Paardrijden op Bonaire

Het landschap van Bonaire is uitermate geschikt voor een paardrijdtocht. De torenhoge cactussen, karakteristieke divi-divi bomen en de ruige rotsformaties dragen bij aan de wildwest-achtige sfeer. Talloze onverharde paden en doorgangen doorklieven bovendien dit filmische decor. Met een viervoeter daar doorheen stappen, draven of galopperen voelt als een waar genot.

Paardrijden op Bonaire

Tijdens het paardrijden kun je overigens ook prima kennismaken met de fascinerende fauna van Bonaire. Zo kun je op je pad onder andere getuige worden van wegduikende hagedissen, zonnende leguanen of foeragerende flamingo’s.

Maneges

De meeste maneges op Bonaire hebben paarden voor verschillende niveaus. Er zijn viervoeters voor mensen die nog nooit hebben paardgereden en voor ervaren ruiters en amazones. Vaak zijn er voor kinderen speciale paardrijprogramma’s.

Op sommige maneges op Bonaire kun je paardrijlessen volgen. Dat kunnen lessen zijn voor beginners maar ook voor amazones en ruiters die al enige rijervaring hebben in de paardensport zijn er mogelijkheden.

Op Bonaire zijn verschillende ranches waar je paarden kunt huren en waar verschillende begeleide tochten worden georganiseerd ver weg van het drukke verkeer.

De ritten voeren namelijk door de kunuku (het achterland/platteland van Bonaire), langs de grillige kust of op het strand. Op Bonaire is het zelfs mogelijk om met de edele dieren in de warme Caribische Zee te zwemmen!

De paarden op Bonaire zijn vaak kleine Zuid-Amerikaanse rassen zoals de Paso Largo en Paso Fino. Paso Largo is Spaans en betekent 'grote stappen', Paso Fino betekent 'kleine stappen'.

Lac Bay en Lagun

Lac Bay is een betoverende lagune in het zuidoosten van Bonaire die gedeeltelijk is afgesloten van de Caribische Zee door een koraalrif. Hierdoor is de ondiepe binnenbaai (maximaal één meter diep) gevrijwaard van wild en onstuimig water en dat maakt deze locatie dus ideaal om met de paarden te water te gaan, een fenomenale ervaring!

Aan de westkant van Bonaire bevindt zich een tweede locatie waar je met paarden kunt gaan zwemmen. De Caribische Zee heeft hier in miljoenen jaren tijd een betoverende lagune uitgebeiteld die zich prima leent voor het te water gaan met de edele viervoeters.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Guide and Go!

Meer info

TIP: Snorkeltour Klein Bonaire

Wil jij gaan snorkelen op Klein Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad! Boek deze tour bij Guide and Go.  Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
Kras
D-Reizen
De Vakantie Discounter