen in de wateren rondom BonaireZeilen rondom Bonaire is een echte aanrader. Je gaat zeker genieten van de fraaie vergezichten.

Bonaire International Sailing Regatta 

De Bonaire International Sailing Regatta is een van de hoogtepunten van het openbare leven op Bonaire, scholen sluiten en er heerst een grote feeststemming op het eiland. Het is een internationale zeilregatta die plaatsvindt in de eerste week van oktober en een volle week duurt. Het is het grootste sportieve evenement van de ABC-eilanden en trekt veel zeezeilers van andere eilanden en Nederland. Het eiland stroomt die week over van de bezoekers waardoor alle hotelkamers en andere accomodaties al maanden van tevoren zijn volgeboekt. De mensen die zo onfortuinlijk zijn dat ze geen slaapplekje hebben kunnen vinden slapen desnoods op het strand.

Sami Sail

De Sami Sail is een zeilevenement in het vissersdorp Boka Sint Michiel te Curaçao. Het hoogtepunt van Sami Sail vormt de wedstrijd tussen vissersboten van Curaçao en Bonaire.


Bekijk ook:Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen