Facebook Twitter

Snorkelen

Om de fascinerende onderwaterwereld van Bonaire te ontdekken is het niet per se noodzakelijk om te gaan duiken. Ook met snorkelen waan je jezelf in de Caribische Zee die Bonaire omspoelt in een tropisch aquarium. Op Bonaire zijn er tal van touroperators en duikscholen die snorkeltrips organiseren naar de mooiste plekken.

Het Nederlandse duikeiland kent zeventien officiële snorkellocaties die direct vanaf de kust zijn te bereiken zonder eerst met een bootje mee te moeten. Sportduikers gebruiken hier graag het woord 'kantduiken' voor. Voor snorkelaars zou je in analogie hiermee 'kantsnorkelen' kunnen gebruiken. 

Guide And Go

Meer info & boekenTIP: Snorkelen bij Guide and Go

Wil jij Bonaire onderwater ontdekken tijdens een snorkeltocht? Bij Guide and Go boek je jouw snorkel-excursie nog voor je op vakantie gaat zodat je altijd verzekerd bent van een plekje voor de beste prijs! Je hebt bij Guide and Go keuze uit 2 verschillende snorkeltochten: een zeil- en snorkeltour met bbq of een snorkel, kajak & sightseeing dagtocht.  Meer info en boeken

Het Bonaire National Marine Park is uniek in de Caribische regio. Op Bonaire loop je namelijk zo met je snorkeluitrusting de oceaan in en bevind je jezelf vrijwel direct in het koraalrif met haar honderden betoverende bewoners. Al na 3 meter zwemmen uit de kust is al heel veel te zien.

Koraalrif Bonaire

Doordat Bonaire buiten de orkaanzone valt is het koraal bovendien van zeer hoge kwaliteit en vrijwel nog geheel intact. Op de meeste Caribische eilanden hebben de verwoestende stormen een onherstelbare schade aangericht aan de kwetsbare koraalriffen.

Een andere bedreiging voor het koraal vormt het opwarmen van de oceanen. Hierdoor ontstaat het zogenaamde 'bleaching': het verbleken van het koraal. Bleaching leidt uiteindelijk tot het afsterven van het koraal. Wonderbaarlijk genoeg wordt het Bonairiaanse koraal amper aangetast door bleaching.

Het snorkelen op Bonaire is verder heel laagdrempelig. Je rijdt met een auto naar een willekeurige plek aan de kust, op ieder moment van de dag en je kunt zo vanaf het strand een snorkeltripje maken. Dit is wat veel snorkelliefhebbers enorm aanspreekt.

Je kunt overigens ook deelnemen aan een begeleide snorkeltocht waar je met ervaren instructeurs op een veilige manier kunt snorkelen op de mooiste plekjes van Bonaire en Klein Bonaire.

Verder wordt het eiland niet overspoeld door massatoerisme waardoor er een serene stilte en rust heerst. Niet voor niets prijkt op alle nummerplaten de slogan: 'Diver’s Paradise'. Waarbij je uiteraard voor het woordje duiken ook snorkelen mag invullen!

Snorkelen Bonaire

Snorkelliefhebbers moeten ervoor waken dat ze hun rug niet verbranden. Het water zorgt voor een verkoeling maar ondertussen is de koperen ploert aan het inbeuken op je rug. Zonnebrandcrème wordt uiteraard door het oceaanwater weggespoeld. Er is overigens wel waterproof zonnebrandmiddel te verkrijgen in de handel. Eigenlijk kun je het beste een T-shirt aantrekken als je gaat snorkelen.

Snorkelspulletjes zijn overal in Kralendijk te koop of te huur. Een goed passende duikbril is wel een pré. Wanneer je duikbril telkens volloopt met water is de lol van het snorkelen er zo af. Mensen die een bril dragen kunnen speciale glazen laten slijpen voor de duikbril. Iedereen die toch een beetje bevreesd het water betreedt kan desnoods een zwemvest huren om toch te kunnen genieten van de wonderbaarlijke onderwaterwereld van het koraaleiland.