Facebook Twitter

Rondvlucht maken

Het is natuurlijk geweldig om op Bonaire een rondvlucht te maken. Om de contouren van het Nederlandse duikeiland vanuit de lucht te kunnen bekijken. De contouren die overigens lijken op de vorm van een boemerang.

Als je een rondvlucht maakt op Bonaire sla je in principe twee vliegen in één klap. Aan de ene kant vlieg je met een vliegtuigje door het luchtruim en aan de andere kant maak je vanaf grote hoogte kennis met het indrukwekkend mooie landschap van het Benedenwindse Eiland.

Er wordt tijdens de rondvlucht gevlogen met een Cessna 172, een zeer betrouwbaar vliegtuig van Amerikaanse makelij. Tijdens de één uur durende rondvlucht stappen maximaal drie personen mee aan boord. Na de start klimt de Cessna naar ongeveer driehonderd meter. Als je een rondvlucht wilt maken moet je uiteraard naar het vliegveld van Bonaire togen, Flamingo Airport Bonaire.

Het is een fantastisch gezicht om vanuit een vliegtuigje Bonaire te bekijken zoals de zoutpannen in het zuiden van Bonaire, de mooie bergen en heuvels van het Washington Slagbaai National Park, de indrukwekkende inhammen aan de oostkant van het eiland en uiteraard wordt Klein Bonaire niet vergeten! Het kleine onbewoonde koraaleilandje dat vlak voor de kust van Kralendijk ligt.

Als je zelf in het bezit bent van een vliegbrevet kun je zelf een Cessna 172 huren en er zelf op uit trekken (vliegen). Je kunt zelfs op Bonaire een vliegbrevet voor sportvliegtuigen gaan halen. Als je vlieglessen op het zonovergoten Caribische gaat volgen is het uiteraard een groot voordeel dat het op Bonaire bijna iedere dag van het jaar heel mooi weer is!

Het is natuurlijk óók geweldig om met een helikopter over Divers Paradise te wentelwieken. Echter dan moet je eerst een reisje naar Aruba of Curaçao gaan maken. Vanaf deze collega ABC-eilanden zijn helikopterrondvluchten te maken, waarbij ook een rondvlucht boven Bonaire is te boeken. Vanaf Bonaire zelf worden er helaas (nog) geen helikopterrondvluchten aangeboden.