Golfen op Bonaire

Golfen op Bonaire is natuurlijk paradijselijk maar de golfers worden wel stevig getest op het Caribische eiland door de immer aanwezige passaatwinden, al is bij het ontwerpen van de baan daar wel rekening mee gehouden. Het edele golfspel kan op het eiland slechts op één baan gespeeld worden: de Bonairean Golfbaan Piedra So. De golfclub telt ongeveer 30 leden. Je hoeft overigens geen lid te zijn van de golfclub om gebruik te kunnen maken van de baan. Iedereen (toeristen, etcetera) kan een 'green fee' kopen om zijn kunsten te vertonen op de 18 holes golfbaan.

Golfen op BonaireGolfen op Bonaire is leuk maar ook uitdagend door de wind en warmte.

Bonairean Golfbaan Piedra So

De Bonairean Golfbaan Piedra So is een bijzondere golfbaan. Het is totale golfterrein is ongeveer 80 hectaren groot en de golfbaan heeft 18 holes. Het is een ecologische golfbaan waar je geen kunstmatig aangelegde greens zult aantreffen maar browns. Door het steppeklimaat dat op Bonaire heerst, heeft gras namelijk moeite om wortel te schieten. Grote cactussen en andere planten vormen de natuurlijke hindernissen op de uitdagende baan.

Dus hier geen fraaie fairways en greens maar nog de pure natuur. De naam van de golfclub heet niet voor niets Piedra So, dit is Papiamentu voor 'alleen stenen'. Het golfen zit op Bonaire sterk in de lift: steeds meer mensen testen hun golfvaardigheden op de Bonairiaanse baan.

Het is overigens niet gemakkelijk om de golfbaan te vinden. Hij ligt ten zuiden van Lagoen Hill aan de oostkust, midden in de kunuku (platteland/binnenland) van het duikeiland, maar daar in de wildernis zijn wegwijsbordjes helaas dun gezaaid. Het gebied waar de golfbaan ligt, wordt Rooi Lamoenchi genoemd.

Golfen op Bonairean Golfbaan Piedra SoDeze enorme cactus staat wel een beetje in de weg.

Copa di Bandera

Ieder jaar wordt op 6 september op Bonaire de Bonairedag gevierd. Op deze dag werd in 1499 Bonaire ontdekt door de Spanjaarden. Bonairedag wordt ook wel de Dag van de Vlag genoemd. Op deze dag wordt er ook een golfwedstrijd gespeeld op de Bonairean Golfbaan Piedra So: de 'Copa di Bandera'. Aan deze wedstrijd mag ook worden deelgenomen door niet-leden. Ook op andere door de club georganiseerde wedstrijden zijn niet-leden van harte welkom.

Golfen wordt steeds populairder

De laatste jaren is de populariteit van de golfsport explosief gestegen, iedere dag worden er wereldwijd tientallen nieuwe golfbanen opgeleverd. Tijdens de vier Majors, de belangrijkste golftoernooien van het jaar, zitten miljoenen mensen aan de buis gekluisterd. Golfen wordt ook in de Caribische regio steeds populairder. Eilanden als Aruba en Cuba investeren massaal in golffaciliteiten. De mondiale golf hype is ook niet aan Bonaire voorbij gegaan. Zeker als je bedenkt dat het leeuwendeel van de toeristen Amerikanen zijn, een golf adorerend volkje.

Plaza Resort Bonaire

All Inclusive Hotel Plaza Resort Bonaire

Met de geweldige all inclusive formule van Plaza Resort is het onbeperkt genieten op Bonaire!

Meer info

Reisgidsen Bonaire

Reisgidsen over Bonaire

Ga jij naar Bonaire? Dan zijn deze reisgidsen over Bonaire onmisbaar voor jou!

Meer info

Auto huren op Bonaire

Huurauto Bonaire

Wat is er nou leuker om met een auto er op uit te trekken om het eiland te verkennen? Doen!

Meer info

Activiteiten op Bonaire

Kajakken op Bonaire

De allerleukste activiteiten op Bonaire boek je thuis al eenvoudig online bij Viator!

Meer info

Tip AB Car Rental

Ga jij naar Bonaire en zoek je een betrouwbare autoverhuurder? Dan is AB Car Rental een uitstekende partner. AB Car Rental heeft als enige autoverhuurder € 0,00 eigen risico! Bekijk de tarieven!

Tip Plaza Resort Bonaire

Uit persoonlijke ervaring kunnen wij dit hotel van harte aanbevelen. All inclusive, dus lekker zorgeloos en relaxed. Heerlijke cocktails aan de bar, een bbq aan het strand of ander thema diner, wat hebben wij genoten. De kamers zijn ruim, zeer comfortabel en de staf is super vriendelijk. Het huisrif voor de deur is geweldig, tijdens het snorkelen zagen we daar zelfs een schilpad! Wij komen er zeker terug. Beoordeeld met een 8.5. Meer info & Direct boeken!

Tip Snorkeltour Bonaire

Wil jij met een gids gaan snorkelen op Bonaire? Je ziet er de mooiste, kleurrijke vissen en wie weet ook wel een zeeschildpad. Hapjes, drankjes en snorkeluitrusting zijn inbegrepen! Boek deze tour bij Viator. Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren. Direct boeken!

Wil jij voordelig op vakantie naar Bonaire? Bekijk dan de last minutes en aanbiedingen!

TOP 10
Ben je op zoek naar de beste vakanties naar Bonaire? Bekijk dan de TOP 10 pakketreizen Bonaire!

TUI
De Vakantie Discounter
Stip Reizen
Corendon
PrijsVrij
By June vakantie Bonaire met huurauto
Beach Check Aanbiedingen
D-Reizen Aanbiedingen