Snorkelen op Bonaire

Om de fascinerende onderwaterwereld van Bonaire te ontdekken is het niet per se noodzakelijk om te gaan duiken. Ook met snorkelen waan je jezelf in de Caribische Zee die Bonaire omspoelt in een tropisch aquarium. Op Bonaire zijn er tal van touroperators en duikscholen die snorkeltrips organiseren naar de mooiste plekken.

Snorkelen op Bonaire

Snorkelspots

Het Nederlandse duikeiland kent zeventien officiële snorkellocaties die direct vanaf de kust zijn te bereiken zonder eerst met een bootje mee te moeten. Sportduikers gebruiken hier graag het woord 'kantduiken' voor. Voor snorkelaars zou je in analogie hiermee 'kantsnorkelen' kunnen gebruiken. 

Onze favoriete snorkelspot is in het noorden gelegen 1000 Steps. Deze prachtige snorkel- en duikspot is te bereiken via een stenen trap. De kans is groot dat je op deze plek zeeschildpadden gaat spotten en verder zie je natuurlijk de mooiste vissen en prachtig koraal.

Snorkelen op Bonaire met Guide

Snorkelen met Guide and Go

TIP!

Wil jij Bonaire onderwater ontdekken tijdens een snorkeltocht? Bij Guide and Go boek je jouw snorkel-excursie nog voor je op vakantie gaat zodat je altijd verzekerd bent van een plekje voor de beste prijs! Je hebt bij Guide and Go keuze uit drie verschillende snorkeltochten: de Klein Bonaire Snorkel Tour, een Zeil- en snorkeltour met bbq en de Glasbodem Mangrove Kajaktour waarbij ook gesnorkeld wordt. Meer info & boeken

Bonaire National Marine Park

Het Bonaire National Marine Park is uniek in de Caribische regio. Op Bonaire loop je namelijk zo met je snorkeluitrusting de oceaan in en bevind je jezelf vrijwel direct in het koraalrif met haar honderden betoverende bewoners. Al na drie meter zwemmen uit de kust is al heel veel te zien.

Snorkelen op Klein Bonaire

Het snorkelen op Bonaire is verder heel laagdrempelig. Je rijdt met een auto of fiets naar een willekeurige plek aan de kust, op ieder moment van de dag en je kunt zo vanaf het strand een snorkeltripje maken. Dit is wat veel snorkelliefhebbers enorm aanspreekt.

Je kunt overigens ook deelnemen aan een begeleide snorkeltocht waar je met ervaren instructeurs op een veilige manier kunt snorkelen op de mooiste plekjes van Bonaire en Klein Bonaire.

Smeer de rug goed in!

Snorkelliefhebbers moeten ervoor waken dat ze hun rug niet verbranden. Het water zorgt voor een verkoeling maar ondertussen is de koperen ploert aan het inbeuken op je rug. Zonnebrandcrème wordt uiteraard door het oceaanwater weggespoeld. Er is overigens wel waterproof zonnebrandmiddel te verkrijgen in de handel. Eigenlijk kun je het beste een T-shirt aantrekken als je gaat snorkelen.

Koraalvissen Bonaire

Snorkeluitrusting

Snorkelspulletjes zijn overal in Kralendijk te koop of te huur. Een goed passende duikbril is wel een pré. Wanneer je duikbril telkens volloopt met water is de lol van het snorkelen er zo af. Mensen die een bril dragen kunnen speciale glazen laten slijpen voor de duikbril. Iedereen die toch een beetje bevreesd het water betreedt kan desnoods een zwemvest huren om toch te kunnen genieten van de wonderbaarlijke onderwaterwereld van het koraaleiland.

Filmpje snorkelen

Onderstaand filmpje maakten we tijdens het snorkelen op Bonaire. Zoals je ziet kom je tijdens het snorkelen de mooiste vissen tegen.


Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Guide and Go!

Meer info

TIP: Snorkeltour Klein Bonaire

Wil jij gaan snorkelen op Klein Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad! Boek deze tour bij Guide and Go.  Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
Kras
D-Reizen
De Vakantie Discounter