Wakeboarden

Eén van de leukste watersporten die je op Bonaire kunt beoefenen is het wakeboarden. Het wakeboarden heeft de laatste jaren mondiaal een enorme populariteitsvlucht genomen. Als je op Bonaire wilt gaan wakeboarden moet je aan de oostkant van het eiland zijn. Deze kant van de Caribische Zee ligt in de dekking van het Nederlandse duikeiland en is derhalve niet zo ruw. Aan de oostkant van Bonaire gelden hele andere wetten en regels, daar hebben de golven en de wind vrij spel en kan het spoken op het water.

Waterskiën op BonaireOp Bonaire zijn verschillende watersportmogelijkheden zoals waterskiën en wakeboarden.

Op Bonaire zijn verschillende watersportbedrijven waar je direct aan de slag kunt met het wakeboarden. Beginners doen er goed aan om eerst een beginnerscursus te volgen vooraleer het kraakhelder water op te gaan. Als je vervolgens de techniek van het wakeboarden een beetje onder de duim hebt, kan het grote genieten gaan beginnen!

Wat is Wakeboarden?

Op het eerste gezicht lijkt het wakeboarden erg op het waterskiën, maar er zijn ook duidelijke verschillen tussen beide sporten: waterskiërs binden waterskies onder, als ze het water opgaan en wakeboarders gebruiken wakeboards.

Het wakeboarden zag het levenslicht in de Verenigde Staten. De Amerikaanse golfsurfer Tony Finn kan namelijk gezien worden als de geestelijk vader van het wakeboarden. Finn ontwikkelde de eerste wakeboard in 1985. Deze primitieve wakeboard, die met twee voetbanden was uitgerust, leek veel op een kleine surfplank.

Een absolute voorwaarde om te kunnen wakeboarden is het bestaan van een zogenaamde hekgolf oftewel wake. Deze hekgolf wordt gecreëerd door de (speed)boat die de wakeboarder voorttrekt over het water. De hekgolf heeft de functie van een soort waterschans. Als de wakeboarder nu met een hoge snelheid richting de hekgolf stuurt, kan de wakeboarder los van het water komen en vervolgens een hele serie stunts en tricks uitvoeren! Hetgeen uiteraard uiterst spectaculair is om te zien als toeschouwer.

Stunts en tricks

Er zijn talloze stunts en tricks die wakeboarders kunnen uitvoeren zoals de railey, tantrum, backroll, frontflip/frontroll, inverts, 360, grabs/nose/tail, de wake to wake, et cetera. In de loop van de tijd hebben zich ook veel varianten van het wakeboarden ontwikkeld zoals knieboarden, wakeskiën, wakesurfen en barefoot wakeboarden. Wakeboarden is niet zonder risico, je kun een harde klap op het water maken. Om te voorkomen dat er op deze manier letsel kan ontstaan, kun je de nodige voorzorgsmaatregelen nemen zoals de inzet van een helm, zwemvest en kniebrace.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen