Kajakken op Bonaire

Kajakken (kanovaren of kanoën) op Bonaire is zeer de moeite waard. De Caribische Zee aan de westkust is rustig en kalm en zorgt voor een veilige en prettige kajaktocht. Je kunt zelf een kajak huren en erop uit gaan. Eén- en tweepersoons kajaks zijn bij de watersportcentra te huur.

Je kunt ook deelnemen aan een georganiseerde tocht. De organisaties die deze tochten aanbieden brengen je naar de mooiste plekjes en voorzien je van extra informatie en uitleg. Soms worden kajaktrips gecombineerd met snorkeltochten.

Kajakken op Bonaire met Guide and Go

Kajakken bij Guide and Go

TIP!

Reserveer je kajak-tocht al voor je op Bonaire bent. Zo ben je altijd verzekerd van een plekje op de dag dat het jou uitkomt. Tijdens deze kajaktocht ga je in kleine groepjes door de schitterende mangrove. Een gids vertelt je alles over dit bijzondere en zeer fraaie eco-systeem. De prachtige natuur, de bijzondere onderwaterwereld van de mangrove, dit wordt een tour waar je nog lang aan terug zult denken.Meer info & boeken

Zeer indrukwekkend zijn de tochten in het mangrovebos maar ook het zeekajakken is erg populair. Met name in het Washington Slagbaai National Park in het noorden van Bonaire bevinden zich aan de kust fascinerende locaties om te zeekajakken.

Kajakken in Mangrovebos Bonaire

Mangrovebos

De mangrovevegetatie van Lac Bay in het zuidoosten van Bonaire is de kraamkamer van het maritieme leven in de Caribische Zee die Bonaire omspoelt. Dit beschermde natuurgebied is uniek in de regio en bovendien een belangrijke broedplaats voor tal van exotische vogels. Het mangrovebos vertegenwoordigd daardoor een enorm hoge ecologische waarde.

Het is alleen mogelijk het gebied met een kajak onder deskundige begeleiding te verkennen. Deze kajaktochten worden beperkt aangeboden om zo min mogelijk druk op het kwetsbare ecosysteem van het mangrovebos te leggen.

Tijdens de kajaktocht bestaat er ook een mogelijkheid om te snorkelen in het mangrovebos. Door de rijkdom aan tropische vissen en exotische planten, aangevuld met een betoverende lichtinval, is kajakken en snorkelen in dit natuurgebied een bijna religieuze ervaring die een diepe indruk achterlaat.

Kajakken door het mangrovebos van Bonaire staat in de top 10 van aantrekkelijkste activiteiten die je kunt ondernemen op de eilanden van de Caribische archipel.

Met de kajak rondom Bonaire varen

Sommige mensen gaan voor het grote avontuur en varen met een kano rondom Bonaire. Dit is geen gemakkelijke onderneming en zeker niet geschikt voor onervaren kajakers. Met name aan de oostkant van Bonaire is de Caribische Zee bijzonder wild en gevaarlijk.

In 2012 durfden twee Europees Nederlandse jongens het avontuur aan. Robert Verspui en Joost Bienenmann vaarden in 3 dagen tijd om het duikeiland heen. Gemiddeld waren ze per dag 12 uur aan het varen.

De jonge avonturiers hebben honderden verschillende soorten rifvissen onder hun kano’s zien zwemmen, zeeschildpadden naar adem zien happen, vogels naar vissen zien duiken, leguanen vanaf rotsen de zee in zien duiken, etcetera.

Op mooie plekjes hebben ze bovendien hun kano’s verlaten om te gaan snorkelen of te gaan freediven naar de bodem van de oceaan.

Type kajaks

Er bestaan twee soorten kajaks: het sit-in type en het sit-on-top type. Ervaren kajakkers gebruiken het sit-in type, maar beginners kunnen beter met het sit-on-top type gaan varen. In beide categorieën heb je overigens éénpersoons of tweepersoons kajaks.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Guide and Go!

Meer info

TIP: Snorkeltour Klein Bonaire

Wil jij gaan snorkelen op Klein Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad! Boek deze tour bij Guide and Go.  Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TUI
Kras
D-Reizen
De Vakantie Discounter