Vogels spotten op Bonaire

Liefhebbers van vogels kunnen hun hart ophalen op Bonaire. Iedereen die een verrekijker meeneemt zal op het duikeiland rijkelijk beloond worden. Er leven ongeveer 220 verschillende vogelsoorten op Bonaire. De vogelsoorten zijn te verdelen in drie groepen. Vogels die permanent op het eiland leven, vogels die op het Divers Paradise overwinteren en vogels die alleen maar even een tussenstop maken om te herstellen.

Roofvogel op BonaireOp Bonaire leven maar liefst 220 verschillende vogelsoorten.

Op Bonaire wonen verschillende biologen (onder andere Jenny Ligon) en andere deskundigen die zich verdiept hebben in de vogels die op het koraaleiland vertoeven. Deze mensen zijn van alle details op de hoogte en zijn voor liefhebbers te boeken voor vogelspot tours.

Geelvleugelamazone

De geelvleugelamazone (lora) is een zeldzame en unieke papegaaiensoort die gelukkig nog op Bonaire voorkomt. In 2016 zijn er 1085 geelvleugelamazones geteld op het eiland en dat zijn er weer meer dan een aantal jaar eerder.

Geelvleugelamazone BonaireDe lora is een zeer zeldzame vogelsoort. Foto: Frank van der Mijn.

Caribische flamingo

De eerste ontmoeting met een flamingo als je voor het eerst op Bonaire bent is een indrukwekkend moment. De Caribische flamingo is een prachtige en unieke vogel en niet voor niets het nationale symbool van het eiland. Iedere keer als wij deze vogel spotten zijn we opnieuw onder de indruk. Op het eiland leven duizenden flamingo's en tijdens de broedtijd zijn dat er zelfs meer dan 10.000. In de Cariben zijn helaas nog maar vier broedkolonies over. De flamingo's vinden het op Bonaire erg fijn. Zo fijn zelfs dat sommige flamingo's zelfs twee eieren bij jaar leggen en komt elders in de wereld nergens voor.

Wil je de Caribische flamingo gaan bekijken? Ga dan naar het Gotomeer of naar het Pekelmeer. De kans is heel groot dat je ze bij deze locaties ziet. Je spot ze soms ook bij de wat kleinere zoutmeren. Wij hebben een keer een groep Caribische flamingo’s voorbij zien vliegen toen we met een auto het eiland aan het verkennen waren. Dat was een waanzinnige ervaring!

Flamingo BonaireDe Caribische flamingo op Bonaire.

Fregatvogel

De fregatvogel heeft een vleugelwijdte van maar liefst twee meter en is hiermee zeker de grootste vogel van Bonaire. De fregatvogel heeft een uitmuntende conditie en kan heel lang in de lucht blijven zweven. Deze enorme vogel hebben we een keer gespot bij Sorobon Beach. Het leek wel of we op de filmset van Jurassic Park waren. De fregatvogel heeft namelijk een prehistorische uitstraling. Mooi om deze vogel een keer in actie te zien!

Vogelsoorten van Bonaire

Bekijk het overzicht van alle vogelsoorten van Bonaire.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.4. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen