Vliegeren op Bonaire

Op Bonaire zijn de juiste ingrediënten aanwezig om spectaculair te kunnen vliegeren. Op het Nederlandse duikeiland schijnt namelijk iedere dag de zon, stijgt dagelijks het kwik met het grootste gemak naar het streepje van dertig graden Celsius en blaast er alle dagen een noordoostpassaatwind met een snelheid van veertig kilometer per uur over het landschap heen.

In verschillende winkels in Kralendijk zijn van allerlei soorten vliegers te koop; vliegers in alle denkbare kleuren en vormen. Voor het leeuwendeel van de mensen is vliegeren alleen een aantrekkelijke activiteit gedurende de vakantie, maar er zijn ook Nederlanders die van vliegeren hun hobby of sport hebben gemaakt.

Kontèst di Fli

Vliegeren is op de ABC-eilanden onder de lokale bevolking enorm populair. Zo wordt er ieder jaar op Bonaire een vliegerwedstrijd gehouden; de zogenaamde ‘Kontèst di Fli’. Deze grote vliegerhapening wordt al bijna veertig jaar georganiseerd, vindt plaats in de voorjaar en is voor toeristen erg leuk om te aanschouwen. 

Aan het vliegerfestival wordt door zowel volwassenen als kinderen deelgenomen, waarbij er in verschillende categorieën wordt gestreden om verschillende prijzen; de grootste vlieger, de kleinste vlieger, de kleurrijkste vlieger, de origineelste vlieger, et cetera. Alle vliegers die meedoen aan de wedstrijd, moeten door de deelnemers zelf gemaakt zijn. De Kontèst di Fli trekt jaarlijks honderden deelnemers en evenzoveel toeschouwers. De hemelblauwe lucht van Bonaire kleurt dan door de vliegers in alle kleuren van de regenboog. Een regelrechte sensatie om te aanschouwen!

Stuntvliegeren

De meeste mensen die vliegeren doen dan puur voor de fun met een eenvoudig vliegertje, maar je hebt zogezegd ook vliegerliefhebbers die vliegers gebruiken die veel meer mogelijkheden hebben; het zogenaamde stuntvliegeren oftewel sportvliegeren. Stuntvliegers maken gebruik van vliegers waarmee je echt kunt sturen. Dat is dan ook het verschil met het recreatief vliegeren. Het principe is heel eenvoudig; op het moment dat je aan de linker stuurlijn trekt, gaat de vlieger naar links, du moment je aan de rechter stuurlijn trekt gaat de vlieger naar rechts. Bij de stuntvliegers kun je de vlieger dwingen tot de meest fascinerende capriolen zoals cirkels en loopings.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen