Golfsurfen op Bonaire

Op Bonaire kan het golfsurfen niet de spectaculaire vormen aannemen zoals dat bijvoorbeeld te zien is op Hawaii (Waimea Bay) waar huizenhoge golven (minimaal 8 meter) de meest extreme vorm van het golfsurfen, big wave surfing, mogelijk maakt. Maar dat neemt niet weg dat deze sport in een minder extreme vorm goed is te beoefenen in de Caribische Zee. Het longboarden kan namelijk al beoefend worden bij golven vanaf 30 centimeter hoog en golfjes van dat kaliber ontstaan al vrij snel in de Caribische Zee die Bonaire omspoelt.

Golfsurfen op BonaireGolfsurfen is een hele leuke sport om te doen, zeker op een tropisch eiland.

Wat zijn de beste surflocaties op Bonaire?

De plaatsen waar je op Bonaire kunt golfsurfen liggen allemaal aan de zuidoostkant van het eiland. Hier slingert de E.E.G. boulevard dicht langs de kustlijn en is de waterlijn goed te bereiken. Deze kant van Bonaire ligt buiten de dekking van het eiland waardoor de passaatwinden nog op volle snelheid zijn en de golven derhalve metershoog kunnen opstuwen. Als het echter te hard waait slaan de golven wel snel dicht, als de wind daarentegen wat luwt kunnen er hier prachtige golven ontstaan. Wil je gaan windsurfen op Bonaire? Dan kan dit het beste bij Sorobon Beach en voor Kitesurfen is de aangewezen plek Kite Beach!

Wat is de geschiedenis vasn het golfsurfen?

Het golfsurfen (surfen) is duizenden jaren geleden ontstaan in Polynesië en staat aan de basis van alle huidige boardsporten (windsurfenkitesurfen, skimboarden, wakeboarden, skateboarden en snowboarden). Het golfsurfen is op te delen in het zogenaamde 'longboarden' en het 'shortboarden', afhankelijk van de plank waar je mee surft en de golven waarop je surft. Daarnaast bestaan er nog wat extreme varianten zoals het 'big wave surfing' en het 'tow-in surfing'.

Surfen op BonaireOp Bonaire zijn goede mogelijkheden om te golfsurfen. De golven zijn natuurlijk niet zo hoog als op Hawaii.

Peddelsurfen

Sinds 2012 wordt op Bonaire ook het peddelsurfen (stand up paddle surfing, suppen) aangeboden. Deze sport is in de jaren 60 van de vorige eeuw op Hawaï ontstaan en wordt daar het 'Hoe he’e nalu' genoemd. Waar bij het golfsurfen liggend of knielend met de armen wordt gepeddeld, wordt bij het peddelsurfen staand gepeddeld met een peddel van zo’n 2 meter lang. Om voor enige stabiliteit te zorgen is de surfplank doorgaans langer dan 3 meter.


Bekijk ook:Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen