Supboarden & skimboarden

Supboarden

Supboarden is op Bonaire razend populair! Met supboarden op Bonaire sla je twee vliegen in één klap. Aan de ene kant is het supergezond. Alle spieren worden tijdens het supboarden aangesproken: enerzijds om het evenwicht te bewaren en anderzijds om voortstuwing te vergaren. Aan de andere kant is het tijdens het supboarden genieten geblazen van het indrukwekkend mooie landschap van het duikeiland.

Wat zijn de beste locaties voor de supboardsport op Bonaire? Aan de oostkant van het Nederlandse eiland is Caribische Zee veel te woest. Het is niet verantwoord om aan deze kant van het eiland te water te gaan: te hoge golven en te sterke stromingen. Aan de westkant van Bonaire daarentegen heerst een serene rust en is het heerlijk zwemmen, snorkelenduiken en … supboarden! Daarnaast kun je ook heerlijk supboarden op Lac Bay, de betoverende lagune aan de zuidoostkant van Bonaire!

Wat is supboarden?

Het supboarden is een watersport die is komen overwaaien uit Hawaï. Om de golfsurfleerlingen op dit Amerikaanse eiland goed bij te kunnen staan, stonden de instructeurs op hun boards met een peddel in de hand. Het supboarden telt talloze synoniemen zoals 'stand up paddle surfing', sup-boarden, suppen, peddelsurfen, supsurfen, stand up paddle-boarden en staande peddelen.

Het supboarden is nauw verwant aan het golfsurfen, maar er zijn uiteraard grote essentiële verschillen. Op de eerste plaats is het supboard veel breder en langer dan de golfsurfboard. Op de tweede plaats gebruikt een supboarder peddels om zich voort te bewegen en een golfsurfer zijn handen. De peddels die bij het supboarden worden gebruikt hebben een lengte die varieert tussen de 180 en 230 centimeter.

Op de derde plaats staat een supboarder recht op zijn board gedurende het supboarden en staat een golfsurfer geknield op zijn board. Op de vierde plaats is het supboarden veel gemakkelijker om te leren in vergelijking tot het golfsurfen en op de vijfde plaats behoeft het supboarden geen speciale watercondities, als je wilt gaan golfsurfen moeten er uiteraard geschikte golfen zijn! Als het niet harder waait dan windkracht 4, kan iedereen het water op om te gaan supboarden.

Skimboarden

Je zou denken dat Bonaire alleen voor sportduikers de 'place to be' is, maar dat is geenszins het geval. Het koraaleiland is ook in het bezit van prachtige stranden. De meeste stranden van Bonaire zijn bezaaid met versteend koraal, hetgeen een fantastisch gezicht is om te zien. Maar het ABC-eiland is ook in het bezit van drie ultieme zandstranden. Stranden die bestaan uit poederachtige wit zand. Deze wonderschone stranden zijn te vinden op Klein Bonaire, Cai en Sorobon Beach.

Deze zandstranden zijn een voorwaarde om een geweldige watersport te kunnen beoefenen: skimboarden! Een skimboarder verplaatst zichzelf middels een plank over het ondiepe water heen, deze vorm van skimboarden wordt het flatlanden genoemd. Een skimboarder rent eerst een stukje over het strand om vaart te maken en stapt snel op zijn board.

De beste plek om te skimboarden is derhalve het vlakke strand dat onder een dun laagje zeewater staat. Skimboarders zijn in staat om de meest wonderbaarlijke trucs uit te halen. Deze trucjes zijn feitelijk allemaal afgeleid van het skateboarden. 

Bonaire is de absolute duikhoofdstad van de Caribische archipel. Op geen enkel ander Caribisch eiland zijn de koraalriffen zo mooi en onaangetast dan op Bonaire. Bovendien liggen de riffen op Bonaire op steenworp afstand van de kant, hetgeen kantduiken mogelijk maakt. Dit is dan ook de reden waarom jaarlijks sportduikers uit heel de wereld het Nederlandse duikeiland feilloos weten te vinden.

Het feit dat Bonaire de ultieme Caribische duikhotspot is, heeft twee oorzaken. Het Benedenwindse Eiland heeft, samen met Aruba en Curaçao, het geluk dat het net buiten de orkaanzone valt. Orkanen die ieder jaar wél huishouden op het leeuwendeel van de andere Caribische eilanden; op en onder water. 

De andere reden heeft met natuurbeheer te maken. De hypnotiserende onderwaterwereld van het boemerangvorige eiland wordt namelijk al decennialang beschermd en is al heel lang gepromoveerd tot nationaal onderwaternatuurpark, waar men heel zuinig op is. Op de andere eilanden in de Caribische Zee is die natuurbescherming veel later of helemaal niet gekomen. Met alle voorspelbare consequenties van dien.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen